Najdi forum

kako naj se zredim

Pozdravljen,
Stara sem 16 let, visoka 169, težka pa 48 kg.Treniram atletiko (naporne treninge). Rada jem, vendar se zdravo prehranjujem, ker mi tako zelo ustreza(dobro počutje, nič celulita, imam veliko energije).Vendar bi se rada zredila, ker mi gre res na živce ker vsi mislijo da imam anoreksijo, pa tudi nočem biti tako koščena. Poskusila sem tudi že ful jesti sladkarije pa mastno hrano, kilogramov pa od nikoder. Verjetno jih vse porabim, ker sem tudi na drugih področjih zelo aktivna.Rezultati tega “basanja” s hrano so samo negativni: bolečine v želodcu, slabša koža…Po naravi nimam težav s hrano, saj jem vse, toda zmerno.(imam mero-kadar je želodec poln, ne jem več). Vseeno pa bi se rada zredila. Prosim za pomoč; kaj predlagaš?

Manja,

Neumnost je poskusiti pridobiti na teži s pomočjo sladkarij… to ti ne bi koristilo niti pri treningih, niti sama ne bi bila zadovoljna s svojo novo težo. Nič nisi napisala kolikokrat dnevno se prehranjuješ, ali izpuščaš kdaj obroke… ali ješ vsake slabe 3 ure, itd.

Kot športnica mislim, da moraš jesti vsaj 6x dnevno. Če to počneš že sedaj… poskusi malo povečati posamezne obroke. Lahko pa tudi dodaš kakšen manjši obrok… in ješ pač 7x dnevno. Sam jem tudi po 8x na dan, seveda so to zmerne porcije… nekdo poje v 3 ali 4 obrokih kot jaz v 8 obrokih. Zato pa ima taka oseba veliko odvečne maščobe, jaz pa malo.

Tudi zate velja kot za vse ostale, če želiš pridobiti na teži moraš pojesti več kot poješ sedaj. To pomeni, da se moraš navaditi, da ješ kdaj tudi ko ne čutiš potrebe, da si lačna. Športniki, morajo jesti tako, da so sposobni boljšega treninga, da se čimprej regenerirajo in pripravijo na novi trening. Včasih morajo jesti tudi kadar ne čutijo lakote, enostavno zato ker drugače ne bodo zmogli naslednjega treninga oz. ne bodo dosegli želenega napredka.

LP,
Goran

Pozdravljena!
Tudi sam sem imel podobne tezave ali pa predsodke s telesno tezo. Zaupam ti, da z leti pridobis nekaj vec misicne mase in s tem telesne teze vendar najhitrejsi in zelo kakovosten nacin za pridobitev mase in s tem teze – ne mascobe ampak mase v obliki misic in moci bos lahko pridobila z uzivanjem koncentriranih beljakovin in ogljikovih hidratov.

Lp Simon

S tem ko se zredis zgubis tudi nekaj dragocene energije za tek, ki jo ti se kako potrebujes. Sam vidim razliko, saj sem se v 8 mesecih pridobil cca. 13kg, seveda od tega tudi nekaj mascobe. Jaz se na tvojem mestu nebi probal na hitro zredit, delaj postopoma, če ti je cilj ohranjat prožne mišice.

Zdravo Manja,

rada bi se zredila pa ne veš kako? Mislim, da ti lahko pomagam, ker je tudi moja prijateljica imela takšne probleme in je uživala neko hrano, ki vsebuje veliko proteinov, ogljikovih hidratov, kratko rečeno pravo hrano, ne pa sladkarij in odvečnih maščob, to ti samo škodi. Če te točno zanima bom vprašala prijateljico, ti pa mi lahko pošlješ tvoj email, pa ti bom odpisala.

Lp
Lina

živjo!

Tudi jaz imam podobne probleme kot ti, s to razliko, da imam 171 cm in 47kg. Grozno, a ne? Poskusi z oreščki (indijski, brazilski….) in sadjem. Pojej 50g oreščkov in nato 2 do 3 banane. Se obrestuje!!! Drži se, bodi pridna in ne pusti, da te prizadanejo ljudje, ki nimajo pojma, kaj je zdrava prehrana! Sama jem, presno hrano in se počutim odlično! pozdravčka Tina

New Report

Close