Najdi forum

kako naj pomagam mami

sama sem se pred leti soočla z depresijo, ki sem jo uspešno odpravila brez zdravil in psihiatrov. Imam dva otroka in z mislijo da nimajo od mene nič če samo ležim in bulim v točko na steni počasi z lastnimi močmi zlezla ven. Sedaj je v tem moja mami in ker vem ker sem doživela vse te slabosti, padanja v nezavest in slabega počutja, dušenja itd…vem kaj prestaja bi ji rada pomagala. Naročila sem jo k psihiatru, ki ji je že isto uro predpisal kup zdravil, helex in sanival, ki jih je v obupu pojedla ko je prišla domov malo preveč ter bila danes cel dan zadeta. Ne smem niti pomisliti, kaj bi bilo če bi jih pojedla celo škatlo. Prime me da bi tožila zdravnika ki lahko take tablete predpiše pacientki, ki kaže znake samoumora.

Sedaj pa vas sprašuje, ali obstaja ustanova kjer bi jo poslali in to da ni da se razumemo umobolnica, kjer bi se terapevsko zdravila kot naprimer ko obstajojo drušva ki bi jo proti plačilu vzeli in jo zdravili preko pogovorov, brez tablet ampak da bi se ji res posvetili samo njej. Denar ni problem imamo ga in bi plačali vse usluge od hrane do zdravljenja. Kje v sloveniji je kaka ustanova prosim za pomoč?

hvala

Draga “hči”!

Vesela sem, da si se obrnila na nas, ne vem pa, če ti lahko v tem trenutku kaj prida pomagam.

Namreč, za ustanovo, ki te zanima, ne vem, se bom pa potrudila in malo raziskala to področje. Takoj, ko bom vedela kaj več, pridem ponovno na Forum. OK?

Drugače pa bi rekla to, da ko je človek v krizi, je pot najbrž res najprej takšna, da gre k svojemu splošnemu zdravniku, ki ga potem pošlje k psihiatru, ki predpiše zdravila … Kako pa potem naprej, je odvisno od vsakega posameznika, koliko je motiviran za pomoč.

Mogoče bi bil v tem hipu ustanovi, za katero se zanimaš, še najbolj podoben kakšen DNEVNI CENTER. Ozara, kjer delam, jih ima, je pa odvisno, kje mama živi. Na podlagi te informacije bi te potem napotila, kam.

Toliko za zdaj, se pa še oglasim.

LP. Maja

New Report

Close