Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Manualna medicina – zdravljenje gibalnega sistema Kako naprej? – Funk. preiz. ledven. dela hrb. in RTG kolen

Kako naprej? – Funk. preiz. ledven. dela hrb. in RTG kolen

Spoštovani.

Prejel sem izvid RTG – Funk. preiz. ledven. dela hrb. in RTG kolen iz katerega se ne znajdem veliko.
Lani sem imel operacijo zaradi hernije, ki je bila razvita že v taki meri, da je prišlo do nevroloških izpadov. Težave se še vedno niso umirile. Prav tako sem lani opravil operacijo na obeh kolenih – miniskus.

Mi prosim lahko poveste pomen izvida in kakšne imam možnosti za naprej, morda kako je z obiskom pri vas? Lahko kako pomagate?

V osnovnem položaju je poudarjena lumbalna lordoza.
Pri funkcionalnem preizkusu sta zavrti ante in retrofleksija.
Ni rtg znakov nestabilnosti med lumbalnimi segmenti.

Začetna degeneracija i.v. diskusov in artroza malih i.v. sklepov od L-4 do S1.

Pateli kolen sta v zmerni lateralni disllokaciji.
Sklepne špranje kolen so normalno široke z gladkimi konturami.
Možnost osteoporoze.

Sedaj še čakam na pregled MRI hrbtenice, ki ga bom opravil v avgustu. Nato pa sem naročen ponovno pri ortopedu.

Mi lahko povestle lepo prosim, kaj izvid sploh pomeni in ali lahko sam kako prispevam k boljšemu počutju.

S spoštovanjem

Se mi morda lahk kako pomaga vsaj z razlago okvirno, razlago izvida? Bi lahko mi pomagali pri vas?

Hvala lepa

Pozdravljeni,

RTG preiskava je bila usmerjena v iskanje “nestabilnosti”, ki ni odkrita, kar je zelo pozitivno. Z operacijo hernije žal ni uspelo odpraviti bolečinskih občutkov, postoperativno zdravljenje pa ima v vseh primerih bistveno manj možnosti, saj je precej omejeno. Na slikah ni odkritega nič, funkcionalni posnetki kažejo spremembe ob naklonih, po vsej verjetnosti je bila diagnostika opravljena v primeru, da bi prišlo do zdrsa katerega od vretenc (spondilolisteze), kar pa ni vidno. Izvid kaže le na omejeno gibljivost sklepov.

Priporočam vam, da se naročite na pregled v eni od naših ordinacij, kjer vam bomo na podlagi pregleda lahko bolj natančno svetovali glede možnosti in uspešnosti nadaljnjega zdravljenja. S seboj prinesite tudi vse izvide in slike. Posredujem vam povezavo do kontaktnih informacij za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close