Kako naprej
Pozdravljeni!
Zadnje 4 mesece se počutim izredno slabo- hitro bitje srce, nespečnost, bolečine v mišicah, tiščanje v glavi, pretirana živčnost, nespečnost…
Zato sem dala kr. Dne 5.2. THS: 0,01 mE/l.
Naročila sem se na pregled ščitnice. Dne 11.2. sem imela TSH 1,867 mE7l, FT4 21,01 pmol/L.
Zanima me ali je to pogosto- takšno nihanje TSH? Ali vpliva menstrualni cikel tudi na to?
Prejela sem izvid, kjer je navedeno naslednje:
Diagnoza: Možno kronično vnetje ščitnice z evtirozo. Mnenje: TSH in FT4 sta v mejah normale, vna UZ je ščitnica spremenjena kot pri kroničnem vnetju. Zdravnik ugotavlja kronično vnetje ščitnice, ki ga v primeru evtiroze ali le blagih hormonskih sprememb ne zdravimo. Terapije za ščitnico ne svetujem. Priporočam kontrolo TSH pri osebnem zdravniku enkrat letno.
Zanima me kako naprej, če zgoraj navedeni simptomi ne bodo izginili? Zadnje štirimi mesece, moje življenje ni takšno kot sem ga vajena, ne predstavljam si, da bom morala s temi simptomi nadaljevati.
Hvala in prijazen pozdrav, Mateja
TSH niha. Vaše stanje je res mejno, kar se tiče zdravljenja pa niti ne vem kaj bi vam dali ? Znake imate kot da ščitnica dela preveč, vendar spet ne toliko, da bi vam dali Athyrazol ipd… ker to niso heci.
Tudi za vnetje je značilno nihanje iz hipo v hiper in obratno.
Zakaj pa ni podatka o FT3 ? To je dejansko konkretni hormon, ki v telesu deluje.
Dobro bi bilo imeti tudi podatke o protitelesih… ?
Hvala za odgovor, Kaj torej priporočate? Ponovno krvno sliko s FT4 in FT3? Potem ponoven obisk pri tierologu?
LP
Do ponovnega obiska pri tirologu boste težko prišli ker so dolžni oprtaviti le prvi diagnostični pregled… Ostalo potem z možnostjo posveta s tirologom opravi osebni zdravnik..
Lahko bi si dali pogledati FT3 in porotitelesa Tsi,Tpo..
ampak nisem zdravnik da bi vam direktno naročila kaj si preglejte…in ne vem kako bi vam izvide tolmačil osebni zdravnik.
Ena vartianta je tirolog privat, se bolj potrudi, več razloži in mislim, da pregleda vse parametre kar je potrebno…
Lahko se obrnete na dekleta v FB skupini Ščitnica-alternativno zdravljenje…. samo – tam vam bodo nasule kup nasvetov in boste sami izluščili kaj je potrebno in kaj morda tudi ne. Bo pa zagotovo dano veliko mnenj in izkušenj….
Mateja, priporočam, da malo pobrskaš po informacijah o L-karnitinu. Morda bi si v blažjih hiper fazah lahko pomagala z njim. Sicer pri začetnem kroničnem vnetju pač ne gre drugače, kot da prenašaš nihanja. Če si še zelo na začetku, morda lahko celo najdeš način, da zadevo ustaviš. Če imaš kakšno idejo, kaj je zadevo sprožilo, poskušaš bolj zdravo živeti …
Forum je zaprt za komentiranje.