Najdi forum

Pozdravljeni,

ne bom dolgovezila…
Stara sem 26 let in si blazno, blazno zelim otroka. Partnerja imam ze vrsto let in v prihodnjih mesecih bova pričela živeti v novem stanovanju. Skratka službo imava, stanovanje, avto, itd.
Za otroka pa pravi, da si ga sicer zeli, vendar je treba se prej porihtat nekatere stvari. ne tako pomembne, da jih ne bi mogla tudi ob otroku. (urejanje okolice pred hišo, diploma, poroka,….)
Moja želja po otroku pa iz dneva v dan raste in raste.
Pomagajte mi, če je katera imela tak problem in prosim vas za kak nasvet, kako naj ga prepričam, da je zdaj pravi čas in da so to moje sanje.

Hvala za komentarje,…..

Jasna,

veš to je pa težko, da moraš partnerja prepičevati v to, da bi imela otroka. če si ga ne želi zaradi kakršnih koli razlogov, bo tudi kasneje zelo težko, saj to ni tako kot bi se odločal kdaj boš kupil sedežno garnituro.

jaz bi ga vprašal, kaj pomeni urejen vrt v primerjavi z otrokom??? če bo vrt in ostale zadeve pred otrokom, potem bo tudi vzgoja kot del urejanja vrta in ne kot vzgajanje človeškega bitja, ob katerem pa se vsak še tako lep vrt skrije z čarobnostjo otroškega nasmeha in gledanja kako raste. Nobena trava se ne more primerjati stem , kako hitro lahko izgubiš tisti nekaj najlepših let ob svojem otroku, ki kmalu preraste v najstnika in se osamosvoji in potem imamo spet veš čas na svetu, da rihtamo vrt in delamo diplomo.

je pa res, da morata biti za to oba pripravljena drugače bo hudo. Torej, čimveč se poskusi z njim o tem pogovarjati, pa nikar z visokim tonom.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Primoz, zlat si:-)))))

Kako toplo mi je pri srcu nekaj lepega prebrat, pa kar solzava sem postala:-))

jasna …

ne morem ti ponudit kaksne pametne resitve, le pridruzila se ti bom v obcutkih. Tudi jaz ze nekaj casa s partnerjem, urejeno naceloma vse (sluzba, stanovanje – majhno ampak lastno) … pa pravi, da se ni cas … kaksen dan mi je tezko, zelo, imam 2 leti vec kot ti. vendar kaj naj .. se vseeno mi je on tisto, kar zelim in z njim zelim druzino ne samo otroka brez oceta :-)) zato pac cakam ..

Poskusi ne misliti na to oz ne samo na to. Menda pride cas sam od sebe …

LP

Ja, vrt res ni razlog. Morda bi bil razlog diploma. Ker potem je zlepa ni mogoče delati,ker otrok rabi toliko in toliko časa in ga tudi zasluži.
Zdaj pa je brez diplome težko plavati v tem zateženem svetu.
Poskusita urediti kompomis.
Silit ga pa raje ne.

Tudi jaz ne bom dolgovezila.

Nekoč sem tudi jaz mislila, da bom imela oroka, ko bom imela vse na svojem mestu, a dejstvo je, da nikoli ni tako. Vedno ti nekaj manjka, vedno si želiš še nekaj novega.

Torej, če bi še naprej razmišljala tako, nebi nikoli imela otrok. A jih na srečo imam in so moje veliko veselje.

Stara si 26 let. Trenutno se ti res še ne mudi tako strašno z materinstvom, toda čez nekaj let, ti bo pričela tiktakat “biološka” ura.
Boljše prej kot prepozno.

Veliko sreče!

Nena

Ne vem, meni se ne zdi pametno nekoga prepričevat, samo zato da bo rekel” OK, pa naj bo”. Če si tega ne želi in sam ne odloči tako, lahko gredo stvari precej v napačno smer, zato raje počakaj še tistih par mesecev. Zakaj se ti pa tako mudi?!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Draga Jasna,

zelo dobro te razumem, saj sem se jaz natančno tako počutila. Tudi jaz sem imela 26 let in moj dragi je videl še polno ovir ( ovire so izgovor, saj veš), čeprav sva že oba imela diplomo in službo. Jaz pa sem si otroka tako blazno želela, da se mi je mešalo.
Nisem ga silila, nisem ga hotela ‘okoli prinesti’, čeprav bi ga lahko. Enostavno sem hotela, da si tudi on ŽELI otroka enako močno kot jaz. In sem počakala. Ni še bil zrel za družino in jaz sem to spoštovala. Že čez eno leto pa se je nenadoma odločil, da se bova poročila in da je pravi čas za otroka in že en mesec po poroki sem bila noseča!
In moram ti reči, da je bil in je še najboljši mož in očka na svetu.
Je pač rabil svoj čas.
Torej, svetujem ti, da potrpiš. Se splača. Nič ne gre na silo.
Kaj bi imela od tega, da bi ga nekako ‘prepričala’ ( =prisilila), potem pa bi ugotovila, da mu je očetovstvo breme in da ni srečen. In tudi ti ne bi bila, četudi bi imela najbolj sladkega dojenčka na svetu.

Otroka si morata želeti OBA.

Hvala She, si me potolažila. Bom potrpežljivo čakala, da se omehča in začuti to željo tudi on.

Se strinjam

se ena izkusnja…pri nas je bilo podobno.jaz sem bila za on ne.stara pa 24 let.in potem se je enkrat zgodilo-on se ni bil za.in zdaj imamo hcerko staro 1 leto in po pravici povedano-bi lahko se malo pocakala.ampak to vidim sele sedaj ko jo imam.ocka pa tudi ni tako zlat ker njemu pac ni bilo do tega tako zelo kot meni.uglavnem se pa rihtamo z vmesnimi nesoglasji.kaj hocemo-mladost je pac norost.materinski nagon pac pri nekaterih ljudeh noce popustit.ce bi bila se enkrat mlada bi pocakala vsaj do 26 let.

Jaz sem rodila v 22 letu starosti in ni mi žal. Sedaj imam že velikega otroka in samostojnega, jaz pa še vedno mlada ha ha ha
Kako je to lepo.
Jasna*** priporočam ti, da malo potrpiš, ker ni to – to, da imaš samo otroka, moreš imeti otroka z ljubeznijo narejenega. Poglej DAMO, ki je priznala, da njen možek ni dober očka zato, ker si ni želel otročka. Že po tem vidiš kakšna zadeva bi bila. Vsi bi bili napeti, nastrojeni, živčni itd.
To zame ne bi bilo življenje.

Želim ti veliko otrok!
lp, Maja

New Report

Close