Najdi forum

Pozdravljeni! Stara sem 37. let. 4 mesece po 2. porodu (12.1.2012) me je usekalo v križu, da nisem mogla niti na noge (stopiti nisem mogla na levo nogo, se pripogniti, sama nisem mogla nikamor). Že po 1. fth so me spravii na noge, ostale so hude bolečine. Ker dojim, si nisme mogla veliki pomagati z tabletami…1. dan 2x Ketonal, do sedaj 20 tbl Naklofen duo. Bolečine so še vedno prisotne (zdravil ne jemljem), se mi je pa vse preselilo na desno stran…desna ritnica, desna noga…boli, mravljinčenje. FTH sem naredila 15 x, ker ni bilo več učinka, sem zaključila. Vmes sem uspela narediti MR. Izvid je: L1-2 ima še ohtanjeno višino. Diskalna kontura je malo izbočena anterolateralno, posteriorna kontura je ohranjena. Spinalni kanal je primerno širok. L2-3 ima še ohtanjeno višino. Diskalna kontura je malo izbočena na celotnem obodu. Degenerativne spremembe povzročajo blago zožebje spinalnega kanala.L3-4ima še ohtanjeno višino. Diskalna kontura je malo izbočena na celotnem obodu. Degenerativne spremembe povzročajo blago zožebje spinalnega kanala.L4-5 je malo znižan. Diskalna kontura je malo izbočena na celotnem obodu; fokalno izbočenje posteriorne konture, malo več paramadiano desno. Degenerativne spremembe povzročajo zmerno zoženje spinalnega kanala. L5-S1 je malo znižan. Diskalna kontura je malo izbočena na celotnem obodu; fokalno izbočenje posteruorne konture, več postlateralno desno. Pridružene so manjše degenerativne spremembe malih sklepov. Spremembe povzročajo močno zoženje spinalnega kanala, predvsem hudo zoženje desnega recesa, kjer je utesnjena korenina S1dex. V duralni vrečki ni patoloških formacij. medula ne kaže patoloških sprememb signala.

Osebna zdravnica mi je dala napotnico za nevrokirurga. Prijazno prosim za vaše mnenje.

Hvala in lep pozdrav,
Katja

Zoženo je desno izstopišče živca S1, ki je zato razdražen, spremembe v ostalih segmentih niso bistvene.
Oglasite se s slikami pri nas, mislim, da vam bomo lahko pomagali.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close