Najdi forum

KAKO NAJ ZAŽIVIM??

Pozdravljeni!
Naj vam na kratko predstavim svoje življenje.
Sem hčera odvisnikov mame od tablet očeta od alkohola, imam še brata.Mama se je baje že zdravila zaradi tega vendar neuspešno, ko sem odraščala je zelo zbolela več vrst raka in bila je psihična bolnica in je skoraj vpričo mene naredila samomor, bilo mi je 21 let.
Oče je dobrih 20 let abstiniral, vendar se je po mamini smrti popolnoma zapil in še pije sedaj pomoči ne želi.
No tukaj je še moj 2 leti starejkši brat ki je tudi alkoholik, pred slabima 2 letoma je bil na zdravljenju in sedaj ima punco ki zelčo pretirano pije je kao zdravljena alko, vendar si brat ne želi dati rečt da to ni ok za njega, zraven tega pa je ona ena velika vlačuga-preverjeno, brat pa se slepi.
pred dobrim letom sem se zdravola za depresijo, kasneje sem zdravljenje opustila saj sem mislila da če boma z mojim zlatim partnerjem imela še enega otroka da bo bolje, sedaj sem noseča in zelooo potrta zaradi vsega skupaj, imam tudi hčero ki ima skoraj 5 let.
Kljub temu da imama zlatega partnerja ne morem normalno zaživeti saj mi milsli nonstop begajo k očetu in zelo me je strah kdaj bo brat začel pit, brat ve za mojo bojazen, vendar se dela trdnega.
Ravno danes sem ga klicala in je rekel da ma slab dan da se slišima jutri, le kaj naj to pomeni, mene je tako zelo strah da sploh ne morem na nič mislit, najbolj pa je prikrajšan moj partner in hčera, VENDAR JAZ SE NE MOREM SPREMENIT

VEČNO ŽIVIM V STRAHU ZA DRUGE, NASE PA SPLOH NE POMISLIM!!!!

KAKO NAJ TO SPREMENIM, lepo vas prosim za mnenja za nasvete za bilo kaj saj več ne želim živeti za druge

aja brat je že star 28 let jaz pa 26.

KONČNO BI RADA BILA SREČNA VENDAR NE ZNAM BIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdravljeni,

to da pričakujete drugega otroka in ste zadovoljni v partnerski zvezi nakazuje, da ste kljub težavam v družini na dobri poti.

Kadar se ljudem dogajajo travme, nimajo vsi enakih sposobnosti travmo preboleti. To morate upoštevati.

Odvisnost od alkohola je huda bolezen, žal pa ukrepati ni možno, če posameznik svoje odvisnosti ne prepozna, če ni motiviran za spremembe v svojem življenju. Takrat ne svojcem, ne strokovnjakom ne preostane drugega kot čakanje.

Čustveno se morate distancirati. To ni vaš problem. Samo vi ga ne morete rešiti. Dovolite, da živijo svoje življenje z vsemi napakami, ki jih morajo narediti. Le pomagati morate ostati pripravljeni.

Imate zlatega partnerja. Preverite pri njem, kako on vidi situacijo in vašo zavzetost. Preverite kakšne so objektivne možnosti, da kaj spremenite in se nato ravnajte po tem.

lp

Hvala za odgovor, saj sem tudi sama takšnega mnenja kot ste napisali, vendar mi velikokrat pomaga če še to kje preberem ali pa slišim.

Hvala in lp

Jasna

New Report

Close