Kako naj oprem kakce iz pisanih oblačilc na 40C???
Naš mali Noel veselo kaka v plenice (star je komaj 14 dni) in vcasih ko je dobre volje ne pocaka niti, da bi ga previla v novo plenicko, ampak ze na previjalni ”sracka” in pol se cesa nalezejo tudi lepi bombazni kompletki iz Baby centra, ki jih lahko peres le na 40C… In dam prati… na 40C in z Ava praskom in sploh ne gre dol… So sami oranzni flekci ostali… Grozno… Pa se dvakrat sem spirala….
Kaj naredite ve??? Kater prasek? HELP!!!
Sloncek
Slonček, daj oblačilca izven “kakalnega” dosega svojega deteca. Če ne gre drugače, si omisli kako poličko dober meter nad previjalno mizo in tja gor zloži občutljivejše zadeve. Ko rabiš, stegneš roko in je, prej je pa na varnem pred takimi in drugačnimi “posegi” naraščaja.
Ja bom probala najprej z Vanishom, pol pa se z Megliom, ce ne bo ratal…
Sk rbna sej jaz ponavadi odstranim vse dol, samo majcke mu pa ne slecem pr vsakem previjanju in potem ko on zacne ”strelat” itak sam gledam kaj nej umaknem, da bo cim manj za prat… Sam me vedno prehiti…. Da o lulalnju pri fantkih ne govorim :)))) Sam tist je se zabavno, tile kakci pa prov nic :(((
Sloncek
Ko jaz svojga soncka previjam, ni okoli nobene cotke…zaradi preventivnih razlogov…vcasih ce sem kaj pustila zraven je blo ziher polulano 🙂 zdej pa mu namontiram papirnat robcek po ritko in brisaco zataknem za body tako da lahko prosto in preserno brca, mene pa ne skrbi kam bo neslo lulanje in kakanje :)))
papa, teja
Ah ja, sem mislila, da na tista, ki čakajo, da jih obleče. To je pa malce težje rešljiv problem. Hm, mogoče res kaka pralna plenička, ki bo zadržala rafalčke in jim preprečila, da se razširijo še na pisane pajacke. Sonček res obeli tkanino, ampak obeli tudi barve 🙁
Poskusi s kakim takim “drekcelovom”, ki ga potem lahko enostavno prekuhaš! Zatakni na trebuščku in hrbtu pod majčko, mogoče bo šlo. Madeže pa gredo meni odlično dol tudi z vijoličnim arielom. Naš jedec vse živo spravi na svoje majčke in če namažem s tem čudom in nato običajno operem, gre 98% dol (tudi bučno olje, recimo!).
Jaz se vedno nasmehnem, ko gledam reklame o pralnih praških. “Neverjetno, odstrani vse madeže, paradižnik, rdeče vino …. ” Si samo mislim pri sebi, da “predelane hrane” (beri kakec) pa ne. Naš se je enkrat junaško pokakal skoraj do vratu. Jasno, body je dobil nov vzorec z notranje strani. Poizkusila sem vse živo, pa ne gre dol. Se je malo spralo, pozna se pa še vedno, vendar ne toliko. Vidim ga npr. jaz, ki vem, da je bil, mož ga pa recimo ne opazi več, ker ni tako pozoren. Res pa je, da je za madeže hrane, sploh špinače, čokoladnega sladoleda, … vanish oxy action enkratna zadeva. S hčerine majčke sem spravila dol sladoled iz lanskega poletja.
He, he, ko boš ta 20ič oprala, starih flekcov tudi brez vanisha ne bo več, bodo pa seveda novi :)))
Sicer pa, če boš imela otroka oblečenega v sterilno bela čista oblačila, bo še kdo mislil, da je kaj narobe z njim (z otrokom namreč). Otroci pač lulajo, kakajo, bruhajo, kasneje packajo, če imaš srečo, pa še sama kakšen mega dober pajacek pobarvaš, ker ga po pomoti narobe opereš. Pa kaj pol. Se sekiraš? Jaz se že dolgo ne. Se pa že nekaj let izogibam agresivnim praškom in žal tudi dišavam, ker se je izkazalo, da najstarejši sin postane ves pikast in flekast zaradi njih. Ja, tako smo se raje navadili na kakšen flekec sem in tja.
LPM