KAKO NAŠA NEZAVEDNA ČUSTVA KROJIJO NAŠA ŽIVLJENJA
Kratek izrez iz čudovitega dokumentarca o emocijah in posledicah na naše življenje…
Kogar zanima ta in podobna tematika- priporočam Gaia.com (prvi mesec naročnine manj kot euro). Celoten film si je mogoče ogledati tudi tukaj.
Lp,
https://www.youtube.com/watch?time_continue=84&v=vDzbhnJidTo
Ta klip je res impresiven. Ko bi to le dojeli tisti, ki bi lahko zdravljenje naredili širše dostopno. Meni se zdi neverjetno čudno, da taka znanja še niso del obveznega in nadaljnjega izobraževanja, saj bi že s tem dosegli ogromne spremembe. Po drugi strani pa sploh ni čudno, saj se večina ljudi tega, kar pravi dokumentarec, ne zaveda. 🙁
Vzhajajoče sonce, hvala za vse tvorne prispevke! Vesela sem, da se tudi na naših tleh dogaja bistveno širši pogled na življenje, kot ga premoremo… Imamo tudi že slovenski prevod knjig dr. Joa Dispenze in tudi Brusa H. Liptona… Dogajajo se spodbudne spremembe in vredno se je potruditi, da smo del teh sprememb…
Letos v januarju sem bila na dvodnevnem srečanju z Nealom Donaldom Walschem, z naslovom “Sporočila Boga za prebujeno leto 2019”, ki je bilo na GR v Ljubljani. Ročne zapiske iz tega srečanja sem si prenesla na računalnik. Če slučajno koga zanimajo, mi lahko pošlje zasebno sporočilo in mu jih lahko pošljem po e. pošti. Lp Odmev
Dodajam še zanimiv intervju z dr. Dispenzo, s hrvaškimio podnapisi:
Lp Odmev
Spoštovana ŠeEnaNehvaležnica,
strinjam se popolnoma z vami in tudi jaz se sprašujem zakaj je ta tematika tako malo pomembna. Malo je šol v tujini, ki poučuje o tem, a vendar se najdejo: primeri uvajanja meditacije, ali pa preprosti “testi” z vplivom pozitivnih in negativnih besed (po dr.Masuro Emoto). Razumljivo je, da bi tako vedno več ljudi pazilo kako vzgajati otroke, s čim polniti njihove možgane, ker bi se zavedali, da je vse to kasneje v življenju velika prtljaga, ki se je redki uspejo znebiti. Da seveda ne govorimo o medsebojnih odnosih nasploh. Uradna medicina seveda v en glas priznava, da so negativna čustva med drugim največji izvor bolezni- predvsem avtoimunskih. Pa vendar se še vedno ne govori na veliko o tem- oz. kaj storiti, da bi se to resnično spremenilo.
Hvala tudi draga Odmev. Tudi mene veseli, da nas je vseeno vedno več, ki se zavedamo, da je naše telo le del nečesa mnogo večjega in mnogo mogočnejšega, tako rekoč nepojmljivega za naš um. In, da smo sami odgovorni za to, kar se dogaja v nas, pa tudi, da sami lahko spremenimo našo osebnost, naše poglede, naša občutenja, naša čustva… Vse to nam omogočajo naši veličastni možgani. Na koncu ko najdemo mir sami s seboj, najdemo mir z vsemi okrog nas. A se za to res ne splača potruditi?
Glede srečanja z Neal Donald Walshom mi je pa osebno zelo žal, ker se ga nisem mogla udeležiti( bila sem ravno ta dva dneva službeno odsotna). Bom se pa z veseljem javila na zs. Verjamem, da si lahko izmenjava marsikatero čudovito informacijo.
Bi se pa še dotaknila odgovora uporabnika “Nove vernice”, ki je ogovoril tako “malo je žensk, ki bi lahko živele brez iskanja novih “avtoritet”.
Res mi je žal, da še vidiš to tako čudovito življenje in svojo bit tako zelo ozko. Moram pa priznati, da sem bila tudi jaz pred ca. 3 leti na nekje isti poziciji. Čeprav moram reči, da na čisto takšni nikoli. Vedno sem se zavedala, da ljudje takšni kot smo, pa tudi vse druge biti okrog nas niso ustvarjene tako zelo precizno same od sebe (oziroma z evolucijo). Zdaj si upam priznati, da verjamem v visoko silo (energijo), ki si jo upam poimenovati Bog.
Ne bi pa odpirala globlje te in podobne tematike. Verjamem in vem, da nas vodi po naših življenjskih poteh naše “življenje”. Da nam “življenje?!” nosi na pot vedno takšne ovire in situacije, ki so nam potrebne, da spregledamo, da najdemo pot do svoje notranje biti. Da najdemo pot iz temačnih globin bolečine in da se končno osvobodimo vseh mogočih strahov in iluzij. To se nam dogaja vsem. Tudi tebi spoštovani “Nove vernice”. Verjamem, da se boš nekoč zavedel, zakaj si se obregnil ob to tematiko. Ravno v zgoraj opisanem je namreč razlog… Razumem pa, da še morda ni prišel tvoj čas, ali pa…kdo ve…
Znanost in medicina vedno bolj glasno priznavata obstoj duše (energije, ki zapusti naše telo ob smrti.). Ni naključno, da najbolj poznani dr.-ji in profesorji uradne medicine pridejo do zaključka, da o tej tematiki napišejo knjigo (na podlagi izkušenj ob njihovem delu z umrlimi in ponovno oživljenimi pacienti).
Da ne bom predolga. Povedati ti le hočem, da “energija”, ki je v nas ni nastala naključno z evolucijo, ampak je naša dejanska bit. Telo in možgani pa so le naše orodje. Srce (predvidevajo, da je tukaj “sedež” naše duše) ima znanstveno dokazano 5.000 krat večje elektro magnetno polje v primerjavi z možgani… Na kratko povedano: ljubezen je vse in na to smo v življenju pozabili.
Pa še k tvoji izjavi: da je malo žensk, ki bi lahko živele brez “avtoritet”.
Po postopku “čiščenja” svoje notranjosti postaneš sam sebi avtoriteta. Nisi več odvisen ne od ljudi in ne od odnosov. Zadovoljno oz. zelo srečno korakaš skozi svet, pri tem pa te žene neizmerna želja po še večjem znanju, po odkrivanju tistega dela sveta, ki ga ni mogoče zajeti s prostim očesom, ampak samo s srcem in dušo.
Pa še za konec: vem, da ni to forum za spiritualnost. Vendar sem prepričana, da nam vsem, ki smo živeli ali še živimo v težkih življenjskih situacijah le ta lahko odpre vrata v novo brezskrbno življenje. Vsi predavatelji s tega področja (prav vsi) imajo za sabo dolgo in mučno pot svojega življenja (od odnosov do bolezni). Vsi so se podali na pot čiščenja svojih blokad (beri negativnih čustev, odvisnosti od pričakovanj, odvisnosti od odnosov itd).
In tudi pri nas se gre za ta iste stvari. Gre se za delo na sebi. Predvsem kako zdravo vzljubiti sam sebe in preiti v brezpogojno ljubezen do sebe in do drugih. Iz tega pa izhaja vse.
Lp,
Pripomba “nove vernice” ni tako mimo, kot se morda zdi. Vzhajajoče sonce pravilno ugotavlja, da so predavatelji prehodili težko pot. A nekaj skoraj vsi spregledajo. Partnerji in najbližji od teh predavateljev, bi svoje zgodbe in izkušnje z njimi lahko pisali v ta forum… Ni vse zlato kar se sveti. Sploh, ko cekini začnejo žvenketati. In v tem jih je veliko. Osebno poznam nekaj zgodb ljudi, ki so živeli z guruji… Držati se velja reka: ne glejte me, kaj počnem. Samo poslušajte, kaj govorim… In zanimivo. Spet privlačijo enake osebe. 😉
Vsak ima pravico verjeti in iskati svoje rešitve, kjerkoli mu paše, zato tukaj ne bomo obsojali nikogar zaradi tega, ker se mu zdi, da je nekaj dobro. Še manj se bomo spravili na koga kar tako na splošno, brez kakršnih koli dokazov, zgolj zato, ker nekdo nekaj ali nekoga ne mara. Lahko odpremo konstruktivno debato, kjer lahko spoštljivo izrazimo vsa različna mnenja, kar tako povprek pljuvanja pa tuakj ne bo.
Tudi sama sem srečala mnogo ljudi, ki so učili “velike modrosti” drugih in med njimi sem srečala tudi totalne ( sicer na videz super) totalne psihopate. Prav tako pa sem srečala izjemne ljudi, ki so se naučili velikih lekcij v življenju in jih delili z drugimi in jih tudi živeli. Reči, da so vsi, ki jim ljudje sledijo ali se od njih učijo grozni, psihopati in da vse počneejo zglj za cekine,,,,ali karkoli pač že, je neumno. Kot tudi slepo verjeti vsakemu, ki se izdaja za učitelja. V vsakem primeru pa lahko svoje mnenje ( takšno ali drugačno ) izrazimo na spoštljvi način.
Pozdravljeni, odločila sem se objaviti še spodnji link- video, ki v teh nekaj minutah pove izredno veliko.
Razloga za objavo sta dva:
1. tako težko je čitati težave, ki jih uporabniki foruma navajajo, predvsem ko že leta in leta najdejo izhoda iz svojega stanja
2.ne razumem od kod tak strah pred spiritualnostjo oz.višjim stanjem zavesti, kot je to poimenovano v teh krogih…
Za vsakogar, ki ga motijo besede spiritualnost ipd. naj jih prosim odmisli in naj posluša le priporočila kako ravnati. Vsi, ki še tega stanja ne poznate, si ne morete niti zamišljati kako spokojno je. Ne gre za sanjarjenje, niti za norost, niti za kaj drugega, kar ne bi bilo človeka vredno. Ne bojte se sence, ki bi jo na vas morebiti potem metali drugi ljudje. Ko boste dosegli drug nivo razmišljanja boste neizmerno hvaležni, da še živite in da smete to okusiti. Gre za ljubezen in mir v duši.
Video je primeren za vse, ki iščete izhode iz raznih duševnih bolečin in tudi za vse, ki ne najdete drugače radosti v življenju, dobih odnosov, dobre službe itd. Verjemite, tako malo je potrebno, da se začnejo dogajati pozitivne spremembe v naši življenjih.
Tukaj boste našli tudi tri zelo pomembne in učinkovite stvari, ki so meni osebno neizmerno pomagale v začetku dela na sebi:
– prvič listo emocij-čustev in kakšno vrednost imajo v življenju (ne bom sedaj razlagala o vibraciji kot govori gospod- smatrajte jo prosim kot “vrednost”, ki vam bo resnično pomagala, da si ustvarite novo boljše življenje – poslužujte se te liste-čimveč in vsak dan.
– vajo kako preiti v delovanje iz srca- vaja, ki vam dnevno vzame po nekaj minutk časa (kot pravi gospod recimo 3 x dnevno 2-3 minute). Že sama ta vaja dela čudeže.
– iščite poti, da izpustite preteklost
Upam, da bo ta dopis objavljen. Če ne bo se ne bom seveda jezila, bi pa bila škoda, ker verjamem, da se bo našel kdo, ki bo vsaj nekaj od tega poiskusil.
Tehnik je še veliko. Če koga zanimajo dodatni enostavni pristopi mi lahko piše na zs.
Lp,
Pa še video:
https://www.youtube.com/watch?v=WYOORv2H_uI
Spoštovani Poznam to,
mislim, da te sedaj komaj razumem, kaj si imel v mislih s stavkom: “ne glejte me, kaj počnem. Samo poslušajte, kaj govorim… In zanimivo. Spet privlačijo enake osebe. ;)”. Če se motim, me boš upam popravil…
Škoda, da ni bil objavljen moj prvi odgovor na ta tvoj post…
Ampak ta tvoj stavek takrat nisem tako razumela kot ravno sedaj… Razumem namreč, da je poanta po tvojem videnju v tem, da določeni še naprej živimo svoje življenje po pravilu “ne glejte me, kaj počnem. Samo poslušajte, kaj govorim….in to v smislu gledano kako vidimo druge ljude, kakšni ljudje nas še naprej privlačijo- torej ljudje kot so bili nom, ki so nam prodajali meglo. Če to tvoje dojemanje primerjamo z dejstvom kako sem živela z nom, bi rekla, da je takrat temu bilo tako. Oz.nekako tako.
Vendar ti moram odgovoriti nikalno na tvoje videnje te situacije: ni to kar vidiš, je popolno nasprotje tega.V prejšnjem postu, ki ni bil objavljen (morda še bo…), sem obrazložila kako je s tem. Bom na kratko ponovila: ko se odločiš spremeniti svoje življenje, se hkrati odločiš spremeniti sam sebe. Iščeš tiste stvari, za katere veš, da te bodo naredile boljšega človeka. Ker intuitivno veš, da je tako edino prav in da edino to vodi v mirno in dobro življenje. Zelooo hitro začneš ločevati slabe prispevke drugih (po tvoje gurujev, po moje življenjskih učiteljev). Zelo hitro vidiš kdo deluje iz stanja ega, veš natančno kdo je dal preobrazbo skozi in kdo ne. Skratka učiš se od ta pravih.
Ne poznam življenj gurujev pred njihovo preobrazbo. Verjamem pa, da lahko partnerji teh ljudi marsikaj povedo o njih. Poanta pa še vseeno ostane v preobrazbi. Kaj si bil prej ni pomembno, kaj si zdaj šteje.
V ta forum pa svojci pravih gurujev/življenjskih učiteljev zagotovo ne bi pisali. Nom ali mom ne bo nikoli iskat poti za svojo ozdravitev v tem, da bi izboljšal sam sebe. Kako, ko pa misli, da je ustvarjen kot dober in popoln človek? Spomnim se, da je na tem forumu nekdo, ki ima nom postavil nekako takšno vprašanje: zanimalo ga je ali svojec res ne more razumeti, da je nekdo (torej on kot nom) imel težko otroštvo in je od takrat poškodovan, pa da se poskuša pač truditi. Ni poanta v trudu (kaj sploh to je???). Poanta je v lastni spremembi. In slednja velja tudi za nas.
Lp,
Zelo zanimive debate,
vsekakor po daljšem delu na sebi in brskanju po svojih nezdravih vzorcih,
pridemo do “nečesa”, kar nas presega in verjamemo, da se nekatere stvari pač zgodijo,
četudi ne razumemo.
In to, koliko je pomemben un in naše razmišljanje o stvareh, huh, verjetno nikoli ne bmo vedeli, koliko je potenciala. Šele ko se osvobodim vseh zavor, si dam dovoljenja in prepoznam tiste avtomatske vzorce, ki me peljejo po avtopilotu, potem se verjetno življenje zares šele začne.
joe Dispensa je pa ime, ki sem ga zasledil zdaj kar na nekaj koncih in si zagotovo preberem njegovo knjigo, jo je mogoče kdo že in ima kako osnovno mennje, ki ga lahko poda?
MOM/NOM izkušnja je potem ko gledaš malo na daljši časovni osi, samo ena odskočna stopnica k lepšemu in bolj polnemu življenju, težka šola definitvno, ampak življenje pripelje to vajo, ni druge, mogoče bi pa drugače ob super ženi imel takega šefa v službi in bi to zgodbo predeloval tam, ne vem.
Verjamem pa, da je to zgodba raziskovanja, ki se nikoli ne neha in je prav, da temu posvetim en del svojega branja, ramišljanja…z zdravo mero seveda, ker so v življenju tudi še druge stvari, oz. čas, ko je treba svoje možgane dati malo na off, in delati tudi kakšne bolj zemeljske stvari 🙂
lp SVO
Pozdravljen SVO,
lepo napisano tvoje videnje dosedanjega življenja, me veseli za tvoj pogled – gre za tvojo lepšo prihodnost :).
Ta tematika je res vredna vsega zanimanja in raziskovanja. Joe Dispensa spada nedvoumno med najboljše tega področja (čeprav drugi ne zaostajajo za njim, vsak ti da nepozabne vtise in znanja). Njegovih knjih se še nisem poslužila, bi pa zelo rada (dopust bo pravi čas tudi za to). Poslušam pa zelo veliko-v raznih jezikih se najde kaj.
Menim pa, da nam je za te težke lekcije v življenju potrebno tisto pravo soočenje (24 ur dnevno), ko ne moreš kar tako zbežati. Od službe bi se sigurno poslovil, če bi toliko terjala od tebe, kot je tvoja (in naša) ljubezenska veza. In ja, ob pravem pristopu k reševanju odnosov (torej ob spremembi samega sebe) nas nedvoumno čaka šele pravo življenje.
Mene osebno ima huda želja spoznati še več “tega”… Pač ne gledam TV, ampak raje poslušam te tematike. Razumljivo pa je, da ko se spremeniš, da šele takrat začneš prav živeti in si privoščiti narave, sonca, dobrih medsebojnih odnosov… Zemeljskim stvarem šele takrat pogledaš v oči in jih začneš uživati s polno mero. Seveda k temu spada tudi delo in veselje do kakršnega koli ustvarjanja. Skratka ni strahu, da bi te to “odpeljalo”…
Lp in se beremo,
Pozdravljeni,
če koga zanima…gre za medicinske znanstvene poglede in pristope…
https://brokenbrain.com/?id=1061
Lp,