Najdi forum

kako naj ga pozabim?

Moski, ki sem ga zelo ljubila in verjela v obojestransko ljubezen, me je prevaral. V izbruhu jeze, brez pojasnjevanj in pogovora sem ga pustila, ko je jokal in mi zelel dopovedati, da sem njegova renicno zivljenjska ljubezen. Priseci mi je moral, da me ne bo nikoli vec poklical. Sedaj zelo trpim zaradi izgube in rada bi izvedela, zakaj… Ne vem, kako naj ravnam, da bi ohranila svoj ponos in potolazila svoje srce. Predvsem pa vem, da ga moram pozabiti. Mi lahko kdo svetuje, kako naj to dosezem? Pomoc pri psihologu? Kaksna knjiga?

Hvala, ce se bo nasel kdo, ki mi bo poskusal pomagati. Hvalezna sem vam… ker sem resnicno zelo zelo zalostna… N.

Spoštovana Nana!

Razumem vašo žalost in bolečino, ki jo sedaj doživljate. Zapustil vas je moški, v katerega ste verjeli, mu zaupali, skupaj z njim delili svoje življenje, čustva, misli in sebe.

In potem prevara. Vaša reakcija je bila spontana in pristna. Pustili ste ga. V takšnih trenutkih je to razumljiva reakcija, saj je padel pod minimum vaših vrednot, ko ste izvedeli, da vas je prevaral. Imate vso pravico, da ste nanj jezni. Potrebujete pa tudi čas žalovanja. Ljubezen je proces, prav tako tudi žalovanje. Vi ste sedaj izgubili tisto, kar ste imeli radi. To je potrebno sedaj preboleti. Žalost je del tega prebolevanja in potrebuje svoj čas, tako kot vi.

Sedaj ste tudi v fazi soočanja z vašo reakcijo. Morda razmišljate, da ste reagirali prehitro in da vam je žal. Lahko pa razmišljate tudi o tem, ali nekdo lahko “kar tako” prevara svojo resnično življenjsko ljubezen? Koliko potem takem človek ceni sebe in koliko drugega? Ali bi si vi želeli živeti z moški, ki vas je prevaral in bi vas najverjetneje še kdaj?

Pravite, da zelo trpite zaradi izgube in bi radi izvedeli zakaj? Delno ste že dobili odgovor. Vsaka izguba nas prizadane. Bolj imamo nekoga rada, dalj časa smo z njim, bolj smo prizadeti ob izgubi in bolj trpimo. Koliko časa sta bila skupaj? In v kakšni fazi je bil vajin odnos? Je šlo za zaljubljenost (traja do nekaj mesecev) ali že za dalj časa trajajoči odnos? Koliko sta imela skupnega in kaj je bilo tisto, kar vaju je pripeljalo v odnos? Razmislite o tem. Če je vajin odnos trajal dalj časa, bo tudi žalovanje najverjetneje daljše.

Možno pa je, da trpite zaradi izgube, poleg tega, kar sem že omenila, tudi zato, ker to doživljate kot poraz, ker niste navajeni izgubljati, ker ste imeli o vajinem odnosu že zastavljenje drugačne cilje, potem pa…………………….

Razmislite o tem, če ste vi pripravljeni živeti z moškim, ki vas je prevaral? Morda imate sedaj priložnost, da spoznate, kaj v vajinem odnosu ni šlo, da je prišlo do prevare. Možno je, da se je partner ustrašil odnosa z vami, skupnega življenja, da sploh ne ve kdo je. Za skupno življenje je dobro, da najprej sami vemo, kdo smo (identiteta), da vemo, kaj potrebujemo, česa si želimo, kakšna so naša pričakovanja o in v skupnem življenju, kaj lahko mi ponudimo partnerju in kaj potrebujemo od njega.

Predlagam vam, da si preberete knjigo, ki je izšla letos in sicer:

Formule ljubezni – kako ne uničiti lastnega življenja, ko iščete pravo ljubezen; avtor Zoran Milivojevič, dobite jo že v nekaterih knjižnicah ali pa jo lahko naročite na telefonsko številko 031 667 433, pri gospe Roberti.

Knjiga govori o zaljubljenosti, kaj le ta je, kako poteka, o odnosih, kako se zaljubljamo in zakaj se zaljubljamo v določen tip ljudi. Morda boste našli kaj zase.

Vsekakor pa je dobro, da premsilite o tem, kaj si vi želite in kakšnega partnerja potrebujete.

Pustite času čas in pustite si žalovati. Ko se bo proces žalovanja zaključil, vam bo lažje.

Ko boste prebirali to knjigo razmišljate o sebi in o vaši zvezi.

Vse dobro.

Draga Nana, sem v enaki situaciji kot ti. Mogoče pa si lahko medsebojno pomagava? Če si za, mi piši na [email protected] Nana je pisal/pisala:
>
> Moski, ki sem ga zelo ljubila in verjela v obojestransko
> ljubezen, me je prevaral. V izbruhu jeze, brez pojasnjevanj
> in pogovora sem ga pustila, ko je jokal in mi zelel
> dopovedati, da sem njegova renicno zivljenjska ljubezen.
> Priseci mi je moral, da me ne bo nikoli vec poklical. Sedaj
> zelo trpim zaradi izgube in rada bi izvedela, zakaj… Ne
> vem, kako naj ravnam, da bi ohranila svoj ponos in potolazila
> svoje srce. Predvsem pa vem, da ga moram pozabiti. Mi lahko
> kdo svetuje, kako naj to dosezem? Pomoc pri psihologu? Kaksna
> knjiga?
>
> Hvala, ce se bo nasel kdo, ki mi bo poskusal pomagati.
> Hvalezna sem vam… ker sem resnicno zelo zelo zalostna… N.

New Report

Close