kako naj opremim
Imam sledeč problem. Mislim si urediti stanovanje v mansardi in sedaj je že vse nared le še opremit je potrebno. Imela bom dnevno in kuhinjo skupaj v enem kosu vse skupaj je cirka 38 m2. Zdaj pa me zanima kako naj se lotim opreme ker zgornih elementov v kuhinji ne morem imet in prav tako ne v dnevni ker so vse stene pobite. Kako naj najbolj praktično opremim prostor pa da bi bila kuhinja vseeno ločena malo od dnevnega prostora. ima kdo kako idejo oz sliko mansardnega stanovanja oz. da je kdo od vas opremil mansardo. Meni se res zdi to takooo težko, da že kar živce izgubljam. Rada bi lepo in uporanbo kuhinjo prav tako pa dnevno sobo in sicer da nebi bilo za to potrebno odšeti milijone.
Že v naprej hvala za nasvete.
lp
Ojla!
Tudi mi imamo mansardno stanovanje. Vendar imamo to srečo, da je najnižji del visok kar 1,90 metrov. Drugače pa je meni osebno zelo všeč, da v dnevni sobi ni visokih omar in sem nabavila le nizke omarice pri Alplesu (imajo kvalitetno pohištvo) lahko pa nabaviš tudi v Ikeji, če ti je bolj všeč njihov stil (ugodne cene), kuhinje pa se da dobiti po zelo primernih cenah tudi če so po naročilu (pokliči Lipo). Lahko se tudi malo sprehodiš do Rutarja, kjer sem imela jaz zelo dobre izkušnje s tamkajšnjo arhitektko in mi je dala kar nekaj dobrih zastonjkarskih nasvetov in skic.
Punca le pogum! Obišči veliko trgovin, brskaj po internetu, pa boš prišla do blazno dobrih idej….
Zdravo,
midva sva imela isti problem – imamo mansardo zelo spuščeno – pa sva namesto omaric namontirala na vsako stran kuhinje po dve polici, in sicer eno nad drugo. Zgornja je tako krajša od spodnje. Pod polico daš nosilce (še v rjavi barvi sva jih dobila), da so fiksirane. Seveda sva police naročila posebej takoj ob nakupu kuhinje.
Police so tako uporabne vsaj za vsakdanje stvari, ki jih potrebuješ v kuhinji, pa še kakšno lepo stekleno stvarco daš gor, pa kar dobro zgleda.
lp, mm
Mi sicer nimamo mansarde, smo pa imeli en zelo velik dnevni prostor skupaj s kuhinjo (tu naj bi bila kuhinja, jedilnica in dnevna soba) in smo si jo želeli vsaj malo pregraditi. Postavili smo “steno” iz steklenih prizem, s čimer nismo popolnoma ločili prostora, poleg tega pa skozi te prizme pronica veliko svetlobe in je prostor še vedno zelo svetel. So pa res te prizme malo dražje – znajo biti okrog 1.000 sit, čeprav smo mi imeli srečo in smo jih kupili , ko so bili v akciji po 599 sit. Povprašaj v OBI-ju, Bauhausu, Baumaxu, Top Dom-u, da boš videla, če ti je ideja sploh všeč.
Prostore pa potem res opremi z bolj nizkimi elementi (predvsem dnevni prostor), mogoče pa ti za kuhinjo naredijo tudi kaj po meri. Sicer pa svetujem, da si v roke vzameš še kakšno revijo (Naš dom, Lisa stanovanje, Casa, Ambient ipd.) – lahko si jih sposodiš oziroma ogledaš tudi v kakšni bolje založeni knjižnici, da ne boš po nepotrebnem kupovala….
LP