kako naprej
Spoštovani,
Razumljivo je, da imate občitek, da se vam je sesul svet vendar že to, da iščete nasvet je znak, da niste obupali.
V okviru Društva “Projekt Človek” deluje tudi program za otroke mladostnike. Nudimo osnovne informacije o možnih oblikah pomoči. Svetujem vam, da pokličete na tel. št. 01/ 425 – 12 – 14 (če nismo dosegljivi pustite sporočilo na tel. tajnici in vas bomo poklicali nazaj) in se dogovorite za osebno srečanje, kjer boste dobili več informacij.
ahhh dej dej kr slabo mi rata k slišm mtke k paničarjo da jim mulc travo kadi… ej gospa, nevem iz kje ste ampk pejte enkrt u center lj ob sedmih zvečer pa se sprehajite gor pa dol po ulcah! (ne po zakotnih vogalih – po ulcah) pa boste vidl da to ni nč “oooh”.,.. da to dela vsa mularija od 15 do 25 leta,..
sploh pa nobene panike, trava je mal bol ko čiki, kar pa ni vse skp nč škode ker vrjemte par let pa ga bo minil mulca.. če vs pa skrbi da bi šou naprej na trde droge, je pa najbolš da se z njim iskreno pogovorte (ne ga naderat) ampak se usedte dol z njim pa se dogovorte za eno mejo… ker konc koncov bolš da zj proba pa vid da so droge en šit da ,pokuriš tok dnara užitkov je pa sm za dve urc.. vrjemte minil ga bo
Spoštovana tjaša!
Lahko sprejmem, da imate o travi pozitivno mnenje, ne morem pa sprrejeti, da posplošujete. k sreči je venderle bistveno več ljudi, ki trave ne kadi! Pa tudi to ni res, da vse mlade slej ko prej mine kajenje trave. Nekateri (pa ni nujno, da posežejo še po kakšnih drugih drogah)imajo tudi zaradi trave zelo resne težave!Srečno!
tjaša s teboj se nikakor ne strinjam, ni ravno tako enostavno kot misliš. Seveda ti zdaj gledaš drugače na svet, ko boš pa sama imela otroka, boš drugače razmišljala. Zato ti ne bom nič pridigala. Suzana ti je povedala vse kar sem ti hotela sama povedati. Bolje paniko zganjati prej kot pa kasneje ko je že prepozno.
lejte travo kadim že tri leta pa sm mlaj od vašga sina.. in nej mi še tok turijo v glavo da kakšno odvisnost povzroča pa da ti nevem kako škodudje na možgane js temu ne verjamem! vi kr vrjemte k še probal niste js nebom, ker mi v treh letih ni škodvala čiz nč.
odvisna nism ker sm namreč glih dva mesca nazaj mela pregled u labaratoriju za kri in urin s šolo in sm nehala kadit 5 tednov prej in sm zdržala brez kakršnih koli problemov. možganov mi pa ni tud vse skp nč uničl… mogoče sm mal pozabljiva, kdaj pozabim na kero trolo al pa bus morm jet to je pa tud vse..
sploh pa preberte si kej o marihuani pa vs bo nehala panika.. nevem ki sm že brala da je ena đola (pol grama recimo) na tedn isto kt vsak dan mensezdi da škatlo čikov.. in je čis isto če js pokadim vsako soboto k grem vn eno đolo k pa en folk k je zasvojen od čikov pa rab dve škatli na dan.
lej tjaša, sej ti jst vrjamem, da pri tebi ni nikakršnih negativnih vplivov, kakor sama praviš, pri sinu pa sem opazila veliko veliko stranskih učinkov, ki pa ravno niso dobrodošli in normalni za to starost. Žalostno pa je da si tako mlada in ti še nihče ni priskočil na pomoč. Tjaša sproži alarm predno bo prepozno.
Premisli
Tjaša po tvoje bi bilo najbolje, da tale mama, ki paničari pokadi eno travo pa bo vse v redu. Sicer bo malo pozabljiva, pa nič zato, saj ji bo le bolšje, ker se ne bo sekirala zaradi svojega sina, ker se ne bo spomnila, da kadi travo. Odvisnost pa se tudi ne določa z laboratorijem, to je dobro, da vemo. Ja se pa zelo strinjam, da je treba prebrati o travi veliko, tudi tisto, kjer pišejo o škodljivih učinkih. No potem se je pa že lažje odločiti kako naprej
Baje da je v jointu bolj škodljiv tobak, kot marihuana sama-za zdravje. Ni pa priporočljivo, da mladostniki, nekje do 25. leta pretiravajo s tem, ker naj bi se do 25. leta možgani še razvijali..Nič ne trdim, ker ne vem..to sem prebrala nekje.
Vem pa, da je različno od človeka do človeka..kako imajo pošlihtano psiho. Eni mislijo, da ne morejo zdržati niti dneva brez jointa, nekateri pa mirno “zdržijo” brez tudi daljše obdobje. Jaz travo kadim že 10 let in več, pa mislim, da mi ni naredila kakšne večje škode..vem pa ne, kako bi mi možgani delovali, če ne bi nikoli kadila..Imam pa tudi jaz obdobja, ko mislim, da brez jointa ne gre..in obdobja, ko brez problema niti pomislim ne na joint. Ampak to je spet povezano s problemi..in sem se že naučila, da problemov ne “rešujem” z jointi, ker je to isto, kot če bi jih reševala s heroinom ali kakršnokoli drugo omamo.
Urša hvala za bolj objektiven pogled. Po mojem je pač tako, da morajo ljudje vedeti, da tvegajo, ko kadijo marihuano. Ne moremo jim reči enostavno, da tveganja ni. Torej tveganje je in seveda,ko sprejmeš tveganje, ti postane domače in pozabiš nanj. Moj namen je le da nam je vsem jasno, da je kajenje marihuane tveganje, ki ima svoje posledice.
Urša dala si nekaj dobrih izhodišč. Velikokrat tisti, ki že dalj časa kadijo travo menijo da jim trava ni škodovala, a kot sama ugotavljaš nimajo ravno tistega podatka, ki bi bil edini res dober primerjalni podatek, kaj bi bilo, če tega ne bi počeli. zato se je dobro podučiti od različnih raziskav, ki so bile narejene na živalih, in tudi na ljudeh s pomočjo sodobnih preiskovalnih metod. Vse so pokazale, da ima tudi trava svoje učinke na možgane, ki jih lahko prikažemo tudi slikovno. Torej gre za konkretne spremembe in ne za nekaj kar tako. Torej ne gre samo za spremembo vedenja ali vpliva na razpoloženje ampak za konkretne spremembe na nevronskih sklopih, na celicah itd..
Pozdravljena ga.Suzana
Sem odvisnica od horsa dobro leto pa imam veliko željo, da to preneham. Bila sem na vašem spletu in se pregledovala kateri program bi bil zame.
Pa sem nekako prišla do tega, da bi bil popoldanski večerni. Zanima me pa, če je možno in koliko stane, da bi prišla za kakšen teden ali dva , da se spucam in potem bi nadaljevala z vašo pomočjo.
Hvala za odgovor in lep pozdrav
odvisnica
Pozdravljena,
že to, da iščeš pomoč in podporo, da se izvlečeš iz kroga zasvojenosti se mi zdi zelo pogumno in te vsekakor podpiram. Nisi navedla koliko časa si že na heroinu – pa saj niti ni tako pomembno. Občutek pa imam, da se boš sama težko očistila in vztrajala v abstinenci. Projekt Človek ti morda lahko pomaga. Svetujem ti, da pokličeš v Sprejemni center na tel: 01/ 540 31 74 (če se nihče ne oglasi, pusti telefonsko št. in te bodo poklicali nazaj) in se dogovori za oseben pogovor, kjer boš dobila več informacij za naprej (prvi pogovori so brezplačni).
Nikar ne obupaj. Želim ti veliko poguma.
Spoštovani!
mam en vlk problem z travo(marihuano)…sem odvisnik in.zdaj že en teden nisem kadil marihuano in me zanima če bo ta grozen občutek minil ali kaj naj naredim?ali pa če kdo prosim mi lahko nekak pomaga mi naj piše na msn naslov [email protected]! plissssssss
lepo pozdrav že v naprej!