Najdi forum

Obračam se na vas, ker res ne vidomo več izhoda (sesta, oče in jaz) kam vse skupaj pelje. Probelm je v vedenju moje mami, ne sestra ne jaz prav tako oče ne vemo kako naprej. Ima obraz za vsakega posameznika, do očeta se vede zelo napadalno, zaničujoče, prav tako do tašče (mojo mame), to traja sedaj dober mesec, kot da bi se kaj “premaknilo ” v glavi, nič se ji ne da dopovedati, za vse ima svoj prav. Do sosedov, znancev in vnukov je prav pretirano prijazna vesela…., ne vem kako naj to opišem. Z njo smo se že večkrat poizkušali pogovoriti pa se enostavno ne da.
Taščo (mojo mamo) je po 40 letih vikanja pričela nenadoma tikati, nobenega spoštovanja nima do nje. Očeta zaničuje in žali pred mano, sestro, sploh se ne zadržuje. Naj povem, da sta poročena no letos bo 40 let. Skupaj sta si po 35 letih zgradila, montažno hišo, dogovorili so se, oče, mami in od očeta mami, da bodo šli skupaj živeti, po vseh preteklih “problemih” iz vidika moje mati do tašče, je vseeno privolila brez prigovarnja. Sedaj očeta žali mu govori da je copata, mamina maza, vse jo moti, res je prav neznosno. Naj povem da s svojo mami ne govori že pet let in da sta že v preteklosti imeli konflikte, zaradi podobnega obnašanja. Naj povem da so očetu moje mami svetovali naj gre njena mati (mati moje mami) na posvet k psihologu, v tistih časih je bi to tabu in ni šla. Ne vem več kaj naj še napišem, ker je toliko teh pripetljajev, lahko da je vse skupaj zelo nejasno, samo to je res iz obupa, saj so že vnuki opazili to skrajno noro obnašanje.

Očitno ste jo razočarali. Zgleda, da vas je vrgla v isti koš, kot svojo mamo.
Občutek ima, da ste se vsi obrnili proti njej.

Vi lahko veliko bolj pomagate, kot psihiater. Naj vam zaupa, kaj jo moti.

Problem je v tem, da se ne da z njo pogovarjati, ne posluša, samo napada, naprej “meče” stvari, ki so se zgodile že več kot pred 10 leti..S sestro sva tako ali tako dvignili roke, manjkrat kot ponavadi greva na obisk, saj je res zoprno. Moj oče pravi da ima pasje življenje, ampak samo on in nihče drug mu ne more pomagati. Najina mati pa tako ali tako ne vidi 5 cm pred sabo žal. Njeno obnašanje je na nivoju najstnika ali otroka, saj ner pozna kompromisa, ali je tako kot želi ona drugače je narobe in to več kot očitno pokaže tudi tako, da osebo žali na najbolj primitiven način, to je najinega očeta oziroma moža.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close