Najdi forum

Prosim za nasvete pa kakrsnikoli že bodo:

Star sem 36 let, imam dva otroka iz prvega zakona in enega na poti. Od prve žene sem se ločil pred štirimi leti in takoj zaživel z dekletom, ki je bila ločena in je imela otroka iz ravno tako ponesrečenega zakona. Naj omenim, da se z bivso ženo sedaj razumeva zelo dobro in nimava nikakrsnih zamer oz. ne dela problemov pri stikih z otrokoma. Tudi otroka(7 in 9 let) sta locitev sprejela OK in nimamo problemov. Po dobrih dveh letih zveze me je dekle prevarala in prekinila zvezo z mano kljub temu, da sva imela resne namene in celo skupaj kupila hišo. A njej se je enostavno utrgalo in je odšla. Imel sem večjo krizo, nato pa po dveh mesecih spoznal sedanje dekle in sedaj sva skupaj slabi dve leti. Dekle je tudi noseca nekaj mesecev in veselim se tega otroka. Mislil sem, da se bom umiril in vse je kazalo tako. A pred dvema mesecema sem iz dolgega časa med surfanjem po netu odgovoril na en oglas, kjer je dekle podobne straosti iskalo nekoga za pijačo. Odgovoril sem ji in pisma so postajala čedalje pogostejša, kmalu sva si izmenjala telef. št. in prislo je tudi do srečanja. Ona je vezana (dva otroka) in nezadovoljna s svojim življenjem. Navezala sva se en na drugega in dobivava se vsak teden za nekaj uric, kljub temu, da sva doma na različnih koncih. Res ne vem, kaj naj naredim sam s sabo. Zaenkrat med nama ni prišlo do ničesar, ostala sva zgolj pri poljubih in nežnostih. Trenutno je na dopustu in izmenjujeva si veliko sms.
Res ne vem, kaj mi je storiti. Svoje partnerke ne želim razočarati, res pa sem se malo preveč čustveno zapletel. Najlažje bo odgovoriti, da se naj zresnim in neham noreti. A ne morem in puščam stvarem naj se odvijajo po svoje. Po drugi strani pa me je strah kaj vse se lahko zgodi…

Joj Samo,

veš kaj bi ti rekel, če bi slučajno napisal, da si tudi spal z njo in ne samo poljub in čustveno navezanost: da ti privoščim, da te je prva deklica tako lepo prevarala, škoda ker imaš tako dobre odnose s prvo ženo…..

fant, čeprav ne več rosno mlad, rad bi te kaj potolažil, pa nikjer v tvojem vprašanju ne vidim razloga, da bi ti dal pozitivnih odgovorov, kakor samo to, ja zresni se nehaj ga srat in tako naprej……

kajti ti v življenju ne boš imel nikoli več miru, če se ne boš umiril in se odločil za eno žensko. Že sedaj boš imel tri otroke, pa kaj ti misliš, da se jih kupuje v štacuni, ne govorim o denarju, verjetno ga imaš dovolj ampak to ni pogoj, da lahko delaš otroke kar tako malo tu malo tam.

verjetno boš dobil veliko več odzivov od ostalih uporabnikov, ker jaz ti res ne morem dati bolših nasvetov, kakot tega, pa prenehaj.
Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Imaš pa res neprijetno smolo, da se ti to dogaja ravno zdaj, ko pričakuješ otroka in to s partnerko, za katero si prepričan, da se ljubita. Ta situacija ne bo dobra ne zate ne za ostale, če boš dovoli, da gre zadeva naprej. Nimam kaj pametnega reči, gotovo pa je najbolje, da se sam pri sebi vprašaš, kaj vama manjka v razmerju s sedanjo partnerko. Nekaj je gotovo in to praznino skušaš zapolniti z drugo žensko, ne da bi se zavedal. Občutek imam, da mnogi nehote iščejo nekaj, s čimer bi zapolnili svojo praznino. Ko boš ugotovil, zakaj je tako in kako lahko zapolniš praznino, potem boš vedel, kako in kaj naprej ali s sedanjo ali z drugo. Otroka pa ljubi in spoštuj ne glede na situacijo. Daj mu vedeti, da si njegov oče in ga ljubiš in varuješ. Samo to je pomembno, četudi ali boste skupaj ali ne.

Nisi resen Samo! Ali ne vidiš da ljudje okoli tebe trpijo zaradi tvoje “zelenosti”? Pri najboljši volji ne vem kdo bi ti lahko rekel kaj lepšega od tega da prenehaj – TAKOJ! Ali pa stopi čez prepad v katerega tako brezglavo divjaš ampak zavedaj se posledic in prepričaj se najprej če boš lahko živel z njimi. In po vseh polomih v zasebnem življenju, ko se ti končno prikaže ženska s katero boš sedaj imel otroka se ji boš ti za vse dobro, ki ti ga dela zahvalil – s tem?? Ali imaš prihodnost s to čudno žensko, s polno problemov in nezmožnostjo da reši sebe in svoje lastno življenje ter raje išče tipe po netu in se skriva namesto da bi v svojem življenju naredila red? In ona ti bo pomagala ko boš spet “zaglibil”? Ti naredi kakor hočeš- ampak odrasti že enkrat !

Samo,
v tvoji situaciji bi bilo dobro, da bi si odgovoril na nekaj vprašanj:
kakšna je zveza s tvojim sedanjim dekletom? Očitno, da v njej nekaj manjka, saj se drugače ne bi čustveno zapletel z drugo žensko. Glede na to, da tvoje dekle pričakuje otroka, je tvoje ukvarjanje z drugo žensko precej neodgovorno in nepošteno. Tako se zdi na podlagi tega, kar si napisal.
Najlažje je odgovoriti, da se zresni, a tebi je to najtežje storiti. Sicer lahko s prekrižanimi rokami čakaš, kako se bodo odvijali dogodki, a s tem ne boš prevzel nadzora nad svojim življenjem. Mislim, da to ni prava pot in njen razplet po logiki ne more biti srečen zate.
Nisi povedal dovolj o vsem skupaj; odgovori si na vprašanja in ravnaj v skladu s svojimi ugotovitvami. Vsak zakaj ima svoj zato, tudi kar se tiče čustev.
Veliko poguma in sreče ti želim!

Zakaj pa si šel narazen s prvo ženo? Te je ravno tako metalo? Mogoče pa sploh nisi sposoben trajnejše resne zveze? Če ugotoviš, da je to res, vsaj nehaj delato otroke okrog, ker povzročaš s to svojo zmedenostjo bolečine in probleme drugim…

Jaz vidim ves problem v tem, koliko in kaj si človek dovoli.

Danes so vrednote, ki jih vsi poudarjamo, zelo razvrednotene. Vsi prisegajo na ljubezen, prijateljstvo, poštenje itd, istočasno si pa dovolijo, da jih nosi sem pa tja in se prepuščajo toku.

Zakaj se dandanes tako malo ljudi potrudi za svojo vezo. Vsi vemo, da je treba vezo graditi, da se je treba potruditi in kakšno stvar spregledati, odpustiti, obnoviti. Danes pa se pari ob najmanjšem problemu takoj pogovarjajo o ločitvi. Seveda, najlažje je iti narazen, takoj se rešiš celega kupa problemov. Sicer nastanejo drugi, pa saj to ni pomembno.
Potem pa iščeš ideal, v vsakem najdeš napako ti ali pa tvoj partner in spet gresta narazen in zgodbe se ponavljajo.

Zakaj si si dovolil imeti ljubico – že prvo? Če se danes z bivšo ženo dobro razumeš in nimata večjih problemov, mislim, da to pomeni, da bi lahko še vedno vozila skupaj. Bili bi lepa družinica, otroci bi imeli oba starša doma itd. Vedel bi ti in vsi tvoji kam pašete. In ko bi ostarel, bi imel vnuke in bi jim lahko povedal kaj o vrednoti, ki jih pravimo ljubezen. Kaj jim bošpa zdaj povedal – kakšen nauk za življenje jim boš dal, pa ne samo vnukom že otrokom – da naj letajo od cveta do cveta in sejejo seme????

In zakaj si si dovolil, da je šlo od pijače s to novo znanko z neta še naprej. Saj bi lahko ostalo pri pijači, kajne? Zakaj?

Samega sebe si zmedel, prizadel boš pa naslednjo žensko, katerakoli to že bo.

Vsak moški in vsaka ženska ima veliko priložnosti za varanje v življenju, a le od nje oz. njega je odvisno kaj in koliko si dovoli. Precej lepše življenje bi lahko imelo veliko ljudi, če bi danes zvestoba še bila vrednota.

Lep pozdrav, Brita

Zbudi se!!!!!

Samo, tole spodaj sem spisal na debati ZENSKAR:
———————————
Ori, se malce strinjam s teboj, ampak vseeno, je še precej za dodat.

Ni nujno da je tako, kot praviš. Nekaterim enostavno tako deluje srce in možgani, potrebujejo to. Vzrokov zakaj je tako je lahko malo morje.

Kot moški jih poznam mnogo, sem se družil z mnogimi in tudi mnogo tega smo se pogovorili. Pa prihajajo iz različnih okolij, različnega statusa.

In forumi, tudi ta kažejo, da je v tem področju partnerstva največ “težav” in vprašanj. Včasih se vprašam, pa kolkšen procent jih je res tistih tapravih vez. Kolk je tistih tapravih moških ali ženskih oseb, ki so 100% predani enemu samemu in jih ne privlači še kdo drug. Zdej ali temu rečem tapravi ali ne, se težko odločim. Ker resnično je več onih drugih. In kaj je zdaj za eno pravilo, ki omejuje bitje srca in tok misli. Na to še zanesljivo ne vem odgovora, sicer bi ti ga dal.

Eno pa vem zagotovo.

Če smo iskreni, do svojega partnerja, če odprto delujemo v svet, se tudi vse te in podobne težave da odpravit.

Prijateljica, mi je povedala, da je tudi naletela na tipa, ki ji je bil blazno všeč in ona njemu tudi. Ampak ji je takoj povedal:”Punca, jaz se ne mislim vezat, bit kao v razmerju. Brez obveznosti, bova videla kako in kaj bo čas prinesel. Lahko da bom jutri z drugo skočil v posteljo.”

In to ji je pomenilo veliko več, kot obljube, pihanje na dušo in ne vem še kaj.

Bistvo je da veš pri čem si, kaj lahko pričakuješ. To pa lahko dosežemo lahko edino z iskrenostjo in odprtim pogovorom.

————————————

Kot lahko opaziva, se težave začno pri ne-iskrenosti. Ti si mi še eno potrdilo, da je tako kot sem napisal. Čas, ko bi si lahko s svojo nosečo deklico delil v pričakovanju novega bitja, čas ki bi ga lahko prebil s svojima prvima otrokoma daješ novi znanki.

Ne mislit, da te obsojam, ampak enostavno, boš moral problem kot si si ga ustvaril sam, tudi rešiti sam.

Predlagal bi ti, da svoji novi prijateljici začneš svetvat kako naj najde zadovoljstvo spet doma. Če si ji prijatelj, ji torej bodi prijatelj in začni hladit čustva, ker boš vse globje zabredel.

Z eno potezo znaš veliko uničiti. Stopita korak nazaj.

Prepuščanje, da vse teče svojo pot ni ravno pametno. Ker ti si oseba-človek, ki ima svobodno voljo odločanja. In priporočam ti pogovor s prijateljem.

Edi

New Report

Close