Kako na lep način povedati očetu
Na lep način povedat pomeni prijazno, ampak iskreno povedat, da si želiš na vikendu uživat v družbi prijateljev. To ne pomeni, da zdaj on ne sme več gor hodit, ampak da se pač dogovorite, da imata vidva z možem recimo 15. junija (sploh ne vem, če je to res vikend, govorim na pamet) gor piknik za kolege.
Tale fotr je pa res utrgan. Nima manir, nima občutka za mlade, ker misli da zraven paše. Pa kva še!!
Jaz mu ne bi povedala kdaj bomo gor. Žal drugače ne gre. Edino kar je pa je to, da mu lepo med štirimi očmi poveš, da kadar boš s svojimi prijatelji hočete biti sami. Z njima boste pa posebej. Če mu tako ni prav pa povej, da vas ne bo več gor in naj vikend kar ima sam.
Naj se vendar kot da bi morala vsak vikend zobet stiskat.
Ne, nič takega ni. Živimo ca. 10 km narazen, oba starša sta še v službi. Z “videvati” pa ne mislim klasičnih obiskov, ampak se npr. ustavita 1x na teden pri nas za 10 minut, ko se peljeta mimo, da vidita vnuke, 1x med vikendom gremo pa mi k njima na kavo, spet predvsem zaradi otrok, ker se imajo zelo radi.
Sicer pa hvala vsem za odgovore, nisem si mislila, da se bo razvnela taka debata. Sem dobila nekaj uporabnih nasvetov, hvala. 🙂 In pravim, ne gre za piknike vsak konec tedna in sigurno imam večkrat (celo) žlahto na obisku kot prijatelje, tako da daleč od tega, da bi bila starša na vikendu nezaželena. Gre za recimo 2 – 3 prilike na leto, ko bi nama z možem pač pasala družba prijateljev. Ne vem, če sem zaradi tega ravno nehvaležna svojat. 🙂
Glej, nasvet je čisto preprost. Sprejmi te obiske kot dejstvo, saj nenazadnje ti je ta vikend parcela bila podarjena, pa kljub temu, da ti praviš, da si vse sama obnovila in da je parcela uradno tvoja.
Kot berem, se dobro zastopita, in družita bolj malo. Zato v teh obiskih ne vidim nič napačnega, sploh ko praviš, da je oče veseljak, da je tako rad z vami. Morda patetično, vendar kmalu boš te obiske pogrešala, ko jih ne bo več nekega dne….
Btw: Zdi se mi pa precej grdo, da si ga opisala skorajda kot nekega zahrbtnega izkoriščevalca, ki vam ne da miru, sedaj ko je parcela urejena.
Za fuj in fej: res mi je žal za takšne, ki ne znajo povedati svojega mnenja drugače kot z zmerjanjem. Mislim, da si izredno nesrečna, da si trdo garala in še vedno trdo garaš in da se ti zdi življenje zaradi tega silno nepošteno. Enim očetje podarijo vikend in ob tem ne znajo pokazati kančka hvaležnosti, ti pa še za vsakdanje preživetje komaj zbereš dovolj velik kupček denarja. Upam, da boš našla svojo srečo!
Praviš, da gre za parkrat letno, ko bi si želeli biti sami s prijatelji. Mogoče mu, kak teden dva prej oz. ko se boste dogovorili za točen datum s prijatelji, mimogrede v pogovoru omeniš. Recimo – No, saj, za 15.ga smo zmenjeni s temi in temi, mi se pa tako vidimo naslednji vikend na pikniku. Nekaj v tem stilu, da mu v istem stavku, mimogrede poveš, da ste zmenjeni, hkrati pa daš vedet, da on ni povabljen, ker se tako dobite naslednjič. Dodaš kaj v stilu, saj veš, praznuje RD pa da se mal odklopimo ipd. Med vrsticami. Če ima kaj zdrave pameti, v kar ne dvomim, bo razumel. Drugače pa malo mami omeni, pa naj ga tiste dni malo doma nazaj drži. Mogoče bo na tak način manj prizadet, kot če mu boš šla razlagat direktno na štiri oči
Jaz ne mislim, da si nehvaležna… naj te zgornji komentarji ne ganejo. Vem pa, iz lastnih izkušenj, da je težko nekomu kaj takega na lep način povedat, da ne bi bil prizadet. Posebno, če dolgo zadržujemo v sebi, se zna zgodit, da enostavno ne moreš več na lep način povedat, ker je preveč nakopičenega. Ne dovoli, da pride do tega. In ne imej občutka krivde, ker hočeš kdaj po svoje živet 🙂
Pa srečno!
Poslušaj, ženska! Življenje je tvoje in vzemi ga v svoje roke. Tudi jaz ne bi prenesla, da bi mi bil nekdo stalno za petami, pa naj bo to oče, ali kdo drug. Tudi kot povabljena ne bi bila vesela, da bi bil vedno, ko pridem k prijateljici na obisk, vedno tam njen oče. Prav motilo bi me. To boš morala nekako urediti. Zaradi sebe, moža, gostov… Mislim, da je noro, da moraš to prenašat. Oče se očitno ne zaveda, kaj počne, ali mu dajete celo občutek, da ste veseli, da takole prihaja. Kar se pa tiče “podarjanja” parcele… A takole ti je podaril parcelo? Da si jo ti zrihtala, zdaj jo pa on koristi, kakor se mu zljubi? A to je podarjanje? To je izkoriščanje!!!