Najdi forum

Zdravo
Sem prvič na vašem postu, ker sem do sedaj upala, da se bomo sami rešili iz zagate, vendar ne gre. Naša težava je popolnoma identična spodaj navedeni pod katero se je podpisala Metka123. Torej ljubosumje, ki ga brez razloga dela mati očetu. Vse nas spravlja v obup ter živi v svojih prepričanjih. Sedaj sem spoznala, da je mama zrela za psihiatra, potrditev pa mi je prejšnji teden dal tu na med over še strokovnjak Vanja Rejc.
No vsi se strinjamo s tem, ko pa smo zadevo predlagali materi je bil odgovor da smo se vsi obrnili proti njej in bi radi z nje naredili “norca”.
Vprašanje je-kako naj jo spravimo, prepričamo, da obišče terapevta. Vsi, vključno z očetom, (ki je sicer že brez moči za reševanje te problematike, saj se že 20 let ukvarja z njenim ljubosumjem) smo pripravljeni sodelovati.
Svetujte mi prosim, kako naprej. Naj grem k njeni osebni zdravnici in ji razložim situacijo, dobim napotnico…pa potem? Naj jo spravimo k psihiatru s prevaro, da gre ona z očetom tja, ker je njeno mnenje da ga on potrebuje (seveda to ni res!)? Prosim povejte kako izkušnjo.
tokrat neimenovana

Spoštovana!

Kaj storiti – težko je podati recept in potem to storiti!
Ali ste mamo poskušali prepričati, da gre k psihiatru ali drugemu terapevtu?
Morda bi lažje sprejela, če bi šlo za psihologa ali kaj podobnega (seveda ugibam)? Ali je njej življenje tako kot ga ima všeč, je nič ne moti, da se mora toliko razburjati in je ves čas v napetosti? Če jo, potem bi jo morda na tej osnovi lahko prepričali, da gre po pomoč.
Ali pa, da vendar oba z očetom potrebujeta pomoč, če želita še naprej živeti skupaj, saj gre v odnosu za oba, ne samo za mamo, niti samo za očeta – posredno pa tudi za ostale, ki živijo v istem gospodinjstvu.

Poskušajte se z njo pogovoriti v tej smeri!

Špela, Šent

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close