Najdi forum

Kako naj se pomirim

Lep pozdrav. Imam en problem in problem v tem tiči da se za vsako stvar razburjam.
Npr. Določena stvar me ujezi in obremenjuje namesto da bi sogovorniko lepo odgovoril sem zadirčen in povsod imam te težave. Rad bi življenje pozitivno jemal in zato sem se posvetoval:
dejstvo je da globoko v sebi čutim, žalost jezo, depresijo o glavnm so negativno energijo pa povrh usega še ljubosumnosti nad svojo ljubezen.

Kako naj se pomirim, kako naj svojo negativno energijo spremenim v pozitivno.
Danes mi je mama rekla da ne bom šov nikamor dalec če se bom tko naprej ,
Razburjal

Verjemite mi da se nočem in da se hočem z ljudmi lepo pogovarjat,

A izgubim nadzor nad sam sabo pa pol ratam agresiven in se zacnm dret.
Sploh brzat se nemorem pri jezi scim naj se posvetujem poleg psihologa in psihiatra.
Kaj bi mi pomagalo da ne biu tolk obremenjen. In hvala za odgovor v naprej

Edini primer, ki si ga opisal je “Danes mi je mama rekla da ne bom šov nikamor dalec če se bom tko naprej ,
Razburjal” in to brez konteksta.
Malo bom pristranska in predvidevala, da se je začelo tako, da te je začela drezati in poniževati in težiti kaj si ji dolžnen, in ni nehala dokler nisi bevsknil nazaj, potem pa užaljeno pod gobec vrgla tale tvoj primer. Ob takih psihopatih in čustvenih vampirjih nihče ne more nič. Vsako sekundo, ko se te pijavke naslanjajo na tvoji bolečini si bolj prestrašen, utesnjen in paničen, kar se naprej zgrinja nad vsem ostalim.

Kar se ljudi, ki niso psihoMatke, tiče npr. Šef, tečna soseda, neuvidevni vozniki itd tiče – ob trenutku: globoki počasni kontrolirani vdihi in izdihi, mogoče kakšni diskretni Tiki, da se opomniš “ne popi***” npr. Pritisk pete ob podplat;
Redno: joga, meditacija, pomirjujoča glasba npr. Tibetanske pojoče posode (YouTube), aromaterapija, kamilični čaj, pomirjujoče rutine npr. Greš 30min prej od doma in imaš jutranjo kavico in sudoku v kavarni pred službo, pred spanjem delaš zentangle (eno modno risanje). K ne-živčnosti tudi zelo pripomore “ne-hitenje” npr. Da si vedno 5min,15min prej kot dogovorjeno. Tudi izogibaj se problematičnih oseb, ki se naslajajo ob tušem trpljenju.

To so pač moji nasveti – če niso vredu, moraš malce bolje opisati situacije in sprožilce jeze in vzkipljivosti. To, da ti en reče, da si zadirčen, prf**njen in nikoli ne boš srečen, ker nisi dovolj ni ravno veliko. Eni so zelo problematični drugi pa samo poslušajo, da so.

No pa vam svetujem da vse začnete jemat pozitivno. Slabe stvari spremente v dobro😊😊.
nesekirite se za ene težave bojo minil in spet bo lepo potroši so energijo pozitivno podobno tud ko vas en nekaj vpraša ali odgovori sprva pomislite ce imate razlog se razburjat in bit zadirčn.
Na začetku sta vedno dve poti pol pa vedno težje. Verjemite da niste edini ki imate te težave temu problemu se reče hitra jeza ali pa prehiter se razjeziš. Svetujem vam tudi to da se odprete med prijateljim, sorodnikim staršem in svoji punci da razkrijete svoje težave pa, vam bo mogoče lažje pri srcu naj bolj kot psihologinja ti bom tko rekla. Sprosti se vdihni in izdihni pojd v naravo lovit svež zrak. Pojdi med pozitivne ljudje in sam boš ratu pozitiven, jemlji vse pozitivno ukvarji se znečm kar te veseli in ne kar te u slabo voljo spravi. Dejstvo je da se odpret mores tistim ko zaupaš pa naj bo to prijatelj, kak sorodnik/ca, mama oče al pa brat al pa sestra. Moraš zaupat svoje težave… 😊😊😊

dragi živec. če boš spraševal psihologe neke strokovnjake, ti bodo dali tablete. tko je. pa dnar ti bodo vzeli. jaz ti v 2 vesticah ne morem napsiat kaj delaj, ker mi bo spet zbirsal vse. 1. spravi se v vrhunsko formo. 2 nehaj jest estrogen. 3 zate tezke utezi, powerlifting. nehaj jest cuker in pit cuker. počasi bo. idi na pohod z 30kg rukzak. hodi 8h. delaj to 2 leti pa bo bolje.

Najprej se prepričaj, če si res problem ti, iz zapisanega ne morem razbrati. Jaz sem imela podobne izbruhe nerganja amapk zaradi težkih razmer in negativne okolice. Ko sem poštimala to, se je stvar rešila.
Druga zadeva, ki mi je pomagala pa je bilo pisanje. Enostavno sem začela pisat kar me frustrira in s tem sčistila misli in spustila jezo.

treba je najti vzrok teh izbruhov. ne nasedaj raznim pozitivcem. to samo tlacis vse skupaj in prikrivas z lazno pozitivo cez dve leti bos pa nekoga ubil. imam tudi sama tezave z jezo in histerijo. vcasih sem mislila da sem kolerik pa se je izkazalo da grr za cel kup potlacenih custev prikritij za jezo ker jeza daje moc nadzor in je lazja za hendlat kot zalost. jeza je ponavadi zgokj obliz pokrivalo drugih custev navadno zalosti. sama sem se odlocila za psihoterapijo hodim eno leto in razciscujem stvari za nazaj. moram rect da je bila to moja najboljsa odlocitev ceprav je tezko it se enkrat cez travme ampak ko enkrat zacnem prepoznavati lastne vzorce je lazje. defenitivno moras nekaj ukrenit.

Meni je dobro pomagala Aromaterpija, za sproščanje in umirjanje po službi, izvajala sem jo kar sama, in sicer z dišečimi voski in dišečimi svečkami. Lahko uporabiš tudi nasvete strokovnjakov in terapevtov, zato ti jaz tule le opisuem mojo izkušnjo in so rešitve za vsakega posameznika drugačne. No skrtka kupila sem dišeče voske in dišeče svečke na http://www.bioorganica.si  in so mi dobro pomagali pri sproščanju. Vsekakor pa moramo svoj mir najti znotraj sebe.

Lep pozdravček ! Anja

New Report

Close