kako narediti fantka :)
tisti testi so nezanesljivi, poleg tega pokažejo ovulacijo od 24 do 48 ur prej, ne pa za 4 dni vnaprej.
tako, da ni nič rečenega. jaz še vedno vztrajam, da je MOžNO, da je ovulacija nastopila prej kot si je Skrbna mislila. Zato jaz podpiram avtorico izvornega posta v tem, da naj pač poskusi in naj ji taki posti ne odvzamejo korajže. Izgubit nima kaj. Je res vedno igra na srečo, a če pogledaš malo raziskave genetikov, kažejo točno na to, da moški spermiji preživijo 48 ur, kar pomeni akcija tik pred ali ob ovulaciji. Srečno obema, tudi Skrbni in malemu čudežku : – )
Načeloma lahko špekuliramo z vsemi temi nasveti, toda kaj se pa v resnici dogaja v telesu je pa druga pesem. Oba moja otroka sta prišla nepričakovano. Tadeja smo delali 1 leto in po opraciji na maternici, smo se rekli, da bomo en ciklus počakali potem pa delamo, je kar pa sam prišel, sicer nisva imela zaščte samo metodo umika. Kmalu po njegovem rojstvu smo zastavili na novo in po 3 letih poskušanja in več kot 5 splavih sem se odločila za premor, zaradi zmedenega ciklusa in vseh težav, psihičnih kot fizičnih sem začela jemati femoden. In glej ga zlomka takoj prvi mesec jemanja tabletk M ni bilo, grem k G, ki pravi naj 1 teden počakam in se oglasim pri njej za vsak slučaj naj pa še test naredim. Na test sem pozabila, ker se mi je zdelo neverjetno, na poti k njej sem se spomnila in ga spotoma kupila in tudi naredila, bil je +. Šokirana in prestrašena pridem do G, ki me je potolažila, da mi verjetno zaradi stresa(prvorojenec je bil v bolnišnici) kontracepcijske niso prijele in da verjetno ne bo nič narobe, ker drugače se sploh ne bi prijelo. Aja še to sexala sva samo enkrat v ciklusu, ko sva z malim prišla iz bolnišnice in je bil ravno moj RD-velikonočni ponedeljek. Noseča sem 24t 5/7 in po vsej verjetnosti bo punčka.
Jaz imam doma 10 mesecev staro hčerkico in sva midva s partnerjem ful pogosto seksala in to v plodnih dnevih, ker sem približno vedela kdaj bo menstruacija in približno kdaj bodo plodni dnevi. Načrtno sva tak delala in še celo na dan ovulacije. Bila sem ziher, da bom zanosila, ker je bila itak ovulacija(špikanje po jajčnikih) na tist dan, ko sva seksala. Tak da drugič bova probala kar na hitro in samo enkrat na mesec pa bova vidla, če bo fant. Že zdaj so nama fovš, ker imajo pri hiši same fante, češ kak jima je ratal.
Pri nas je prvi fant ratal načrtno na ovulacijo, drugi je ratal nenačrtno na “pazi” varianto (torej ni bilo izliva sperme) in to v varnih dnevih, tretja pa je ratala, ko sem imela PMS. Skratka ni pravila. Za drugega sem mislila, da bo punčka, ker se je prijel 5 dni po ovulaciji (glede na koledarski izračun).