kako naj rešim?
Prenavljamo otroške kabinete. Sobici sta res majhni. Fantova sobica meri 307×230 cm. Problem je stena (230 cm), kjer so vhodna vrata. Vrata širine 90 cm, na eni strani vrat 54 cm, na drugi 85 cm. Ker se vrata odpirajo navznoter in s tem zavzamejo ogromno prostora (saj tudi standardne postelje širine 90 cm ne moreš postaviti notri, uh, kar arhitekta bi nastanila tam, pa naj se znajde), bi postavili drsna vrata. Vendar, na nobeni strani znotraj sobe ni dovolj prostora za drsna vrata 90 cm. Da bi jih postavila na zunanji strani sobe (torej na hodniku), pa se mi zdi nekako čudno, pa še pragove bi bilo potrebno premakniti. Obstajajo teleskopska avtomatična drsna vrata. Ali obstajajo morda navadna (neavtomatična) drsna teleskopska vrata oz. kako bi to rešili? Prosim za pomoč pri idejah.
Kaj pa kakšna kvalitetnejša harmonika vrata?
http://www.archiexpo.com/prod/gd-dorigo/wood-folding-door-11593-43507.html
Osebno stekla nebi nikoli dala v otroško sobo, ne ker bi se razbilo, ker se dejansko skoraj ne more,ampak dejansko se mi ne zdi dovolj zasebno… Tudi če so satinato. Harmonika steklo so pa sami problemi lahko.
Na tvojem mestu, sicer ne vem kaka je situacija, ampak ne bi niti komplicirala z drsnimi, ampak bi dala navadna, pa da se odpirajo na ven, mogoče. Ni niti nujno, lahko se tudi na notri, odvisno kaj imaš za vrati. Ampak če daš drsna, potem čisto ob steni ne moreš imet omare, nič. Moraš pač pazit, kaj se tja postavi…
Vrata, ki se skrijejo v steno, s tem nima mizar nič – stena mora bit iz knaufa – za knauf se skrijejo vrata namreč… Je pameni osebno tak sistem všeč, moj pa pravi, da so s takimi vrati sami problemi pol, menda se lahko povesijo, škripajo, ne vem kaj še.
pozdravljeni…
vaš fant ima precej širšo sobico kot moja hči, pa smo uspeli krasno urediti. vse se da… moja hči ima sobico široko samo 180cm in dolgo cca 400cm. tako da je kvadratura precej podobna.
nevem kako je z ostalimi vašimi stenami, ampak vrata mogoče lahko tudi pustite obstoječa, posteljo pa postavite ob 230cm steno.
sama se poklicno ukvarjam z notranjo opremo. vedno se najde rešitev. otroške in mladinske sobe so pa sploh velik izziv. še posebej če si lahko privoščite opremo po meri, ali pa imate nekaj smisla za mizarjenje…
pa čimbolj praktično rešitev vam želim…
lp, janka
Odpiranje navzven je skoraj nemogoče, hodnik je ozek in poln vrat.
Drsna vrata zavzamejo 2-3 cm, kar bi seveda všteli pri meritvah za novo pohištvo. Če bi se vrata odpirala navznoter, potem ne moreš postaviti postelje, oz. se vrata odpirajo le do polovice. Postelje ne morem postaviti na steno 230, saj je na eni strani te stene vhod (opisan) na drrugi strani pa okno, vendar ta stena ni ravna, pač pa s “stopnico” 10 cm. Pa še okno pod posteljo pozimi ni mogoče imeti odprto.
90 cm so standardna vrata, dejansko pa je res, da bi z zoženjem vrat na 80 cm rešili zadevo, ker bi se potem vrata odpirala na steno, ki je široka 85 cm. Verjetno bomo naredili tako:=)
Hvala vsem.