Kako naprej ?
Se enkrat pa brez zamere. 🙂
Si mojster komuniciranja in zelo se strinjam s tvojo napisano ugotovitvijo. Kar si napisal je dejstvo in ti nemorem oporekati.
Obesil sem se na eno (edino ki je oprijemljva) tocko in moje izjave lahko nimajo veze z resnicnostjo, hotel sem le poudariti da isci problem v sebi, ker problemi so vecinoma v nas samih. Pusti dejstvo, da so plehke kure ki lovijo denar, pusti jim ziveti , ne daj se jim pa ujeti.
Problem je ker isces in ko dobis zmeraj sprevidis da niso s tabo zaradi tebe in iz njihove ljubezni. Ljubezen je cudna rec ki je ne dobis kadar isces, ker ko iscemo postavimo pogoje kaj pricakujemo in potem primerjamo in kaj pa bo dala zenska tebi, ce pricakuje od tebe financno filanje, ti pa od nje nalogo ki naj jo izpolnjuje. Ljubezen te zagrabi in odnese ter odpravi vse pomanjkljivosti , skratka naredi nas idealne v oceh drugega, idealne zavoljo ljubezni ne zavoljo idealnosti po druzbenih kriterijih.
Zaupaj sebi in svoji intuiciji in mogoce vcasih “spusti” kako “priloznost”.
Pa se to : najbolj beden izgovor je “ni vec tiste iskre” – ce tako rece je tudi ni bilo in bolje da gre taka p….; za iskre je treba delat, ne samo noge v zrak drzati, ko se zahoce drugega ku… pa oditi.
In se nekaj – oproscam se vsem namestu zenskam tu na forumu ampak vcasih pomislim ko poslusam razne zgodbice iz zivljenja: kako je nekemu dobremu (po srcu) tipu zenska usla, ter kako nekdo drug pretepa punco(ki ni niti zena) pa ta se vedno ostaja z njim poraja “modrost” starih se pravih dedcov :
“Zensko tepi, fu.. in ne ji dati jest pa bo pridna.”
Ali je res da tisti ki hoce delati z zensko kot s kraljico sigurno potegne krajsi konec????
Seveda saj sam potem postane TLACAN, Kralj z njo dela kot z ZENO 🙂
bye
To vprasanje je bilo postavljeno tako, da v naprej predpostavlja dolocen
” tip ” (pricakovanega) odgovora, ce nanj sploh ne bi odgovoril, pa bi bilo
tudi (enako) odgovorjeno. Clovek kaksen oseben podatek, naslov, E-mail
ali kaj podobnega navede najbrz res zato, da komu drugemu omogoci
se drugo vrsto komunikacije, ce tisti drugi (lahko jih je tudi vec) to zelijo –
odlocitev je seveda v vsakem primeru na njihovi (ne na moji) strani. Upam,
da sem s tem predvsem ArghAngelu dovolj jasno odgovoril.
Saj pravim, najprej je treba sestaviti skupen slovar..hotela sem reči, da ekstremi so le dve plati iste medalje. Valovi so, ko nekoga najprej poveličuješ (kuješ v zvezde), drugič pa ga podcenjuješ. In moja izkušnja je, da ko nekdo pretirava v eno stran (torej kot je nekdo rekel, da dela z “njo” kot s kraljico…), gre IGRA NUJNO tudi v drug ekstrem… v neskončnost, po valovih….dol pa gor.
Mir v tem smislu pa pomeni ustaviti to igranje + in -. Kar NE pomeni dolgčas, ampak stabilnost.
Zdaj..je pa tko…nekateri rabijo dramatiziranje, pretiravnaje itd. Men je bolj ljubo mirno morje.
Mare, razumem te, ker sem v zelo podobni situaciji. Tudi jaz bi svoje vrline naštel v podobnem vrstnem redu. Je pa bilo na ta račun kar nekak kritik, češ spusti se s svojega piedestala… Ljudi se da res ocenjevat z več merili in definitivno izobrazba in poslovni uspeh nista najbolj pomembna, vendar človekove sposobnosti, družbeni status itd… SO pomembni. In če si dama želi spoznati takega tipa kot si ti, še ne pomeni, da je materialistka, ker ne moreš deliti ljudi na materialiste in nematerialiste. Pravzaprav smo vsi materialisti, saj hodimo v službo, kjer si prizadevamo za čim večje rezultate, torej za čim več denarja. Saj se da lagodno živet tudi od socialne podpore in nekaj fuša, pa tudi klošarji se nekak preživijo, ali ne…
Naj te ne bo sram, če si damam zanimiv tudi zaradi poslovne uspešnosti in denarja. Kot praviš, iščeš damo, ki mora predvsem biti dovolj široka (jaz bi k temu dodal še dovolj sladka) in ne gledaš na to, kaj ima. Lepo. Rad bi te pa opozoril na nekaj drugega. Mislim, da ni tako pomembno, s kom si, ampak kakšen odnos zgradiš z njim in kako se potem v vsakdanjem življenju imaš. No, povdarek je zgradiš, se pravi, da ni dovolj da srečaš pravo osebo, ampak se moraš potem še potruditi, da je odnos dober. Očitno si precej zrela in resna osebnost z jasnim ciljem, vendar to še ne pomeni, da ko srečaš damo, ki ji boš zanimiv in ki bo imela željene lastnosti, da samo še podpišeta pogodbo in je delo opravljeno… Oprosti, malo pretiravam, le opozoril bi te rad na to izgradnjo odnosa, ki pač traja nekaj časa, kljub temu da si verjetno želiš družinskega življenja…
Nekdo je zapisal, da so vse dame preko trideset nezrele, ker če so zrele, se že prej ustalijo itd… Mislim, da vsi stopamo po neki poti dozorevanja, eni hitreje, drugi počasneje. V vsaki zvezi se nekaj naučimo, in še dobro, da je nekaj dam takih, da lahko potem dozorevajo skupaj z nami, ki smo tudi preko trideset, iščemo in smo “nezreli”…
Poleg tega pa, kje pa piše, da so vsi ljudje, ki so poročeni “zreli”?
Je pa problem iskanja stikov. Ljudje te pošiljajo v družbo, itd…. Upam da imaš svoje prijatelje s katerimi hodiš ven, vendar se tudi jaz strinjam s teboj, da je v tej dobi tale internet kar soliden medij za iskanje stikov. Jaz na ta način že iščem kaka tri leta in moram ti povedati:
– da so tukaj gori čisto normalni ljudje
– vsekakor je tukaj prisotna tvoja (moja) ciljna skupina (intelektualke)
– lahko se pohvalim, da sem na ta način srečal že kar nekaj dam, in da so nekatere bile po “specifikacijah” čisto po mojem okusu, torej da se da srečati primerne ljudi, seveda pa srečati ni dovolj, mora preskočiti še kaka iskrica, in to seveda z obeh strani…
Je pa problem takega spoznavanja, da moraš potrpežljivo ločevati zrna od plevela in da je številčno razmerje tovrstnih iskalcev preveč v prid moškim, vendar imajo tudi dame problem ločevanja zrna od plevela, tako da so na koncu šanse po spolu le kolikor toliko izenačene…
Vidim, da si navedel svoj email. Verjetno upaš, da se ti bo oglasila kaka dama, ki se tukaj pogosto oglaša. Ko prečitaš tako nekaj komentarjev določenega človeka si nehote ustvariš določen vtis, določeno (ne)strinjanje z njegovimi stališči, ugotoviš neke stične točke, zato mislim, da bi bilo zaželjeno, da bi tale forum le naredil nekaj tudi na stikih.
Primož razmisli!
Morda bi dali možnost, da bi se člani foruma “na ogled postavili”, da bi povedali kaj o sebi, potem pa bi ostali komentirali, koliko jim kdo ustreza in mu seveda postavili kako dodatno vprašanje glede določene stvari … in an koncu za nagrado dobili email…;))))
Da bi zadeva bila dobra in da bi se ločila od ostalih stikov na internetu, bi moral urednik forumov skrbeti tudi za malo cenzure in skrbeti za resnost debate…
Kar se mene tiče bi v takem “osebnem” forumu z veseljem sodeloval…
Karakterno se sicer precej razlikujeva, sam sem po vseh merilih zgolj zbirka najslabsih cloveskih lastnosti, popolna potrata povsem uporabnega mesa in kosti.
Vendar sem financno in poklicno zelo uspesen. In zato sem vedno v dilemi, ali zenske v resnici zelijo mene ali zgolj korito uspeha in zivljenske energije, hrano za svoj ego.
V praksi uporabljam tole. V lokale ali na zmenke v Sloveniji se obicajno odpravim povprecno oblecen in urejen, kavbojke in solidna srajca, s prijateljevim Yugom ali Golfom ’81, ne govorim o svojem poklicu in poskusam biti to kar sem, ne lazem in se ne pretvarjam zato, da bi komu ugajal. Ker tudi ne zgledam ne vem kako, najbrz ni potrebno razlagati, da zadeva deluje zgolj v 1/30 primerov. To je cena, ki jo moj ego placa mojemu cilju – najti zensko, ki me bo ljubila zaradi mene.
Moja teorija: ce gres v druzbo brezhibno zrihtan, z dragim avtom, ce najprej zacnes zenskam na dolgo in siroko razlagati, kako pomembne stvari pocnes v zivljenju, bos privabil tisto, kar si kot lovec podzavestno iskal in odbil tisto, kar si kot moski zavestno zelis.
Tommy
Zanimivo Tommy. Tudi jaz ponavadi izpuščam vse “sumljive” stvari in zelo pazim, da povem čim manj o svoji “uspešnosti”, vendar te dame prej ko slej pogruntajo. Mislim pa da je skrivanje tega, kar si v resnici brez veze, ker potem nisi dovolj sproščen itd…, poleg tega ni prav, da se pustiš izbrati, ampak moraš tudi ti izbrati. Verjetno si dovolj star in izkušen, da hitro pogruntaš, če ti dama ne ustreza in jo potem takoj “scanclaš”. Skratka mislim, da problem “materialistk” ni tak, da bi se morali moški z njim tako zelo ukvarjati in kar naprej paziti. Razmišljanje o tem: Le kaj je z njo narobe, da se je tako zagrela zame, je lahko v resnici zelo nevarno, ker te napelje na to, da iščeš napake v njej in saj veš, kdor išče ta najde. V človeku je treba vendar iskati pozitivne stvari…
In če se zgodi, da nas doleti sreča, da nas nekdo vzljubi, si moramo dovoliti biti srečni in si dovoliti verjeti, da nas ima nekdo iskreno rad in si dovoliti tvegati. V ljubezni se ne da vse predvideti in izračunati, prav tako se ne da skleniti pogodbe, ali zavarovati ljubezenske zvezi pri kaki zavarovalnici…
Za srečo se moramo prepustiti toku dogajanja in tudi tvegati da ima morda naša dama tudi kako večjo pomankljivost, vendar vse to ni važno, če je v našem srcu princeska…