kako naprej?
Spoštovani,
že nekaj časa imam bolečine v ledvenem delu hrbtenice. Bolečine so tope, prisotne skoraj ves čas. Za mano so 3 porodi, zadnji z dvojčki. Težave so se bistveno poslabšale prav v zadnji nosečnosti oz. po zadnjem porodu. Stara sem 35 let. Redno delam vaje za krepitev hrbtnih mišic, vendar ni bistvenih znakov izboljšanja. Bila sem že tudi na fizioterapiji, ki pa mi ni veliko pomagala.
Zanima me, kako se bodo težave lahko razvijale v prihodnosti in v kolikšnem času. Kaj lahko naredim sama in ali obstaja rešitev zanje. Kaj mi svetujete? Prosim vas tudi za laično razlago izvida.
Hvala in lep pozdrav!
IZVID MRI ledvene hrbtenice: številne Schmorlove hernije, deg. spremembe iv diskusov L3-L4, L4-L5, anterolisteza L4-L5 I. stopnje
Pri vašem izvidu ni večjih problemov, najtežja je pomaknjenost vretenca L4-L5 naprej.
Kako bo naprej, težko rečem, z manualno terapijo bi verjetno stanje lahko popravili. Po manualni terapiji bo verjetno potrebna stalna izvedba vaj za krepitev notranjih obhrbteničnih mišic, morda tudi fizioterapija.
Več in bolj natančno lahko povem šele po pregledu.
Lep pozdrav,