Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kako naučiti otroka računati??

Kako naučiti otroka računati??

LP!
Se opravičujem,da nisem odgovorila prej.Ja moj otrok je jemal vsako jutro junior omega pribljižno slab mesec.Ko sem prišla v šolo na roditeljski sestanek sem bila prvič zelo pohvaljena iz strani vseh učiteljev,pa tudi sama opažam pri otroku,da je dobila voljo do učenja.Tako se lahko zahvalim omegi,da mi je hčerka prinesla odličen uspeh danes.
Poskusite
Lep dopust!

LP!
moj sin hodi v 5.r in ne razume deljenja z dvomesnim in tromesnim število deliti ali podpisovati
zato bi prosila za kak odgovor ker skos pišejo kontrolne naloge iz deljenja.npr. ne razume tega računa 234:32= ve da more zaokrožit število 32 na 30 in 234 na 230 nato da ničke stran in deli 230:30=7 ost.2 nato ne ve kam more dati ostanek in sešteti.prosim za odgovere že v naprej hvala
adijo!

pa še zmeraj zamenjam 32 in 23 in 46 in 64….
pa imam že diplomo….

ker smo doma govorili trideset dva in ne dvaintrideset…..

Glede matematike v OŠ – gledam pri nečaku pa moram priznati da se mi nismo tako učili in sedaj če mu kaj pomagam še jaz moram najprej naštudirat kaj sploh učijo, da mu lahko pomagam..

K matematiki ga spravi na zabaven način, da nebo najprej jokal – ker potem gre ž z uporom, in kot pri nečaku opazim, ko je jezen, žalosten, živčen… ne gre in ne gre sploh ne sliši kaj mu razlagamo. KO pa se sprosti in je miren dosti hitreje napredujemo…

Veliko uspeha

stara sem samo 1 let pa že brskam tod… jaz sem sestro naučila računati na prste z sestrično je pa šlo težje zato sva poskusili z barvicami ali jabolkami npr: 1 1 1 1 1 + 1 1 1 = 11111111

to se barvice:)

10 let-pomota

hodim v 5 razred OŠ in znam zelo dobro razložiti vsako snov.Veliko učencev sem že veliko naučila,ki niso imeli pojma o tej snovi.Ko sem jim lepo zazložila snov so vse znali.Predlagam ti,da mu prvič res zelo zelo dobro zazložiš vso snov.Ko to nekako pokapira ga zelo dobro naučiš kaj so enice,desetice,sotice…ko bo znal še to pa ga nauči PISNO DELITI.Če še nebo zazumel mu še enkrat dobro razloži.Svetujem ti tudi to,da mu vsak dan napišeš nekaj računov z spletne strani MATEMATIKA ZA 2.RAZRED.Pa še nekaj je zelo pomembno otrok nesme vaditi celo popoldnevje.Povadita 6 računov seveda takrat,ko bo to že obvladal.Nesekiraj se otrok bo znal kmalu računati,kot pesmico.

Tega z deljenjem in zaokroževanjem pa nisem skapirala…
234:32= se nikoli ne računa 230:30, ker to enostavno ni enako.
234:32= enostavno gre 32×7=224, torej ostane 10, kar podpiše, doda ničlo in zopet deli.
Ne vem koliko je razumljivo…

New Report

Close