Najdi forum

kako naprej?

Živjo Goran!

Imam težavico, ki ni težavica, pač težava.Potrebovala sem pol leta, da sem izgubila 6,5 kg. Čez poletje se je moje hujšanje ustavilo. Po eni strani sem vesela, da mi je uspelo, po drugi strani pa sem žalostna, če se pogledam v ogledalo. Še vedno sem debela na spodnji polovici. Čeprav nisem niti tak težka, vidim, da bo potrebno še dosti dela, da bi lahko rekla, da sem se shujšala. Moji boki in stegna so potrebni resnih popravkov. Izvajam tvoje vaje za zadnjico in jih moram pohvaliti. Zanima me, ali bi dodatno kaj pomagalo, če se vključim v fitness in opravljam vaje na trenažerjih. Ne bi rada imela še močnejše noge, pač vitkejše. Zunaj je že tak mraz ob tisti uri, ko imam čas, da bi lahko vsaj malo tekla, čeprav se zavedam, da je zelo priporočljiv.

Kaj torej priporočaš za 30 letnico? Opazila sem tudi, da se ne zredim več tako zlahka kot prej, ko sem prav res pazila na vse in celo stradala. Ali b bilo možno, da je hujšanje pozimi težje, ker se je telo prilagodilo razmeram in varčuje? Kakrkoli že, samo prosim za spodbudo in nasvet ali karkoli bi mi prišlo prav, da bi tudi enkrat rekla, da sem na cilju.

Hvala in lep dan ti želim!

Teja,

Kar ti priporočam je več aerobnega treninga (sobno kolo, stepper, tek, itd.) Če zunaj zate postaja premrzlo, sobnega kolesa ali česa podobnega pa nimaš… potem je zate obisk fitnes res smiseln, tam lahko opraviš večino aerobnega treninga, uporabiš pa še orodja, ki so na razpolago… tudi za trening nog in zadnjice. Vaje, ki si jih pričela izvajati… lahko v miru nadaljuješ. Nujno pa je, da vključiš oz. podaljšaš tvoj čas aerobne vadbe. Cilj je vsaj 45-60minut na dan, pri zmerni obremenitvi.

LP,
Goran

New Report

Close