Najdi forum

Kako naj živim s to težo?

POZDRAVLJENI!
STARA SEM 35 LET, MOJ VEČNI ŽIVLJENSKI PROBLEM, MOJ MEČ, KI MI VISI NAD GLAVO PA JE MOJA TEŽA!!
VISOKA SEM 168 CM IN IMAM PREKO 130 KG.
TUDI STARŠI IN SESTRA IMAJO PREKOMERNO TEŽO, A TO VEM, DA NI OPRAVIČILO.
PRED 15-LETI SEM SHUJŠALA ZA 35 KG PO METODI DR. PIRNATA V LJUBLJANI, NATO SEM ZANOSILA, RODILA, IMELA TAKOJ OPERACIJO ŽOLČA, DIETO BREZ SADJA, ZELENJAVE.
POTEM PA SO SE NABIRALA LETA IN KILE.ZATEKAM SE K HRANI. KO MI JE HUDO, KO SEM SAMA, KO MI JE DOLGČAS – IŠČEM IN JEM. NE POMAGA SLABA VEST, NE PRIPOMBE MOŽA… NIČ!
SEDAJ PA MI JE DOVOLJ. VSE ME TIŠČI, BOLI, HOČE ME RAZNESTI OD TEGA, DA NISEM SPOSOBNA NEKAJ NAREDITI ZASE.
A KAJ, KO JE VSE POVEZANO Z DENARJEM. SAJ BI ŠLA SPET V LJUBLJANO – A VSAK OBISK JE DRAG.
KAJ NAJ STORIM, KAJ NAJ JEM, KAKO NAJ SI POMAGAM, DA BOM SHUJŠALA!!???
RADA GREM V NARAVO, RADA BI SE SPREHAJALA – A KAJ KO IMAM KRONIČNI BRONHITIS IN MI VSAK VETER, MEGLA ŠKODI IN ZBOLIM..
ZAČARANI KROG!
PROSIM, POMAGAJTE MI – NAPIŠITE MI DIETO, METODO, KI POMAGA !
MORDA BO USPELO TUDI MENI!??

HVALA VAM IN OPROSTITE ZMEDENOSTI – RES NE VEM VEČ KAJ NAJ!

PANDI

pandi, pisi: [email protected]

Opravičujem za zamudo z odgovorom. Zdi se mi, da se je ta trenutek nabralo preveč stvari, da bi to lahko speljala sama. Poišite si pomoč nekoga, ki vam bo lahko v oporo. Lahko je to prijateljica, sestra, morda vaš zdravnik, lahko se oglasite v kateri od samopomočnih skupin (ena takih so overeaters anonimus– OA), skratka nekdo, ki vam bo znal prisluhniti, bo imel vsaj občasno nekaj časa za vas in mu zaupate.
Pogovorite se z njim o razlogih za in razlogih proti spremembi v vašem načinu hranjenja. Napišite jih na list, poskušajte jih najti čimveč. Razmislite tudi o obeh moznostih – da vam sprememba uspe in o drugi, da se zanjo ne boste odločili. Mogoče jih lahko oblikujete v dve pismi, ki jih pišete o vas nekomu bližnjemu – čez 5 ali 10 let. Eno po tistem, ko vam je sprememba uspela in drugo iz situacije, ko se za spremembo niste odločili.

Skupina za samopomoč vam lahko pomaga s konkretnimi nasveti, kako se spremembe lotiti. Z vašim zdravnikom pa se pogovorite o vašem trenutnem razpoloženju, pogosto je namreč sočasno pomanjkanje volje in optimizma prepreka na poti do spremembe in je pametno opredeliti prisotnost depresije in jo po potrebi najprej zdraviti.

Vsekakor, poiščite pomoč in si nikar ne dajajte prevelikih ciljev,
majhni so pomembnejši in bolj dolgoročni,
z lepimi pozdravi,

Marija Adnerluh

Pandi, sori, če bom malo drugače odgovorila, kot pričakuješ. Napisala si naslov… Kako naj živim s to težo?
Jaz bi se na tvojem mestu vprašala, kako naj živim z zame normalno težo?

Lej, z debelostjo si se zavarovala.
Pred čim?
Pred odraslostjo?
Pred ženskostjo?
Pred odvisnostjo od drugih?
Pred občutkom nevrednosti?
Pred občutkom nesposobnosti?

Če hočeš shujšati, se boš morala odreči debelosti kot tvoji obrambi.

New Report

Close