Najdi forum

kako naj shujšam

čao !
velika sm 170cm,težka pa 68!! moj problem je z hujšanjem rada bi shujšala za okoli 7kg. pa m,i nikoli še ni uspelo !! probavam vsak teden znova a se mi nič ne pozna!! Sem mlada in zavidam tistim suhicam k jih vsak teden vidim v mestu!!

kako naj shujšam!!

Draga bbb,
tako kot po višini smo si različni tudi po teži. Ob normalnem sproščenem hranjenju imamo pri isti višini lahko različno težo, to je del naše v veliki meri podedovane konstitucije. Na srečo nismo vsi enaki, tako ne kot ne po barvi las ali oči. Z različnimi restriktivnimi pristopi v hranjenju nekateri lažje, drugi težje dosežemo spremembo težo, vendar lahko s tem sprožimo druge težave, ki lahko pripeljejo do motenj hranjenja. O izkušnjah s temi lahko preberete številna pisma na tem forumu.
Zato je potrebno vzeti v premislek: sem eden tistih, čigar normalna teža je rahlo višja od poprečja in ali se splača za tistih nekaj kg reskirati svoje tlesno in psihično zdravje.

Zato vsekakor – nikar v nasilno in hudo omejujočo kakršnokoli dieto.

Z lepimi pozdravi,
Marija Anderluh

Čau!

Tkole ti bom povedala. Najenostavnejši recept za najlepšo postavo glede na posameznikovo konstitucijo je: bavi se vsak dan s športom, ki ga imaš rada, jej zdravo (brez odrekanja, do sitega, veliko sadja in zelenjave ter mlečnih izdelkov), ne sekiraj se, počni veliko stvari in ne razmišljaj o videzu!

Pri tem pa razmisli, če je vredno strmeti za nekimi debilnimi ideali (čist tko: noben tip, k ga jst pozman ne mara suhic!) in a bi si rada uničla svoje duševno in v končni fazi tud fizično zdravje, kakor sm si ga jst???!!! Kr daj, hujšaj, muči se, govori si, da ti pa že ne boš “padla” v kaj takega. Sej boš sama vidla…

Vso srečo

bbb, pisi mi!

New Report

Close