Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa kako naj najhitreje izgubim vsaj 15 kg???

kako naj najhitreje izgubim vsaj 15 kg???

tehtaš se vedno zjutraj na tešče, ne kadar se ti zljubi, pred ali po fitnesu si verjetno še kaj pojedel ali pa spil predvidevam, poleg tega lahko telo zadržuje vodo.
priporočam ti vsaj 7 km teka
pa jej dovolj ustrezne hrane za svoja leta, višino in težo.

Tako, kot ti je svetovala Nonimus: tehtaj se zjutraj na tešče, po opravljeni jutranji toaleti. Tehtnico postavi vedno na isto mesto, da lažje primerjaš napredek. Mnogi pa vsakodenvno tehtanje celo odsvetujejo, da ti ne vzame volje, saj telesna teža vedno nekoliko niha. Odvisna je od mnogo dejavnikov, npr. od tega, kaj si prejšnji dan jedel, koliko si popil tekočine, celo lunine mene lahko deloma vplivajo na zadrževanje vode v telesu. Če prejšnji dan ješ bolj slane jedi, ti bo naslednji dan zagotovo pokazalo več. Če popiješ premalo tekočine (mišljena je voda in nesladkani čaji), telo spet zadržuje vodo in spet lahko tehtnica pokaže več. Pa glej na vsakodnevno praznjenje črevesja, kajti tudi s tem je lahko povezana teža. Pa vse to, kar sem sedaj naštela, ne pomeni, da se je povečala kolilčina maščob v telesu, zato se ne boj, če teža ne bo vsak dan padala. Po enem tednu fitnesa ti mišična masa še ni narasla, lahko pa v bodoče pričakuješ tudi to in takrat se ti bo telesna teža morda celo povečala (mišice so težje od maščobe). Zato ti v tem primeru raje svetujem šiviljski meter in si raje meri obsege, ki ti bodo dali mnogo bolj relevantne rezultate kot sama tehtnica.

Sicer pa, če boš poskrbel za pravilno, uravnoteženo prehrano in dovolj gibanja, boš kaj kmalu lahko ponosen na svoje rezultate.

Lp

Jas imam tudi eno vprašanje?
imam 100 kil velik sem 1.76m. izgubiti bi moral najmanj 20 kg kako naj izgubim veliko se ukrvarjam z šprtom kajti igram rokomet vsak dan po 1 trening nejem kej preveč imam normale tri obroke na dan pa še vedno imam 100 kil negre in negrejo kilo dol kaj moram storiti.
prosim za stokovni odgovor

živjo jz sm star 15 le, velik 167 in mam 60kg in me zanima katere vaje in kakšni dijeto naj imam da bi se znebiv mojega trebuščka in pridobil trebušne mišice. lp. hvala. =D

@Gospod Ovčka – pravilna izbira hrane. Bolj zdrava. Več zelenjave in sadja, čim manj kruha in izdelkov iz bele moke. Čim manj industrijsko pridelane hrane. Pa bolje bi bilo te 3 obroke razdeliti na več obrokov, z manjšimi porcijami.

Poleg treninga bi bilo dobro obiskovati tudi fitnes, da bi telo bolj oblikoval – maščobo spremenil v mišice.

@Ante
– Zate velja podobno kot sem opisal že zgoraj. Za trebušne mišice moraš izgubiti maščobo na tem predelu, drugače ne bodo vidne. Delaj aerobno vadbo in pa vaje za trebušne mišice. Pametno je delati tudi vaje za stabilizacijo. Jej zdravo.

Lp, Mitja

Pozdravljene.

Prebral sem vse kar ste napisali in si odgovarjale, druga drugi.
Ker sem sam športnik že vrsto let in sem dal skozi že nekaj prehrambenih dodatkov in raznih “odvajal”, vam priporočam nekaj….samo moj nasvet, ni treba da ga upoštevate….

V Slovenijo je lani preko spletnega posla Mandura prišel pred kratkim tudi izdelek imenovan Mandura TRIM (kapsule za shujšanje). Sam, skeptik kot sem, se zadevo vzel pod drobnogled in ugotovil naslednje: – zadeva ne vsebuje nobenih odvajal, ni nek čarovniški zvarek, ter dodatno ne škoduje nobenemu drugemu organu v telesu. ZAKAJ?
Ker vse kar “dela” je, da uporablja hormon, ki ga že tako imate v svojem telesu in so ga dejansko odkrili šele leta 1994.

To je hormon LEPTIN.

“Leptin je hormon, ki ga izdeluje vsaka maščobna celica v telesu. Ta neverjetni hormon služi kot sel med temi maščobnimi celicami in možgani, sporoča možganom, ko ste lačni, in ko ste siti. Leptin je tudi “stikalo”, da sporoča vašim maščobnim celicam, ali naj se skladiščijo ali zgorevajo maščobe. Da bi to “stikalo” pravilno delovalo, možgani morajo jasno slišati njegovo sporočilo-bo vaše telo sposobno razumeti leptin in sporočilo, vaša lakota bo lažje izpolnjena, ampak ko preveč pojeste, se sporočilo izgubi.”

Ljudje v Sloveniji imajo že res lepe rezultate z izdelkom, prejšnji mesec ga je celo zmanjkalo za kak teden v skladišču, ker je bilo takšno povpraševanje.

Če vas zanima več o tem, mi javite prosim na [email protected]

LP, Robi

Ko je ta hormon nizek se ustavi izguba maščobe. Kar je dokaj logično pri osebah, ki so že brez maščobe in so suhi, da je nemogoče še od kje porabit zalogo, saj je telo v pričakovanju, da bo stradalo. Višji leptin se izkoristi za izgubo maščob, dokler se ne spusti pod normalno mejo, potem pa ga raje spet višaš, da omogočiš dodatno izgubo maščob ali pa pač ješ normalno, da se povrne na nivo, ki je potreben.
Tisti, ki imajo rezistenco leptina(okvarjeni receptorji pa tudi sam transport) pa so sicer zelo zelo redki primerki in jim tudi vnos leptina ne bi nič kaj pomagal, ker je težava bolj v genetiki.
Težava pa ni edino v samem leptinu, ampak v občutljivosti signala, ki ga oddaja hormon leptin. Tisti z zelo malo maščobe imajo seveda nizek leptin ampak zelo močen signal, tisti bolj okrogli in veliko maščobe pa imajo ponavadi veliko leptina in slab signal, kar je čisto podobno inzulinski rezistenci. Kako pride do inzulinske rezistence pa vsi vemo.

Lp

strije in celulit lahko preprečiš z hladnim šokom… to pomeni da si zjutraj in zvečer kožo od spodaj navzdol hladiš s kockami ledu, saj bo to kožo napelo. po končanem postopku se ne obriši, ampak lezi v posteljo 🙂

mene zanima če kdo ve ali deluje tisti abrocket tvister

Svetujem dieto “zeleni slap”.
Zelo dobra in učinkovita dieta pa še lačen nisi.

Jaz sem delal tako (ti pa morda drugače – probaj): en konkreten zajtrk (ma, tudi maščoba je bila zdraven) pa sem zdržal do 11:00 potem pa lahkota udari – pa sem en jabolček pojedel – pa je ob 13:00 spet lakota udarila – pa spet en jabolček – ob 15:00 sem bil pa spet lačen – pa sem do 16:00 počakal, ker sem vedel, da imam kosilo. Potem pa čez dve uri malce dvigovanja uteži (za pol ure) po treningu pa jedel beljakovkovinsko – ogljikohidratno hrano) – pred spanjem pa (če sem bil hudo lačen…) pa še tri do pet orehov pa spat… (ja, drugače bi ponoči vstal in šel hladilnik ropat…).
Obroke si pa pripravljaj glede na merjeno količino – in ne po teku, kajti po treningu bi celega piščanca zmazal….

to kar je nekdo napisal, to funkcionira, probajte. Glih sem to hotela napisati.

Tale zadnji zapis …… ne vem, pri meni nekako ne funkcionira, ker mi po jabolkih kruli v želodcu :))

sicer pe je po moje res – dicsiplina. Za karkoli že se odločiš, tistega se jepotem treba držat, vztrajat, če ga pobiksaš, takoj nazaj na stari tir in po planu naprej!

Srečno vsem!

Horror! Nobene takšne diete prosim, ker to je mučenje! Jezus ni bil 40 dni brez hrane, pač pa so samo manj jedli – siti bili samo enkrat na dan!!! Če si moderator tega foruma, te bom prijavil Primožu in Andreji!

Horror! Nobene takšne diete prosim, ker to je mučenje! Jezus ni bil 40 dni brez hrane, pač pa so samo manj jedli – siti bili samo enkrat na dan!!! Če si moderator tega foruma, te bom prijavil Primožu in Andreji![/quote]

ha,ha,ha…ti pa res ne znaš brati med vrsticami:)))))

JS mam tudi 13 let visok sem 165com in tehtam 64kg odvečne kilograme zgubljam tako da vsak dan pojem nekaj zdravo nejem kruha sladkarij uskak dan trenjiram usj 3x na dan po 18:00 uri ne jem ter zvečer se odpravim teč tek zmanjša voljo po hrani no drži se mojih nasvetov in do novega leta boš opazila dobre rezultate 🙂

visoka sem 170cm in težka sem 76 kg rada bi shujšala minimalno 5 kg maxsimalno 10 kg.ukvarjam se športom in zelo malo jem vendar ne razumem zakaj nemorem shujšati.zelo mi je neprijetno vse prijateljice so zelo suhe in ko jst stopin zraven njih se počutim kot slon rada bi da mi svetujete 🙁 🙁 hvala že v naprej za nasvete.

pozdravljeni
rada bi vas prosila za nasvet pri hujšanju ki VAM res pomalgal .prosim deli te ga

hvala 🙂

Hej!
stara sem 15let, visoka 168 in imam 78kg!! :((
ob novem letu sem se odločila da bi shujšala na 66-69kg v največ 8mescih!
tega sem se lotila na tak način:
-jem 4-5x na dan ampak manj kot ponavadi
– od 18.ure naprej ne jem
-pijem vodo v primeru da pijem sok ga zelo razredčim z vodo
-zvečer pred spanjem naredim 20trebušnjakov
-vsak dan hodim na sprehode
-izogibam se sladkarijam
in zanima me če je ta način pravilen? oz. sem se prav lotila hujšanja?
že v naprej hvala za odgovore!! :))

Seveda ej način ustrezen, če se ga boš lahko še držala. Predvsem je dobor to, da ne misliš shujšati 15 kg v enem mesecu in s tem izpostavljati telo šoku.

Zdravo! Imam rešitev za vaše težave.Če vas zanima področje wellnessa oz. področje zdrave prehrane vam bom z veseljem pomagal več informacij dobite na mojem email naslovu [email protected]

New Report

Close