Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Kako najti klopa v dolgi pasji dlaki?

Kako najti klopa v dolgi pasji dlaki?

Klopi so baje že, našemu psu smo dali frontline in zdaj naj bi bil zaščiten za en mesec. Redno ga češemo, skrbimo za higieno, kopanje…

Zdaj pa me zanima sledeče, kako bomo sploh najdli klopa v njegovi 10 cm in več dolgi grivi,dlakah? Ali pa se klop sploh ne prisesa v psa, če je ta na frontline ampulah? Ali pa ga bomo videli šele ko bo napit krvi kot balon in bo sam stran padel,kaj če je okužen, ja ne vem no, res me zanima kako deluje frontline na klope, jim to smrdi in se sploh ne prisesajo, ali pač se in četudi se in četudi so okuženi, psu to ne škoduje, ker jih ščiti frontline? Saj bi to prebrala v navodilih a o tem nič ne piše.

Hvala za pojasnila,pomoč!

Jaz sem klopa največkrat zatipala med božanjem in čohanjem psa. Pa bolj izpostavljena mesta so po glavi in vratu, okrog ušes, tam sem jih jaz skoraj vedno našla.

Lahko odgovorim samo glede Frontlina. Mi smo ga dali našima pred 14 dnevi…rezultat? v zadnjih dneh sta vsak imela vsak vsaj enega! Pa pravijo, da drži 1 mesec!?
Smo začeli še z eteričnim oljem…sicer je malo boljše čisto 100% pa še vseeno ni. Pa me zanima ali je dovolj, če jih namažem samo z enim (čajevec) ali je boljše, da kombiniram več vrst? Hvala!

Lp, Maja

Lahko ga stakne tudi pod pazduhama, ker je tanjša koža. Mi smo jih največ našli na glavi, nad obrvmi, pod brado, za ušesi … Ampule naj bi delovale tako, da ko se klop prisesa, ga snov iz zdravila (ki je prešlo v kri) ubije, in sam takoj odpade. Da pa lahko pes stakne bolezen, mora biti klop prisesan vsaj en – dva dni. Vsaj tako je rekel veterinar. Jaz uporabljam Advantix, pa moram reči, da res še nobenega klopa nismo dobili, odkar to uporabljamo. Je pa res, da v naši okolici ni klopov, kakšnega smo odkrili samo, če smo se odpeljali kam v gozd ali hribe, pa še takrat smo ga “fentali”, ko je še po dlaki lezel …

Hvala vsem, torej je zaščiten, četudi se klop prisesa, saj ga bo snov, ki je v krvi ubila in bo odpadel sam…hvala ti sammy, za to razlago, to sem potrebovala.

Ce me spomin ne vara, so tudi psi, ki so bili nonstop zasciteni z raznimi ampulami, fasali klopjo bolezen (ali vec).

Nanook napisal:

> Ce me spomin ne vara, so tudi psi, ki so bili nonstop zasciteni
> z raznimi ampulami, fasali klopjo bolezen (ali vec).
>

to je res. Klop se sploh ne sme prisesati, na žalost.

New Report

Close