Najdi forum

kako naj pridobim kilograme

Pozdravljeni!

Stara sem 20 let, visoka približno 163 cm in tehtam 46 kg. Nekako bi rada pridobila na teži vendar ne vem kako. Čeprav se trudim, da bi jedla vsaj po 3x na dan mi to ne uspeva, saj mi hrana ne diši. Zjutraj ko vstanem, spijem le veliko skodelo kave, ki mi napolni želodec do kosila. Doma imamo pozno kosilo in mi prav tako ne paše. Pojem le toliko da umažem krožnik, prav tako večerjo. Lakote sploh ne občutim. Prosim svetujte mi kako naj pridobim na kilogramih.

Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem.

PS: Strogo ne jem mesa

Poizkusite sprva s pet do šest manjšimi obroki dnevno. To, da nimate apetita, še ne pomeni, da vaše telo ne potrebuje hrane. Pazite, da vsak obrok vsebuje ogljikove hidrate in tudi nekaj maščob. Če si res želite do normalne teže, lahko svoje telo tudi malo prelisičite, da recimo namažete na kos kruha še margarino. Poskrbite, da boste tudi redno na svežem zraku.
Če se vam zdi izguba teka tako huda, se lahko o tem pogovorite tudi s svojim zdravnikom. Sicer pa samo odločitev za redno hranjenje in odklop vseh testih misli, ki vas od tega odvračajo.
Kar pogumno,
Marija Anderluh

Pozdravljena,

jaz bi dodala le to: začni jesti več sadja (zlasti sočnega je ponavadi lažje jesti kot kak suh kruh, če nimaš apetita) in predvsem več pij, tekočine (kakršnekoli, seveda ne alkohola). Oboje namreč povečuje apetit.

lp Romy

New Report

Close