Kako naj se spravim v pogon
Mogoče se vam bo zdelo, da tole sporočilo ne paše na ta forum.
Zadnje čase sem popolnoma brez energije in volje do življenja. Po konci me drži edinole še en projekt, ki ga imam namen uresničit med poletjem.
Zadnji dve leti sem brezposelna. Na vse kriplje se trudim diplomirat. res sem veliko truda vložila v izpite, ki so me še čakali. Ampak kot zakleto, bolj sem se trudila, slabše je bilo. No, nisme obupala in zdaj me čaka samo še eden in diploma. Do tu še vse ok.
Zadnji mesec pa se me loteva malodušje in brezvoljnost. Sicer vsak dan skuham kosilo. Ampak to je pa tudi v glavnem vse kar naredim.
Ko sem se učila, sem imela polno glavo idej kaj bi lahko počela koristnega. od pisanja člankov za revije, do učenja jezikov.
Zdaj pa kot da je nekaj v meni umrlo.Samo prekladam se iz kota v kot. Včasih tudi po več dni ne zapustim hiše. In groza me je tega mojega obnašanja.
V Najstniških (in zgodnjih) študentskih letih sem prebolela depresijo (sicer se nisem zdravila… zdravnica mi je sicer predpisala Asentro, a je nikoli nisem jemala), in groza me je, da bi zapadla v to stanje. Nočem spet pristati tam nekje v dreku oz. že pod njim. Nočem poslušati teh dialogov v glavi, ki mi govorijo kako grozna oseba sem.
Lepo prosim svetujte mi kako naj se spravim v pogon. Začela sem tekati. To je že nekaj.
A vseeno bi rada vaš nasvet.Aja… pa če se le da brez tablet. Hvala.
Izgleda, da te je življenje prpieljalo v takšne okoliščine, v katerih se ne počutiš dobro in jih obsojaš, kot nekaj, kar ni prav.
Torej ni problem v življenju samem, ampak v tem kaj si misliš v takšnih situacijah.
S tem, ko obsojaš sebe, da si se znašla v takšnih situacijah, sebe izčrpavaš, kar se kaže, kot brezvoljnost in pomanjkanje energije.
Dolgotrajno vztrajanje v takšnem stanju, lahko privede do depresije, saj se zaradi lastne nemoči vedno težje izvlečemo iz začaranega kroga lastnih misli in okoliščin.
Če se ti zdi, da le izgubljaš čas in ne narediš nič koristnega, je pomembno, da spremeniš življenjske okoliščine.
ČE si brez službe, si poišči neko honorarno delo, neko zaposlitev, tudi, če ni idealna. Pač nekaj za premostitev.
Je kaj takega, kar znaš početi ? Imaš hobi ?
Zdaj imaš čas, da narediš nekaj posebnega, nekaj drugačnega.
Pomembno je, da se znamo s svojimi mislimi prilagajati in sklepati kompromise, saj ne bo v življenju vedno tako, kot mislimo, da bi moralo biti.
Pomaga tudi veliko gibanja na svežem zraku, uživanje lahke hrane s čimveč sadja in zelenjave…
ČE imaš prepričanje, da bi morala početi nekaj koristnega, da bi bilo vredno živeti, potem pač počni.
Ne obtožuj se za nekaj, na kar nisi mogla zavestno vplivati.
Torej bodi aktivna…vsak dan pojdi ven…..išči zaposlitev….
Forum je zaprt za komentiranje.