Najdi forum

S punco se videvava okrog pol leta. Pred menoj je bila 4 leta s fantom, ki ga je imela noro rada ter je bila zanj pripravljena storiti vse in je dobro leto odkar sta sla narazen (pravi, da ga je prebolela, ampak jaz nisem cisto takega mnenja). Vse je lepo in prav razen tega, da ona spreminja razpolozenje. Par dni v tednu je vse tako kot mora biti, nato pa se popolnoma spremeni in se prakticno ne vidiva, niti slisiva. Pravi, da sem ji vsec in da ji je lepo z mano ampak, da srce pa ne čuti tega. 2 tedna nazaj sem naredil konec med nama (ker je bila nekaj dni grdo nesramna in ignorantska do mene – tako kot se nikoli prej) nato pa ji se rekel, da bom prekinil z njo vse stike, ker prevec mislim na njo, pa mi je rekla da je potem raje z menoj, kot brez mene. Pogovorila sva se in je rekla da se bo trudila, ampak zdaj po 2 tednih se je stvar zopet ponovila. Včeraj sva samo ležala pri meni in se pogovarjala ponoči in nobene rešitve kot to čakanje … Pravi, da bi ona ful rada bila tako kot je treba z mano ampak, da si sploh ne more pomagat pri tem kar se ji dogaja.
Res ne vem kaj storiti, prijatelj ne morem biti z njo ker jo enostavno ne bi mogel gledati poleg mene in se je ne dotikati, ker jo imam preveč rad, pustiti jo pa tudi nočem, ker dajem moznost da se bo to kar se ji dogajalo prenehalo… ne vem kaj …

Miha123,

Če jo imaš res tako rad, kot praviš, potem ji daj čas. Zelo možno je, da še sedaj premleva, kaj je bilo s prejšnjim fantom, pa ne zato, ker bi ga še imela rada, ampak po moje jo je strah za naprej. Glej punce smo pač take, da smo res pripravljene storiti vse za fanta, ki ga ljubimo. Sedaj se morda zaveda, kako se mu je razdajala, on pa ji tega ni vračal. Njeno nihanje razpoloženja je mogoče posledica misli, ki počasi prihajajo iz podzavesti na dan. Verjemi mi, da jo je morala takšna zveza precej oropati samozavesti. Imam prijateljico, ki je bila pred leti v podobni situaciji. Vse je bila pripravljena storiti zanj. In on je to še s pridom izkoriščal. Po štirih letih z njim, ko smo že vsi dobro videli, kaj se pri njima dogaja, sta se le razšla. Od tega je že leto in pol, pa še vedno kdaj pa kdaj omeni: “Vidiš, on tega ni nikoli naredil zame.” Čeprav do bivšega ne čuti ničesar več in ima že nekaj mesecev drugega fanta. Moja prijateljica je imela precej negativno mnenje o sebi takrat. Potrebovala je precej razumevanja in potrpljenja (s strani prijateljev, družine in celo s strani novega fanta), da se danes spet ceni kot samo sebe in ne kot del neke zveze, v kateri je bila pravzaprav zelo nesrečna.
Pogovarjaj se s svojo punco. Povej ji, da opaziš njena nihanja razpoloženja in da si jo pripravljen spoznati tudi s te strani. Vsak izmed nas je kdaj potrt. Zelo možno pa je, da se ti ne bo mogla kar začeti izpovedovati, saj je v njej neka blokada, ki ji preprečuje, da bi se spet komu preveč “odprla” in bila ponovno izigrana.

Želim vama veliko sreče in medsebojnega razumevanja. In potrpljenja.
LP

MOGOČE ŠE NI PREBOLELA BIVŠEGA (V RAZUMU JE, V SRCU PA NE)…
PREDLAGAM, DA OBA PREBERETA KNJIGO OD J. GRAY-A: MOŠKI IN ŽENSKA NA ZAČETKU…

P.S.
VEŠ, SI VREDEN TRDNEGA ODNOSA IN BITI LJUBLJEN IN SPREJET, BREZ IGRIC!

Babi, ne vzemi tega kot zlonamerno, lepo da hočeš pomagat, ampak ti navedki knjig so že malo “tečni”… Ljudje pridejo sem po nasvet, ne v knjižnico…..

Aja Miha… res nima smisla, da se ukvarjaš z njenimi problemi, ker si zaslužiš normalen in spoštljiv odnos… Če tega ni zmožna, njen problem… Vse kar ji ti še lahko daš, je čas, da premisli ali se bo to tebe obnašala normalno ali pa da gresta vsak svojo pot… ne izgubljaj časa, čeprav jo imaš rad… Evo, nasvet iz lastnih izkušenj 🙂 Nekateri nas pač niso vredni…

Ja, Anabanana, ker pridejo po nasvet, jim dam nasvet………to je to………..(morda ti poznas knjige, morda jo pa drugi ne)………..
lepo lepo BODI

Ona še ni razčistila s prejšnjim odnosom,zato pa ne more naprej.
Rabi čas in mir.Ti nisi srečen z njo in ne moreš biti,ker je zid med vama.Kar čakati v nedogled in se bati za njo,spet ni nič drugega ,kot to,da se sam sebe mrcvariš!
Ne vem ,če bi čakala na tvojem mestu.
Ali je nekdo pripravljen na vezo in živi polno življenje z osebo,v nasprotnem primeru raje nisem zraven!To je slaba tolažba.
Ne rabiš ne ti tega usmiljenja in ne ona.Ona mora situacijo samo predelati,zato pa ne rabi tebe.Kot tak si ji prej v breme,kot korist!
Naj se sama zjasne,kako bo prineslo še življenje,boš pa tako videl,če imata kakšno možnost za skupaj.
Čao!!

Pozdravljeni, Miha!

Vaši punci (in tudi vam) bi priporočal redno sproščanje ali meditacijo, da okrepi(ta) svojo čustveno stabilnost. Takšna čustvena nihanja so danes pri marsikomu pogost pojav, lahko pa je res tudi to, da vaša punca še ni povsem predelala odnosa s svojim bivšim fantom, če pravi, da vas ima rada, a “srce ne čuti tako”. Predlagam, da naj se poglobi vase in razišče svoj odnos do vas in do bivšega fanta.

Če jo imate radi, jo poizkusite razumeti in ji pomagati. Od vas potrebuje predvsem oporo in razumevanje, ne pa pridiganje ali zahteve.

Veliko prave ljubezni vama želim!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close