Najdi forum

kako naj to rešim

Imam odraslo hčerko. Ni edini otrok. Med nama je nenavaden problem, ki ga ne znam rešit. Iz omare mi izginjajo obleke- majice, krila, puloverji.. Vedno kadar me ni doma , mi kaj zmanjka. Potem iščem, sprašujem in včasih se tudi zlaže, da nima. Nikoli si nisva izmenjavali oblek, zato je to zame nedopustno in težko prenašam. Poskušala sem dopovedat na lep in tudi na malo bolj grd način. Opažam, da je zelo nesamozavestna, čeprav je luštna in izobražena. Vedno se ozira za drugimi ženskami in se primerja. Rada bi preprečila izposojo mojih reči in rada bi pomagala tudi njej, ker to ni v redu.

Ima katera/ kateri podoben problem in nasvet kako to rešiti ?

Meni se ne zdi tako hudo, da si sposodi. Povsem noramlno je. Tudi moja hčera si je sposodila in si tu in tam še, vendar me načeloma prej vpraša. Če me pa ne, tudi nič zato, saj se ne uniči. Navadno je perj iz mode, tako da sem kar vesela, da lahko kakšno cunjo ali čevlje obe niosiva.
Sprašuješ kaj storiti? Ne vem, mogoče se vprašaj ali skrivaj jemlje in taji ravno zato, ker ji ne dovoliš vzet? Navadno je prepovedan sad najslajši.

Stvar ni preprosta. Ne gre za to, da ji ne bi hotela posodit, ker ne gre za izposojo. Jaz stvar pogrešam in iščem, potem vprašam, pa mi taji, čez nekaj časa slučajno opazim pri njih. Ne gre za vprašanje, če bi posodila, ker itak vse dam in posodim. Gre za nove stvari , ki jih imam enkrat oblečene in za vedno izginejo.

Ja, to pa res ne vem kaj bi. Če je že odrasla, kot pišeš, bi to že morala razumeti. Očitno se boš morala kako drugače znajti, da bo mir v hiši. Verjetno si na zaklepanje tudi že pomislila, čeprav je težko izvedljivo, pa še neumno zgleda. Res ne vem, mogoče bo kdo drug dal kakšen predlog.

rešitev je sila preprosta: ko odideš od doma vrata spalnice zakleneš in ključ odneseš s seboj. 🙂

New Report

Close