Najdi forum

Kako naprej?

Spoštovana,

Že nekaj časa se mi pojavljajo določene težave. Ponoči se prebujam, tudi do 6 na noč. Sem brez energije in volje, neprestano utrujena. Krvni pritisk mi niha in včasih drastično pade tudi na 75/48. Moj libido je na nuli. Menstruacijski ciklus se mi je podaljšal na 35 dni, čeprav je bil vsa leta reden in na 28 dni. Kljub redni prehrani in aktivnosti ne morem nikakor shujšati. Že šest let sem na Eutiroxu 125, TSh je v mejah normale 1,6. Zaradi navedenih težav sem se obrnila na splošnega zdravnika, ki mi je prekontroliral železo in TSH, ki sta bila v mejah normale . Svetoval mi je še naj gre na ginekološki pregled in če bo vse OK vse kar mi lahko naredi, da mi predpiše antidepresive.
Bila sem pri ginekologu, ki me je pregledal, naredil UZ rodil in ugotovil, da je vse BP in da mi nemore z ničemer pomagati. Dokler imam ciklus ne glede na njegovo dolžino je z menjo kar se tiče uradne medicine vse OK in mi ne more z ničermer pomagati.
Stara sem 37 let in vem, da tako ne morem več naprej, ker si želim kakovostnejšega življenja.
Razmišljam, da bi si dala testirati hormone iz sline in z izvidom pridem do vas. Zanima me vaše mnenje ali je to smiselno glede na moje težave, ter katere hormone bi si dala testirati?

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljume in vas lepo pozdravljam.

Pozdravljeni!
Predlagam pregled estradiola, progesterona, FSH, LH in za začetek običajni hemogram. Zaradi hemograma predlagam pregled krvi in ne sline in sicer v drugem delu ciklusa.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

Hvala za odgovor, vendar me še nekaj zanima. Glede na to da uživam Euthyrox, kateri mi je bil predpisan samo na podlagi kontrole TSH, me zanima ali bi bilo smiselno, da si dam prekontrolirati tudi T3 in T4.

Hvala.

Lahko pokontroliramo še T3 in T4, če ga ne kontrolira vaš lečeči zdravnik.

Sabina Senčar, dr. med.

Pozdravljeni,

sem naročena v vaši ambulanti in težko pričakujem ta dan. Isti dan imam namen narediti teste, katere ste mi svetovala.
Estradiol in progesteron sem si pa že dala testirat iz sline. Zanima me glede na moje težave, ki sem vam jih navedla v prejšnem postu in izvide testiranj progesteron 149,99 pg/mL in estradiol 3,57 pg/mL ali bi bila pri meni smiselna kakršna koli terapija.
V zgornjem postu sem pozabila napisati, da se mi včasih dogaja, ko se ponoči prebudim, da sem vsa prepotena predvem v zgornjem delu telesa, okrog zatilja pa še najbolj.

Vem, da bom vse kar me zanima zvedela na obisku v vaši ambulanti vendar sem malo neučakana in bi vas prosila za interpretacijo izvidov glede na težave, ki jih imam.

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni!
Vedno je možno izboljšati kvaliteto življenja. Kot verjetno veste, nikoli ne zdravimo laboratorija, ampak človeka. Veseli smo lahko, kadar se laboratorijski izvidi ujemajo s težavami, marsikdaj pa ni tako. Z veseljem bi vas spoznala.

Sabina Senčar, dr. med.

Pozdravljena,

sedaj pa vam pišem v imenu moje kolegice, katera nima dostopa do interneta in me je prosila, da stopim z vami v konkakt. Ima zelo veliko težave na ginekološkem področju in ima željo testirati si hormone in priti v vašo ambulatno. Ker pa ne ve katere hormone bi bilo smiselno, da si testira bi vas rada poklicala in po telefonu razložila težave, da ji boste lahko dala navodila kaj naj si testira, da bo z izvidi prišla k vam na pregled oz. konzultacije.

Če je možno vas naprošam za vašo telefonsko številko in termin kdaj vas lahko pokliče, da bo najmanj moteče za vas.

Hvala.

Vaša kolegica me vedno lahko pokliče v Ambulatorij, na številko 280 32 70. Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

New Report

Close