KAKO NAJ VEM?
Pozdravljeni,
Ne vem kako naj rečem temu kar me “muči”. Stara sem 30. Pred manj kot mesecem sem spoznala fanta in naju je oba zadelo. Od takrat naprej sva precej skupaj, hodiva ven, spiva skupaj, debatirava o miljon stvareh…skratka uživava. Zanima pa me…ali sva midva sedaj par in kdaj za vas dva postaneta par?
Hvala vsem
MATEJA
Mateja,
kako naj jaz vem ali sta par ali ne. To mora vedeti vsak zase. Ker si že dovolj stara in menim, da ne sprašuješ kar tako, ampak očitno želiš potegniti kakšen zaključek in te sedaj to zanima. Veš, če dva samo spita skupaj, je lahko samo želja po sexu in ni druge privlačnosti, če si izpovedujeta ljubezen in spita skupaj in se nasplošno družita, sta verjetno par, lahko pa da nikakor ne razmišljata o skupnem življenju in se o tem nočeta pogovarjati, recimo, sta pozorna drug do drugega, ampak ne dasta si vedeti, da se čustveno privlačita.
če nimata čustev in sta skupaj, samo zaradi potrebe, da imata občutek, da nista sama. Potem nikar ne vleči zaključkov za kaj več.
Ko se odločaš, za kaj več, mora biti še kaj drugega kot samo sex in skupna srečanja.
primož
Seveda sta par. Vprašanje je samo kakšen. Par za sex, par za obiske kina in gledališča, par za na morje ali pa par za dolgoročno skupno zvezo z otroci,…
Malo sarkastično sicer zveni tole ampak hočem povedati, da se pač morata pogovoriti. Vprašaj ga direktno. Moški imamo radi direktna vprašanja, ampak ne pred ali po sexu; tedaj zaradi pomanjkanja krvi v glavi (gornji) težko objektivno razmišljamo. Najdi priliko enkrat, ko bo funkcioniral čimbolj nevtralno. Tedaj pa: ti ali imava midva kakšne dolgoročnejše načrte, si predstavljaš življenje z mano čez 5, 10 let… In tako dalje. Le z besedo na dan.
Ufa, tega tudi jaz ne vem. Zatrapala sem se v tipa, resnično sem se trudila, da ne bi bilo razmerje tako, kot je treba, on pa je govoril, da ga serjeva skupaj in da ne hodiva skupaj (?!). Dojela sem, da različno gledava na stvari, kar je bilo boleče, a sem se nekako sprijaznila in si mislila, da bo, kar bo ter se skulirala. No, potem pa je bil začuden in prizadet, ko nisem hotela živeti z njim in mu roditi otrok.
Pogovorita se, da ne bosta zavozila možnosti za dobro zvezo. Pa srečno.