kako naj v red spravim hišo
Moj ima povsod po hiši svoja “odlagališča”. Sedaj, ko se je hči odselila, sem strogo prepovedala KARKOLI odlagat v njeno sobo. Po moje se je že veselil, da bo tam imel rumpl kamro. Malo morgen. Tudi moj ima med obleko šraufcigerje, ima v predsobi svoje predale raznoraznih “serij” orodij. V dnevni ima svoj kot / malo ograjen 🙂 / z računalnikom in velikim “predalnikom presenečenja”. Toliko sem uspela, da stvari ne odlaga in ne pušča vsevprek po stanovanju /se je parkrat že namenil !!/, odlaga na svoje punkte, a tega jeee…oho, ho…
Joooooooj.
Moj je hrček, ampak je hrček začetnik v primerjavi s svojimi starši.
Midva k sreči živiva posebej, ampak sva v zadnjem času malo pogosteje tam, ker je eden od staršev bolan in je treba kaj pomagati. Bi lahko napisala cel esej o tem, kaj hranijo (hrane toliko, da bi en občinski Karitas futral svoje reveže vsaj mesec dni, ampak jim to ne preprečuje, da ne bi starca dan za dnem vlačila v bajto novih zalog; časopisi od leta 1972, ker jih gospa ne pusti vreči stran; pomivalnih gobic in čistil dovolj za cel čistilni servis, pomivajo pa s tako nagravžnimi gobicami, da se je meni želodec obračal, namesto kuhinjskih krp razrezane stare pižame, jooooooj).
Bolezensko pač. Odkar vem, kako imajo pri njih, se mi zdi moj še pravi biser!
To poskušam mojemu dopovedat že skoraj 30 let!! Če do sedaj ni, verjetno ne bo!?:((. Ima lep vzorec od doma. Tam se nikoli nič ne najde. Tašča je enkrat “rešila” stvari, ki jih je moj hotel dati za odvoz. Stvari so bile stare 50+ !! Doma je kar znosno (ves čas malo “odlagam” v smeti).
Problem nastopi ( vedno, kar naprej), ko kaj išče in sprašuje: Lubica, si videla,si kam dala to in to!!. Takrat ponorim! Ponavadi “najde” pri starših ali na prijateljevem vikendu(imata skupen hobi). Ni, da bi govor’ li !!