Kako naj odmašim straniščno školjko?
Včasih ni bilo problema. Vzel sem metljico in nekajkrat potisnil noter in je potem požrlo vodo, papir in vse ostalo.
Tokrat imam zamašeno že najmanj dva tedna. Dnevno redno spuščam vodo, tj. dvakrat na dan, dostikrat niti ne morem, ker sem bolj malo doma in potrebuje res ogromno časa, da vodo spronica v odtok. To počnem v upanju, da se mi školjka odmašila. Z metlico si ne morem pomagati.
Torej, zanima me, ali obstaja kaka kemikalija za odmašitev stranišča? Predvidevam, da je kaj, ki razgradi WC papir, obenem pa ne povzroči kake hude zastrupitve podtalnice. Hvala!!
Pozdravljen!
Za odmaševanje obstaja tudi nekakšna svedrasta žica (malo je podobna kovinski cevi za tuširanje) z ročajem na koncu in to zadevo lahko ustrezno ukriviš in z njo “žokaš” po kanalizacijskih ceveh dokler ne preluknjaš cmoka ki ti maši cevi. Sama sicer še nisem imela teh težav, imam pa zadevo na zalogi za vsak primer. Drugo možnost je pa enkrat uporabil moj oče: odvil vijake od školjke, jo odmaknil in nato ročno (v gumijastih rokavicah) odstranil kepo dreka iz cevi… in ga zakopal pod višnjo.
Zdravo,
Če se pri nas zamašijo vodni odtoki lijakov uporabim sredstva za odmaševanje odtokov, kot npr. gel od Dr. Muscolo, gel Cevosan ipd., kar se dobi v vsaki trgovini z živili in zato sklepam, da niso za podtalnico škodljiva. Do sedaj so se mi odtoki vsakič odmašili in mislim, da bi se lahko tudi wc školjka, le da bi bila morda potrebna večja količina takšnega sredstva (pa ne več kot 1 liter, ker je za odtok vode iz lijaka zadosti pol litra-po navodilih), pa da bi delovalo dalj časa (celo noč).
Morda pa še to. Navedena sredstva so ponavadi od 2,5 do 3,5 evrov za 1 liter, popolnoma enakovredna tekočina, torej z istim učinkom, z imenom Deksal pa se v Eurospinu dobi že za 1,19 evra.
No ja, tudi to je življenje. Pa veliko uspeha in lep pozdrav.