Najdi forum

Kako naj razumem?

Pozdravljeni!

Prosim za mnenja o naslednji situaciji: resno me skrbi za mojega fanta in sicer zato, ker se dokaj pogosto (1X na dva tedna) zgodi, da za ves dan oblezi v postelji (dokler ni treba iti v službo, ki je zvečer) in zahteva da ga vsi pustijo pri miru – tedaj nima nobenega posluha za kar koli mu kdo hoče povedati ali mu pomagati ali predlagati, kaj šele za tuje potrebe. Ponavlja samo, kako je za vse sam in kako ga nihče ne razume. To pa je kontradiktorno: ne pusti nikogar do sebe in pravi da mu je za vse vseeno in da nič noče, hkrati pa očita, da ga nihče ne podpira in nihče ne pomaga in je vse narobe kar človek reče ali naredi. Ob takih trenutkih se znajdem v prav mučnem položaju, ko ne vem, kako naj reagiram, kaj naj počnem, ker mi daje dvojne signale (ali pa jaz to napačno razumem): “pomagaj mi, težko mi je” in “daj mi mir, si zoprna”. Ne vem prav dobro, za kaj gre pri tem vedenju. Kadar to stanje mine, je vse v redu. Je to depresija ali samo utrujenost? Ali pa gre za kaj drugega? Sicer dela in namerava letos še študirati. Kako naj mu pomagam?
Kako naj taka stanja razumem in kaj lahko ukrenem?

Hvala za odgovor.

Pozdravljena Manca

Iz vašega pisma smo razbrali, da vaš fant verjetno dela ponoči. Nočno delo je ne glede na vrsto precej bolj zahtevno kot enako delo, ki poteka čez dan.
Fant je zaradi tega sigurno utrujen in potrebuje počitek. Če se to zgodi enkrat na dva tedna, mislimo da nimate razlogov za zaskrbljenost. V primeru, da se bo to začelo dogajati vsak dan, pa se je treba pogovoriti z njim. Morda takšna vrsta dela ni primerna zanj.
Ali je to kakorkoli povezano z depresijo vam ne moremo reči, saj fanta ne poznamo in vemo, kakšno je sicer njegovo psihično stanje.

Pogovorite se o tem z njim, vendar ne takrat, ko bo ostal v postelji. Pogovor bo bolj uspešen takrat, ko bo fant spočit in dobro razpoložen.

Želimo vam veliko uspeha.

Lep pozdrav,
Tanja&Bogdan

New Report

Close