kako naprej
D.dan
sem mati samohranilka z dvemi sinovi,živim v najemniškem stanovnaju od občine …če ne plačam račune me vržejo ven,moj bivši ki še uradno nismo ločeni ne živi z nami in za otroke ne da nič…ker ne dela in nima…če dam vllogo za ločitev moram plačati okrog 100 €…stroškov imam 500€,moj dohodek je 600€..200€ se otroškega..torej z dvemi otroci na mesec z 300 € ne preživim…na dan bi morali porabit 10€ za hrano…kaj šele šola pa za oblečt…sem bila na socialni in ker sem zaposlena in dobivam otroški dodatek mi ne pripada nič od nič…naj še povem ker ne uspem vse položnice plačati me dajo na sodišče in potem mi blokirajo račun in 400€ dobim ven..tistih 200 si poberejo,,kaj naj naredim?iščem si še eno službo ampak potem bodo otroci sami cele dneve,,in niti ni nič honorarnega na žalost
ne rabi neke milosti…samo hočem nasvet kako naprej…najbolj žalostno je da so dnevi ko jim nimam kaj dati za jest
Prosim če napišeš koliko plačaš za kaj , da imaš toliko položnic,z možem in dvema otrokoma moramo preživeti z 770evri-240evrov dokladi.527 socialne pomoči
najemnina-34evrov-100evrov nam da občina
elektrika-60 evrov
voda- 20 evrov
odvoz smeti-15 evrov
dodatno zdr.zavarovanje nam plača država,prav tako tudi tv
kosilo v šoli-40 evrov
zavarovanje za avto-31 evrov- krat5 mesecev
Najemi vrtiček in poskusi pridelati nekaj zelenjave . Med počitnicami pojdi pomagat kakemu kmetu in ti naj plača v hrani. Za obleke pojdi na karitas ali rdeči križ. Verjamem , da je pa zelo težko, da težko spiš. Veliko sreče.
če ti blokirajo račun ti mora BANKA IZPLAČATI 572,00 eur +120,00 eur za vsakega otroka 60,00, ki jih vzdržuješ….torje je to 692,00 eur…Povej jim, da to govori zakon o izvržbi. če ne vedo naj si ga preberjo.LP
Koliko pa imaš stare otroke.
Otroški dodatek ti ne smejo zaseči.
lp
vidim, da nikogar ne ganejo žalostne zgodbe…vsak, bi ji lahko napisal vsaj nekaj v tolažbo…
prosim, če mi poveš iz kje si, kok maš stare otroke ali pa pusti svoj mail…nekak ti bom že pomagala..sicer denarja nimam, mam pa kaj za oblečit, če so otroci prave starosti
pusti konrakt…
Še najmanjši problem so oblačila. Teh je na karitasu več kot dosti, pa tudli ljudje jih imajo ogromno. Po mojem mamica bolj prosi za plačilo položnic.
dina hvala za prijaznost ampak miloščine ne rabim..rada bi se rešila iz tega sranja ven ampak ne vem kako…
če imam otroški dodatek na moj račun plus regres če dobim in dohodek vse mi blokirajo
rada bi samo nasvet kako naj se rešim iz te situacije
nikajana kaj pa če dobim 600 € plače kako potem?koliko mi morajo izplačati’?
NAJEMNINA 270€
OGREVANJE 65E
ELEKTRIKA 65€
VODA 30€
ŠOLSKE MALICE ZA OBA 40€
DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE NIMAM
pa se nabere okrog 500 €
za znižati plačilo najemnine mora moj bivši mož dati vlogo na občino da ne prejema nikjer denarja ker je on nosilec stanovanja kljub temu da je od občine
on pa tega ne bo naredil ker me sovraži
naj povem da za otroka ne da niti centa
če se ločim me pride 100 € ker moram plačati sama ker on nima
kaj naj naredim?
teh 100 € plačam dve položnice
Tudi moj mož je nosilec stanovanjske pravice. Zmeraj rihtam papirje jaz. Uradno še nisi samohranilka, če še nisi uradno ločena. Pojdi na stanovanjsko in se pogovori o nastali situaciji. Mogoče ti bodo oni znali svetovati. Morebiti bi lahko ti postala nosilec stanovanjske pravice. Bog s teboj. Dokler ne boš uradno ločena, ti tudi preživnina ne pripada. Obrni se še na brezplačno pravno pomoč, če ti lahko kaj tam pomagajo ali vsaj omilijo stroške pri ločitvi. Vsekakor se moraš uradno ločiti, potem lahko zahtevaš preživnino. Če on nima denarja, boš dobila pa denar iz jamstvenega sklada RS tako kot dobiva moja kolegica.
Žal nosilka stanovanjske pravice če on ne prepiše ne morem bit, ker je on.In ne bo podpisal niti pod razno .Glede ločitve vem ,sam kaj ko mi je težko dati teh 100€.
Žal se moraš ločiti. Drugaće ne moreš dobivati preživnine. Prosi na CSD za pomoč.
e dobiš 600,00 eur plače, ti morajo vse izplačati, otroške ti ne smejo zaseči.
Forum je zaprt za komentiranje.