Kako naj postanem bolj odločna
Spet jaz. jezna sem ko sto hudičev. Zakaj??? Ko sem mami lepo povedala da naj mi pusti pri mirustavri na desni strani štedilnika je rekla da naj se do decembra spokam ven… Pol sem pa bila nesramna in sem šla do korita in sem v kotu pod odcejalnikom za pribor videla smeti. o kaj imas pa to, pa po pultu mas drobtine … pravzaprav sem šla dol da sem plačala racun za popravilo štedilnika. Ker ga ni hotela dat oz povedat koliko sem dolžna hotela me je pa nadirat sem se obrnila in hotela it. Končno mi je dala racun. ni me bilo doma pa je hotela vedeti kje sem bila. 50 let bom stara nisem ji dolžna razlagati.
Tale jeza bo še naprej takšna jeza, če ne boš nekaj naredila na tem področju. In če boš stran od nje, boš bolj neodvisna in svobodna. Mama ti je sedaj dala idealno izhodišče, da se izseliš. Ali je mislila resno ali samo kao zastrašujoče, na način “jaz imam kontrolo nad tabo, ker živiš pri meni, zato ne sikaj nazaj”, ne vemo. Jaz mislim, da slednje. Ampak če se je želiš otresti, pojdi takoj na splet in začni iskati stanovanje. Ali pa se dogovori z njo, da prosiš, če si lahko tam še do npr konca januarja ali kaj podobnega. Da rabiš malo več časa za iskanje.
Rešitev vedno bo. Ali jo boš ti sprejela, je pa na tebi.
Ma dobro, ej!? Če bi upoštevala kak nasvet, ki smo ti jih tukaj gor natrosli…zgleda , da se te nič ne prime očtno ti mama ne najeda dovolj…??? Pa zamenjaj ključavnico…
Očitno imaš tudi sama nekaj masla na glavi! Recimo pustila si, da je mama vzgaja tvojega otroka (čeprav si vedela kaka je) v bistvu si ga zapustila in ti odšla živet z moškim!! Torej??? Nevem , težko je bit pameten!? Malo težko dojamem , da mati pusti svojega otroka drugemu v oskrbo???
Delaj malo na sebi namsto, da tukaj tožariš mamo in poveš za vsak dogodek, preberi si kaj, kot sem ti že svetovala, na temo samospoštovanja, sampodobe, samozaupanja…
Marsikdo od nas ni imel idealnih staršev, tako, da je treba vzorce , ko smo jih dobili od njih prežvežiti in življenje zastaviti na drugem , boljšem nivoju. Upam , da razumeš kaj ti govorim?
Vso srečo!!
Začela sem obiskovati skupino v želji da nekako razklenemo te odnose katerim sem podvržena. Tam mi je bilo takoj na začetku povedano da me mama čustveno izsiljuje z svojimi izpadi. Prav tako me je Saša. Mami sem povedala svoje. Toda nič se je ne prime. Zanjo sem robot. Brez svojih čustev misli hotenj pričakovanj, sploh mi ne zna biti mama. Zato ni čudno da sem padla v past takemu moškemu kot je Saša. Potrebno bo iti naprej , se izseliti da ne izgubim razum
Hvala vam