Najdi forum

kako naj pomagam njemu in sebi

živjo.
na vas se obračam ker ne vem več kam se naj obrnem.
imam partnerja že 6 let in zadnje 3 leta njegovo razpoloženje zelo niha.
včasih je tako hudo, da potrebuje zdravniško pomoč.
ne živiva skupaj in sva žal oba brezposelna. želiva si veliko stvari in pot do uresničenja je dolga, ker je vse pogojeno s službo.
no z njim pa je tako. ima zelo dobre trenutke ko sva skupaj. takrat ni nobenih nihanj ali pa če so so minimalna.
ko pa sva narazen, pa so ta nihanja tako huda, da vplivajo tudi name in na mojo psiho.
namreč takrat postane zelo žaljiv, nesramen in egoističen. za vse probleme ki so in niso krivi mene. saj vem da ne misli resno, in da to iz njega govori samo depresija in tesnoba. bedese izrečene imajo res zelo hud udarec zame. saj vem da nebi smela jemat resno, ampak vseeno boli.
prosila sem ga tudi da se bi šel zdravit, da bi šla do psihologa na UKC pa da se pogovori.
saj vem da je problem ker ni službe, in to potegne za sabo še drugo.

res si želim da bi bil tak kot je bil, nasmejan, veseljak, je bil rad v družbi in oboževal malenkosti v življenju in se jih tudi veselil.

a mi daste lahko nasvet kaj bi lahko sama naredila. rada bi mu pomagala. ampak sama brez strokovne pomoči ne bom uspela.

Pozdravljeni Sarikasan,

slišim, da vam je težko, ko partnerjevo razpoloženje niha. Verjamem, da si zelo želite partnerjeve spremembe, saj vpliva njegovo razpoloženje tudi na vas. Težava je v tem, da vaša želja še ni dovolj za njegovo odločitev, da si poišče pomoč in/ali naredi spremembo.

Morda je bolj vprašanje za vas ali si želite takšnega razmerja, kjer je partner žaljiv, nesramen in egoističen? Kako se vi počutite v tem razmerju? Glede na to, da drugega ne moremo in nimamo pravice spremeniti (ter siliti v spremembe), se vprašajte ali morda obstaja rešitev v tem, da sebi poiščete pomoč? Morda bi na ta način lažje zaživeli.

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close