Kako naj ukrepamo
Veliko sem že prebrala na tem forumu, na netu našla ogromno informacij, tudi knjigo Ne stopajte po več prstih sem pred kratkim obdelala, tudi drugo literaturo.. in več kot očitno je, da imamo v družini člana z MOM. Ta je že pravnomočno obsojen (pogojno) zaradi nasilništva, tožb imamo cel kup na sodiščih tako mi domači kot sosedje. Vse po vrsti zgublja, ne spoštuje nobenih sodb.. tožarjenje mu je kot hobi z katerim se hrani..Ne bom natančno vse opisovala, ker so vsi znaki kot v knjigi.
Še najhuje pa je, ker ima brezplačnega odvetnika in on čisto neutemeljeno vlaga nove in nove tožbe na sodiščih, mi vsi po vrsti se moramo braniti z odvetniki, da dokazujemo svojo resnico. Žalostno pa je, da pri novih tožbah ponovno dobi odobreno BPP in še takse je oproščen. Odvetniku je pa tako vseeno, ker on dobi denar od države.
K zdravniku ne hodi a je o vsem kar dela obveščen. Policija in CSD mu kar verjameta saj je čudovit manipulator.V sodnih postopkih nam niso kaj dosti pomagali kot, da bi se tudi oni njega bali.
Postavlja se vprašanje na katero inštitucijo naj se vsi skupaj obrnemo, da bi takoj ustavili nasilje takega človeka. Sam ne bo nehal, zdravil se ne bo, domače je že odgnal od doma, sam gospodari, nas zasleduje po cesti….sosedom vsak dan nagaja, jih zasleduje, slika….Skratka grozno res grozno vsak dan huje. Bojimo se, da bo prišlo do katastrofe.
Ravno pišem telefone SOS in Društvo za nenasilno komunikacijo, da vse prekličemo, ker policija in CSD pri nas pristojna v večletnem nasilju ni nič naredila. Prijave smo delali direktno na tožilstvo in preko sodnih postopkov. Najmanj dvajset tožb je v teku in resnično ne vidimo konca temu.
Prosim, če mi lahko kdo svetuje kako lahko najhitreje ustavimo takega človeka, ker se resnično bojimo, da pride do kakšne neumnosti.
Ali lahko sami pridobimo kakšno mnenje psihiatra za takega človeka in na kakšen način?
Lastno mamo je izgnal iz svojega doma, ne pusti ji, da sploh prihaja domov še po pošto ne, zbija po oknih, jo nadzoruje, hodi za njo….. Vse dogodke si pišemo ..na sodišču se z ničemer ne strinja, vse zavlačuje…. Slika sosede in to tudi majhnega otroka, nagaja tako da nastavi stvari, jih slika in reče, da to naredi drug….Veliko je vsega a najhuje je to potem dokazovat.
V našem primeru bi resnično prosila za mnenje dr. Dernovškovo, ker menim, da bi mi ona resnično lahko pomagala z nasvetom.
Hvala in lep pozdrav
tipično za žrtve je, da mislijo, da je njihovo življenje zelo malo vredno, zelo pa so nagnjeni k moraliziranju.
odločiti se morate, ali ni tako hudo in boste to še 30 ali 50 let prenašali ali pa je zelo hudo in boste nujno ukrepali. kaj misliš z neumnostjo – da koga poškoduje, ubije? jaz temu ne bi rekla neumnost.
dobro je že, da si se oglasila tu, morda najdeš kaj koristnega.
če imaš občutek, da se ga na sodišču bojijo, potem poskusi najti policaja, tožilca, ki bi te vzel resno in resno ukrepal. če je že dobil pogojno, preveri kakšen pogoj ima v njej določen. Ker če jo krši, gre ob kršitvi takoj v pripor, sledi preklic pogojne in zapor.
Za začetek se združite. Vse žrtve nastopite skuno, kolektivno. Dajte mu vedeti, da če bo maltretiral
enega, boste nastopili nazaj VSI.
Res. Čisto tr5apasto je, da lahko en človek mirno ustrahuje 30 ljudi – stopite skupaj en dan, pa pojdite
skupaj do njega, pa mu povejte svoje. Magari mu zagrozite z deko čez glavo kakšen večer, če se ne bo
umiril….
Skela hvala za nasvet a žal pri njem nič ne pomaga. Nikogar se ne boji. Vse dela zelo zvito, da ni prič zraven. Ta človek je definitivno za zdravljenje to vemo vsi. Kdor kaj pove proti njemu na sodišču je potem njegova žrtev. Daje ovadbe za krivo pričanje, ti se pa brani z odvetnikom. Na vseh inštitucijah je že stari znanec. Resnično se hrani z šibkostjo žrtve. Zagrozili smo mu, da bomo dali vse v medije in potem on hitro na kontra prijave, da smo kar vsi po vrsti nasilni do njegovih otrok. Takrat je pa CSD skočil takoj, čeprav so to njegove laži. Tudi on sam ima otroke, ki morajo ves čas to spremljat. Vsem se smilijo, ker si tega nihče ne zasluži. Mislim, da starejši otrok razume situacijo.
Lp
zakaj si pravzaprav pisala na forum? vprašanje je bilo kako ukrepati, ampak karkoli kdo predlaga, najdeš razlog, da ni treba nič narediti.
mogoče bi bilo dobro, da opišeš za koga gre, v kakšnih odnosih ste in v kakšnih situacijah imate težave. morda lahko kdo da kakšen uporaben nasvet, kako vsaj omiliti določeno situacijo.
Tudi on je samo človek, nič vsemogočnega ni na njem.
V življenju sem imela opraviti s kar nekaj takšnimi zgoraj opsanimi ( tako zasebno, kot v službi). Ja, zalo so naporeni, treba je biti skrajno previden, vendar sem pri vseh ugotovila isto – spravljajo se samo na tiste, na katre se lahko. Dokler okolica dopuša ( pa naj bo to s tihim pristankom, umikom ali čim drugim) potem to počnejo. Manj odpora je, bolj se razraščajo.
Ko pa začutijo na drugi strani enakovrednega ali močnejšega nasprotinika se umaknejo in začnejo iskati nove žrtve. Dobro jih je treba preštudirat in namisliti korake,predvsem pa se je treba znebiti strahu pred njimi. Oni vse naše šibkosti mojstrsko izkoriščajo ( strah, kaj bodo drugi rekli, sočutje..) Ko mi sami pri sebi poštimamo in se odločimo da je DOVOLJ! in stopimo dejansko v akcijo in VZTRAJAMO pri naših mejah….to začutijo in se slej ko prej umaknejo. Iz velikih pošastih nastanejo strašila.
GittaAna