Najdi forum

V osnovi ji pripada pol!
Vse ostalo je stvar dokazovanja, ki sploh ni tako enostavno in če nisi prepričljiv ji bo sodišče gladko dodelilo pol.

Se mi pa čudno vidi, da je bil on tako zagnan četudi ni ona pomagala absolutno nič, tudi kavice ni skuhala :/
Na osnovi česa si je domišljal, da bo lahko, do konca življenja živel, s tako žensko?

V osnovi ji pripada pol!
Vse ostalo je stvar dokazovanja, ki sploh ni tako enostavno in če nisi prepričljiv ji bo sodišče gladko dodelilo pol.

Se mi pa čudno vidi, da je bil on tako zagnan četudi ni ona pomagala absolutno nič, tudi kavice ni skuhala :/
Na osnovi česa si je domišljal, da bo lahko, do konca življenja živel, s tako žensko?[/quote]

Na osnovi preteklih izkušenj, da je bilo vedno po njegovem.

Prebrala sem avtorjev post. Vse lepo in prav, vendar mi v napisanem nekaj manjka. Skupaj sta 10 let, on je prodal svoje stanovanje in začel graditi hišo. Ona je svojega obdržala. Zakaj, ve ona in morda tudi on. Kje pa je on ves ta čas živel, ko je svoje prodal. Pri njej, v najemu ali kje drugje? Kdo je plačeval položnice, kdo je komu pomagal pri preživljanju? Ker iz napisanega je razbrati, da je on ves svoj denar vložil v bajtico, da je ona samo od daleč gledala, kako “raste njun skupni dom”.
Nekaj se je moral vmes zalomiti, ker 10 let je le neka dokaj dolga doba, da ni imela nobene volje, ne interesa sodelovati. Očitno je v tem času presodila, da je pametneje obdržati svoje stanovanje, kot ostati brez vsega. Življenje ubira čudna in negotova pota. Kdo pa ji je garantiral, da ne bo enkrat izvisela in ne bo imela kam? Samske kolegice so tukaj čisto postranska zadeva. Morda so ji res sugerirale, naj “bo pametna”. Ampak odloča se vseeno le ona.
Nedvomno se nečesa boji. Morda je res kaj poskušala ali predlagala okoli gradnje, pa ni bila slišana. Manjka njen del zgodbe. Njeni očitki, da je gradil hišo zase, so zame problematični.
Škoda, škoda, da se nista že na začetku dogovorila, kakšna so “pravila igre”, kdo in koliko bo vsak prispeval … kadar so zadeve nedorečene (magari lepo zamišljene) si jih vsak razlaga po svoje.

Po moje ste tukaj nekateri zakomplicirali eno čisto preprosto stvar. Avtorjeva partnerica se pač dolgoročno skupaj z njim preprosto ne vidi, a si ne upa (oziroma med njima ni takšne komunikacije) njemu to tudi priznati, da bi lahko vsak lepo šla svojo pot. Skozi dejanja, ki jih je opisal, pa ona dosti nazorno vse prikaže. Včasih je pač potrebno kaj prebrati tudi med vrsticami.
Nemalo nekdanjih parov poznam, ki so bili res dosti let skupaj in se v njihovem partnerstvu dobesedno nič ali skoraj nič ni premaknilo. Potem pa so le šli narazen in je vsaj eden izmed teh ex partnerjev spoznal nekoga, ki mu je bil pisan na kožo in takrat je v 1 letu steklo več stvari, kot prej niti v sanjah z bivšim v celih xy letih.

Tako preproste so lahko te stvari. Z enimi partnerji se vidimo že takoj na skupni poti, z drugimi pa smo lahko leta skupaj in ni tistega “nekaj” v odnosu, pa včasih niti ne vemo, kaj manjka. Je pa res, da dosti ljudi preprosto zaradi komoditete in strahu pred samskostjo vztraja na veke vekov in životari v gnilih odnosih.

Sukon, kako je zdaj videti tvoja situacija po kar nekaj dobrih odgovorov?

Dobro bi bilo slisat tvoj odziv.

Tipična preračunljiva ženska. Na koncu boš dobil pod nos, da si jo silil v to. Ne vem kaj ti ni jasno, če si videl da ti nič ne pomaga bi prekinil še pred zaključkom gradnje hiše. To, da se danes hiše ne splača gradit je tipični odgovor tiste, ki bo vedno na strani ženske. Tipična sodobna histerična feministka. Si tudi sam ugotovil da nanjo vplivajo samske prijateljice. To je pri ženskah še precej bolj očitno, če so vse samske pa ena ni, bo tudi ta slej kot prej postala. V glavnem pojdi stran od nje, ker je trapasta egoistična ženska, ki ne ve kaj hoče

Ni nujno, da je preračunljiva in egoistična feministka. Zakaj bi potem vztrajala z njim 10 let in se na koncu odločila, da se ne preseli k njemu? Lahko bi že zdavnaj rekla: Adijo! in se ozrla pa kom drugem. Ne verjamem, da je bil on celih 10 let tako zaslepljen, da ni videl, kako stvari stojijo. Kupim zgodbo, da je človek naiven kakšno leto ali dve. Ampak 10 let!?
Sploh ni nujno, da so stvari taaakooo preproste. Nič ni napisal, od kot mu stanovanje, koliko je/sta stara, kakšen status fura teh 10 let (ločen, vdovec, samski), imata morda od prej vsak svoje otroke (skupnih očitno nimata) … Ponavljam: Nekaj manjka, predvsem pa manjka njen del zgodbe.
Ne me zdaj napadat, da sem dlakocepska, da preveč kompliciram … ne, le delala sem v “branži”, kjer so se post-festum reševale take zadeve.
Kaj vse se lahko zgodi nič hudega slutečim, ki ne dorečejo previl igre, si je težko predstavljati.
Se pa zelo strinjam, da gre življenje svojo pot.
Lep dan želim!

V bistvu lahko brez težav opazimo egoizem v mejah normale pri obeh. Oba sta se posvečala preveč lastnim ciljem in premalo skupnim. On je gradil hišo, ki je ona v resnici ni želala. Ona se ni kaj preveč pobrigala zanj oziroma za to, da se projekt ustvai in je začela skrbeti za svojo kopalnico. Problem je samo komunikacija, torej nejasno izražene želje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja, Marko se strinjam s teboj. Samo predvidevam lahko, da je bila komunikacija problem že v štartu. Nedorečeno, brez jasnih pravil in nekaj na horuk.
Kot je sam napisal, da je rekla: Saj hišo gradiš zase … Odmaknila se je in si mislila: Delaj kar hočeš … Zdaj je, kar je. Ona čisto indiferentna, on traumira z vprašanjem: Kako naprej? Težko. Hišica iz kart se je sesula.

Lep dan želim!

A mi lahko kdo pojasni, kaj pomeni “preračunljiva”, lepo prosim?

Kje je pa bilo rečeno, da ona od njega kaj hoče?? Popolnoma ničesar ne vemo o tej ženski, samo to, da si je on strašno želel hišo, za partnerko se je pa pred desetimi leti odločil, da si jo ona tudi strašno želi in v tem prepričanju vztraja že deset let. DESET LET ona ni ničesar prispevala in “ni pomagala pristaviti ali prestaviti niti enega zidaka, skuhati kakšne kave, ali kaj podobnega” in on je kljub temu DESET LET živel v prepričanju, da onadva skupaj zidata hišo, zdaj se pa čudi – in vi pljuvate po njej? Zakaj pa ne po tistem, ki se ni že pred devetimi leti začel čuditi?

Kooončno, Tvoja teta!
To mi ni jasno že od samega začetka. DESET LET vztrajati in se sedaj čuditi, zakaj in čemu … in kar a-priori pljuvati po neki ženski. Na podlagi tega, kar je napisal on. Manjka njen del zgodbe in nekaj več o “zgodovini in ozadju” obeh.
Sicer pa sem to isto zgodbo zasledila tudi v rubriki Ljubezenski nasveti.
Lep dan želim!

Debata se je kar razvila.

Nekateri odgovori so mi bolj všeč kot drugi, kar se mi zdi logično.
Vedno raje slišimo to kar nam bolj paše.

Kar pa se te moje zadeve tiče pa takole.
Veliko vas je pisalo, da se je potrebno pogovoriti oz. pogovarjati.
Res je da sva na tem področju premalo delala ali skoraj nič.
Čez čas človek zapade v neko “rutino” in posledica te rutine je lahko takšna situacija, ki se je pripetila nama oz. meni.
Sedaj lahko samo to povem, da sva imela dober pogovor in si pač povedala stvari, ki bi si jih že davno morala oz bi morala to sproti reševati.
Ni nama vseeno, da je zadeva prišla do te točke, kot pač je.
In oba sva si zadala cilj, da se to ne sme več zgoditi in da je potrebno sproti reševati takšne ali drugačne spore.
Kako se bo to razvilo na dolgi roko bomo še videli, a če se bova trudila in držala tega, kar sva se dogovorila bo nekako že šlo…
Kar se pa tiče tistih reakcij glede stanovanja in podobno, pa so bile mogoče iz moje strani res preveč burne, ki po so bile posledica “ne poslušanja” drug drugega…

Skratka ti vaši odgovori so mi v marsičem pomagali.
Res je bolje, da ob vsaki takšni zadevi, ki nas zelo “razjezi” počakamo, se umirimo, razmislimo in nato pogovorimo ….
Upam, da nama bo uspelo.

Hvala vsem in lep pozdrav …

sukon

Sukon,

lepo in pametno od tebe, da si se zavedel, kako pomembno se je pogovarjati, se slišati, včasih “stopiti” preko svojega ega in upoštevati to, kar “slišiš med vrsticami”. Niso/smo vse ženske preračunljive koristoljubke (čeprav ti nekateri takoj prilepijo to nalepko), ki samo gledamo na svojo korist.
Je pa (vsaj meni) razumljivo, da se pobrigaš zase, zaščitiš svojo integriteto, svobodo in konec-koncev tudi premoženje, če vidiš in čutiš, da nekaj ne “štima”.
Želim, da vama uspe prebroditi nastalo krizo, ki si jo morda tudi sam sproduciral s preveč burno reakcijo.

Lep dan želim!

Bo, v kolikor bo doprinos “vsega” v skupnost, ki jo izgrajujeta, enakovredno uravnotežen med tistim, čemur rečemo ognjišče, in tistim, kar ognju v ognjišču omogoča, da gori.

******************** Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja e-pošta: [email protected] splet: [url]http://humanu.center[/url] lokacija: Ljubljana, Tabor

Se strinjam s predhodniki, ki so pisali da se očitno punca ne vidi v zvezi z vami.

Nekaj ste omenili, glede njenih samskih prijateljic.
Hja, tako je, da druženje neke zasedene punce s samimi samskimi prijateljicami ni ravno najboljše.
Samske ženske imajo drugačno življenje in seveda znajo biti ljubosumne, na prijateljico, ki je v zvezi.
Ljubosumje takih žensk, lahko namreč kaj kmalu privede v konec zveze.
Razen seveda, če niso ljubosumne. Take “prijateljice” lahko povzročijo veliko škode.
Treba se je pa tudi vprašati, kakšne prijateljice so to,ki ne podpirajo svoje prijateljice , ki je našla ljubezen?

New Report

Close