Najdi forum

Kako naj postanem bolj odločna

Zakaj se pa potem odzoveš tako, kot bi se triletni otrok na nekaj podobnega, da ne rečem na tako malenkost? Za svoje vedenje si odgovorna sama, ne drugi ljudje okrog tebe. Oni ti samo “pomagajo” odrasti tako ali pa drugače.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zato ker smatram da sem dovolj zrela pri teh letih in odločna. Pa saj hobotnica je malenkost. Moja mati se vtika v vseh ravneh mojega življenja vame. Ko si ni dala dopovedati na lep in nežen način da naj me pusti na miru znorim, ko se mi približa, kajti vem da me bo spet kritzirala v nulo
Sicer pa Marko očitno nisi prebral vseh postov ki so bili napisani do sedaj zato ne SODI

Zdi se mi da pri teh letih lahko sama predvidim posledice ki se zgodijo če jem surovo hrano. Najslabše kar se mi zgodi je lahko to da staknem okužbo s salmonelo. Ker sem po poklicu veterinarski tehnik, točno vem kje so lahko morebiti soji le te. In verjemi teh živil ki so lahko potencilano okužene z njo ne jem- ( hobotnico pajsnem kak surov kos samo dokler je sveza, oz zamrznjena kasneje ne več)

Ne jem surove. izpadlo je iz konteksta

Nekoč je cinično izjavila da če bi vedela da bom delala kot snažilka v neki ustanovi me sploh ne bi šolala ampak bi me po končani osnovni šoli nagnala delat. Tresla se je vsakič znova ko sem bila pri Saši. rekla je če boš še hodila k unmu kurbežu te bom vrgla iz stanovanja. Mesece kasneje pa je izjavila da bi me Saša imel rad če ne bi bila trmasta. Ko mi je mož umrl, sem vsa skrušena prišla k njej da ji to povem. Izjavila je Joj ubogi revež, tri sekunde kasneje pa a si pomila šipe v kuhinji.
Menim, da ne bi smela dajati takih izjav. 1. Ker je moja mama in kanec empatije bi lahko imela
2. Po poklicu je socialna delavka. IRONIJA
Marko takoj ti posodim ta biser , ki se mu pravi moja mama. Pa da vidimo

Mogoče je ćas da doštudiram. Po srednji šoli sem se vpisala v študij živinoreje. Podaljšali so nam delovno dobo. Mogoče je čas da ga dokončam. Če ne ta študij pa kaj drugega.
Hvaležna sem vam za čas, ki ste ga preživeli z mano še posebno tebi z nikom Začni se ceniti

http://www.youtube.com/watch?v=77GNAskGguY&feature=fvst
Saj vem da tole ni primerno mesto za objavo le tega. Čakam na nekoga ki pravi točno to

Vedenje tvoje mame pogosto res ni sprejemljivo in je povsem neprimerno, ampak dokler se boš odzivala na njeno mnenje burno, bo vedela, da ti njeno mnenje še vedno veliko pomeni in da sama nimaš dovolj močne slike, kaj v življenju si želiš. Mama verjetno celo verjame, da to, kar počne, počne za tvoje dobro. Ona je samo tako zelo prestrašena in osamljena v tem svetu, da te po s svojimi kritikami in dvomi na nek nezaveden način povsem onesposobila in spremenila v neodgovorno osebo, zato, da se boš vedno zatekala k njej po tolažbo oziroma v njeno družbo. Da bo imela vsaj nekoga za “maltretirat” oziroma za družbo.
Zato je pač zdaj le na tebi, kaj ji boš dovolila in koliko boš dovoljevala, da njeno mnenje vpliva na tvoje življenje. Vem, da nimaš preproste naloge, ker si ujeta v njene kremplje, v vzorec, s katerim ti onemogoča bolj zaupljiv in pozitiven pogled na svet, ljudi in tudi moške. Zato so te tudi pritegnili vsi ti neodgovorni moški (in enako ti njih), ki so pobegnili ob tvojih dejanjih, katerih stopnjo odgovornosti boš morala sama presodit. Življenje je v tvojih rokah, preveč se oklepaš svoje mame. Treba se bo osvoboditi tega, obiskat kako strokovno pomoč, vzet kakšno knjigo v roke, na novo postavit temelje okrog pogleda na svet in nase. Nemalo dela te čaka. Če želiš, ti lahko uspe,

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

USPELO MI BO NO DOUBT

Še nekaj kar je out te teme. Horoskopi namreč. Sama sem: nisem nežna riba ali rak. Ali natančna devica. sem BIKICA. Neskončno romatnična, vendar trmasta od rogov do zadnje dlake v repu.
moja mati je pa : ni škorijon, ker je tako strupena ali levinja ker je gospodovalna. Z Sašo si delita znamenje. OBA STA DEVICI

Rok ( mož) je bil rak. Vasja dr zanosti ( oče Aljoša) je kozorog. Aljoša sine je bik. Moj oče Boris je bil rak. Sama milina in med torej. v reali pa…..GORJE IN OBUP

http://www.youtube.com/watch?v=2eeqBnPzRAI
To poterbuje Aljoša.
vam pa lep pozdrav

Sploh ni pomembno kaj si po horoskopu, res ne. Trma je le posledica nezaupanja, ki ti ga je s svojim načinom vzgoje nekako vcepila mama. Kdor zaupa drugim, dovoli, da ima tudi drugi kdaj prav oziroma ne trmari in vztraja na vsak način pri svojem. Pa tega ti ne govorim, da bi sedaj zasovražila ali krivila mamo, pač pa da bi jo razumela, da bi morda nekoč uspel videt, da je ona delal v tvoje dobro, čeprav mogoče na zelo čuden način, ampak še vedno na najboljši možen, kar ga je sama poznala.

Mogoče je res imela kdaj prav. Toda način s katerim je pristopila je bil napačen. Če se mi na prijazen način pove bom to vsekakor akceptirala. Madona saj že 26 let delam , pa nikoli se nisem kregala v službi.

Pa še nekaj ne trpim. In sicer klinčevih dvojnih meril. Kako mi more mati soliti pamet v smislu da imam nered v satnovanju, sama pa ima v shrambi drobitnaste police in zamazano polico v hladilniku ali Saša je bil odločno proti da mu pošiljam sporočila preko mobilnega telefona. On pa je to z veseljem počel.
Mami nisem omenjala njenega nereda ker se bojim da bo vojna. Saši sem pa povedalal svoje.

V zadnjem letu so tudi mene naučili marsikaj, drugi ljudje, knjige, in celo jaz sebe. Ena izmed teh stvari je, da moramo “odpustiti” ljudem, saj delajo tako, kot takrat znajo najbolje. Druga je, da če sam s sabo nisi zadovoljen, te hitro spravijo iz tira drugi, ki se vtikujejo vate in znajo pametovati. Ker če sam s sabo nisi zadovoljen, potrebuješ potrditev od zunaj in zato te takšne stvari toliko bolj prizadenejo, sploh če prihajajo od bližnjih. Tretje, spremeniti drugih ne moremo, spremenimo se lahko le sami. Mame pri svojih letih ne boš spremenila, brez da bi ti naredila spremembo pri sebi. In ko boš, boš laže sprejemala te njene napade, mogoče pa bo na koncu celo ona spremenila svoj pristop. Četrto, moramo se naučiti biti sami s sabo, sprejemati sebe. Ko se lahko sprejmemo, smo lahko potem celostna oseba, ki ne išče v drugih to, kar nam manjka pri sebi. In šele takrat lahko stkemo kvalitetne odnose in zveze, brez patoloških priokusov. Peto, kar je bilo že omenjeno, sami smo odgovorni za svoje življenje. Najlaže je prenašati odgovornost na druge, mi pa smo še naprej pasivni. Treba je narediti korak naprej, pa se počasi začne vse spreminjati. Edino strah nas ne sme biti narediti tega koraka.

In to je vse povezano. Ko se boš odločila prevzeti odgovornost za svoje življenje, ga vzeti v roke in nekaj spremeniti, ko se boš odločila postaviti zase in živeti zase, ne iskati krivcev ali rešiteljev drugje, ko boš zadovoljna sama s sabo, bo vse popolnoma drugače. Tako zelo laže.

Toliko jeze do mame, to boš morala nekako dati iz sebe. Ker te ovira pri tvojem življenju. Mogoče bo težko, ampak enkrat boš morala odpustiti, iti čez to, da boš ti lahko šla svobodno in neobremenjeno naprej.

Praviš, da si videla eno umirjeno, harmonično žensko svojih let. Želiš si biti takšna. Saj si lahko! Ampak to samo od sebe ne bo prišlo. Bo treba nekaj narediti, kdaj bo celo hudo, je pa vredno. Želiš doštudirati? Zakaj pa ne! Nič te ne ovira, ti si ustvarjalec svojega življenja, zato ne išči izgovorov drugje, pri drugih.

Tukaj ti dajemo tudi reference na knjige, ne vem pa, če bereš. Poglej, že ena sama knjigica lahko malo premakne stvari v glavi, kaj šele več teh. Veliko jih je na voljo, ti pa lahko marsikaj kaj hitro postane jasno.

Me veseli, če so ti moji posti kaj pomagali. Upam pa, da ne bo ostalo samo pri postih. To pa je na tebi….

prišla sem domov iz službe in sem se oglasila pri mami, ker me je nekaj potrebovala. Ko sem prišla v stanovanje sem videla da mi je pospravila garderobno omaro. pa še hrano mi je dala. Ribe lovi namesto mene. To je delala tudi pri Aljošu. Drla se je nanj ga metala iz stanovanja hkrati pa mu je turila pod smrček dobrote. To ga je totalno zmedlo. Hodel je zadihati se osvoboditi. Toda ni imel službe. našel je tisoč izgovorov zakaj je nima. Ali pa da ne dela v svoji stroki. Je diplomirani organizator turizma. Samo on ne bo delal kot vodja turistične agencije. Naka nak Tudi varnostnik noče bit.
Sedaj je šel v projekt Ćlovek. Da se nauči živeti. Vsako sekundo mislim nanj. Aljoši uspelo ti bo

Morala se bom naučiti obvladovati se. Namreč če mi gre kaj narobe me prevzame neukrotljiv bes. spomnim se navadnega dene dne 4 6 letos. Bila sem našpičena že zjutraj potem mi blagajničarka v trgovini ni beležila pik na Mercatorjevi kartici, ker se je zaklepetala. Bila sem tako besna da da sem brcala dvigalo. V glavi se mi je kar naprej predvajala pesem Dont look back in anger oz ne ozri se v besu. Nekako sem se obvladala in brez problemov končala službo, kajti zavedala sem se da edina jaz prinašam denar v družino.
Ali pa septembra letos. Torek se je začel katastrofalnio ( vsi torki se rojena sem na torek 11 5) Po nesreci sem poklicala Sašo ob 5 37. Ta pa jme je začel napizdevat, loaptica me je neznosnio bolela z njim sem se pričkala, izbrisala sem prikazno sliko na mobiju po nesreči. Skratka vse je šlo narobe. Šla sem v vmesni prostor in jokala jokala. To pa zaradi tega ker nisem mogla već naporov, zraradi tega ker mi vodja našpona tak urnik da nimam moči da bi šla v lajf da bi spoznala kakega ljubečega moškega. Obvladala sem se kajti spet sem se zavedala da moram preživljati sina
Če se zakopljem v negativo izgubljam moci. zato velja pozitiva.
Moram pa rečt da se mi dogajajo prećudovite stvari odkar m je Saša zapustil.
Droben primer: Na objektu kjer delam je vsak dan prihajala snažilka. Gledala sem jo izpod čela. Nato sem jo vprašala nekega dne kak parfum uporablja, In glej ženska mi je šla kupit parfum, in jaz seveda njej moj parfum ki ji je všeč.
Kar daš dobiš nazaj. Karma. Še Aljošev drobec. Kdo me bere kdo posluša, ćigavo podjetje je moja duša
Kar si zamislim to dobim. Potrebno je bila spremeniti naboj. IZ NEGATIVE V POZITIVO

Še enkrat, ker se res že ponavljam(o): pojdi v knjižnico in si sposodi knjige, ki ti bodo zelo pomagale. Vsaj najti neko pot naprej, če ne drugega. Tale jeza, bes, to držiš v sebi in definitivno ni dobro zate.

In nehaj tako analizirati vsako zadevo – enkrat je horoskop, drugič dan v tednu, tretjič nekaj novega. Vse veš točno, kdaj in tudi zakaj se je zgodilo. Vsakič en izgovor, zakaj ti gre slabo ali narobe. Laže je iskati izgovore zunaj, ampak jih boš morala tudi v sebi, le tako se boš lahko spremenila. Pomisli, da tudi ti sama s svojim odnosom pripomoreš k temu, da so situacije takšne, kot so.

In spet se ponavljam – najprej nehaj iskati rešitev zunaj. Ko boš znala zaživeti sama s sabo, se postaviti na svoje noge in se končno sprejeti takšno, kot si, obenem pa spremeniti stvari, ki te motijo, potem boš šele zrela za iskanje novega odnosa. S takšnimi predispozicijami boš zelo težko našla dobrega partnerja, ker si že tudi sama ugotovila, da te privlačijo patološki odnosi.

Za konec pa spet – včasih težko najdeš sam pot iz negative v pozitivo. Tu ti lahko pa pomaga kakšna pomoč, kakšen terapevt, kakšna knjiga….

Sprejela sem se takšno kot sem. Pa tudi postaviti se znam zase. Sodelavcu sem jasno in glasno povedala da naj ne govori okoli v mojem imenu. Če imam kaj za povedati bom sama rekla ali naredila.
Kako lepo je ko te neihče ne napizdeva preko telefona. Vsi so prijazni, topli in ljubeči , seveda velčja načelo reciprocitete ( vzajemnosti) Edino ona zmajčica v pritljičju še tu in tam spusti kak plamenčič. Izogobam se je enako se ona mene. Pa tudi njej bom povedala da naj mi pusti stvari na kuhinjksem pultu tam kamor sem jih postavila. Ne pa da ko pridem iz službe so stvari levo od štedilnika, ceprav jih vsak vecer postavim desno od stedilnka, ker so bljizje pomivalnemu koritu oz je bolj ergonomična postavitev
Zgodba Sašensky Sergeja je končana. Globoko se strinjam z Gorazdom., ki je dejal: NIHČE TI NE MORE VSILITI PONIŽANJA BREZ TVOJEGA PRIVOLJENJA. Prekleto Gorazd kako prav imas
Nihče me ni silil k Saši mi naperjal revolver na čelo, čes pojdi. Sama sem šla. Znova in znova
Hvala vam za vse
Sergeja

New Report

Close