Najdi forum

kako mi bulimija škodi?

Živjo.
Stara sem 21 let in imam bulimijo že 7 let.Večino časa bruham,vsako leto pa ponavadi kakšen mesec samo stradam in kakšen mesec samo jem-žrem.O vzrokih za vso to mučno odisejado veliko razmišljam,hodim na terapijo in si v bistvu želim ozdraveti.Moja vprašanja se nanašajo na posledice motenj hranjenja na moje telo;zanima me fiziološki,ne psihološki vidik te bolezni.
Zakaj se mi po bruhanju kakšnih 20 minut vrti?Je to povezano z ravnjo sladkorja v krvi/naprezanjem/dehidracijo/krvnim tlakom…?
Zadnje leto sem konstantno utrujena,takoj se zadiham,spala bi ves čas.Ker so moji elektroliti trenutno b.p.,me zanima,kaj bi lahko povzročilo to stalno povoženost?
Kakšne so lahko še posledice bulimije?Prebrala sem o nevarnosti ran na želodcu,notranjih krvavitvah in podobno.Ali to drži in kakšni so simptomi teh okvar?
Že 4 leta jem odvajala Dulcolax,in sicer 6-8 tablet na dan.Vem,da je to ogromno,ampak enostavno strah me je biti brez njih.Kako mi lahko škodijo (poleg polenitve črevesa in elektrolitskega neravnovesja)?Ali res lahko povzročijo srčni napad?Po kakšnem postopku bi jih bilo najpametneje ukiniti;naenkrat/postopoma(kako)/kombiniranje s čaji,zelišči?
Zelo si želim odgovore,ker nekako upam,da me bodo prestrašili.Želim samo sebe z vsemi sredstvi prepričati,da je moj varen odmik v resnici nevarna bolezen.Lep pozdrav.

p.s.Veste kaj o vplivu zdravila Revia na motnje hranjenja?Trenutno(no ja,že 4 leta) jem Prozac,ker sem se po Cipramilu preveč nažirala.

Draga Sara,
o tem smo že veliko pisali, pobrskajte malo po starih vprašanjih, odgovorih in komentarjih. Nemoč po bruhanju je posledica hitrih elektrolitskih sprememb po bruhanju, ki pa se potem uravnovesijo, kot so se do zdaj pri vas, pri vseh pa ne in včasih vodijo v resne motnje koncentracije elektrolitov v krvi. Neprestana utrujenost – kako naj se telo drugače počuti, po nenormalnih situacijah, s katerimi se mora spopodati: nenormalne količine hrane dan za dnem, pri nekaterih večkrat na dan, nenadna praznenja z bruhanjem, tedni stradanja… pri nekaterih še nadpovprečna telesna naprezanja. Poleg tega, da bulimijo pogosto spremlja znižano razpoloženje, depresivnost, pri kateri je telesna utrujenost skoraj stalni spremljevalec in tudi eden od kriterijev za postavitev diagnoze.
Glede odvajal – dodatno posegajo v naravni ritem črevesa in mu onemogočajo vzpostaviti naravno spontano dnevno aktivnost. Z odvoajali lahko brez problemov prenehate, ker se bo telo po krajšem času znova odzvalo s spontanim ritmom paktivnosti in praznenja telesa.
Pa se o težavah z jajčniki smo pisali in poškodbah prebavne cevi, pobrskajte,
Marija Anderluh

Sara!
Obstaja skupina za samopomoč, kjer se zbirajo bulimiki, anoreksiki in kompulzivni jedci in okrevajo od teh motenj!

Overeaters Anonymous
OA – Slovenska skupnost
p. p. 4244
1001 Ljubljana

Skupine se srečujejo v naslednjih krajih:

LJUBLJANA:
Mirje 7, Ljubljana, kontaktni telefon: 041 762 049 (Jelka)

Kaj pa v Mariboru, kam naj se obrnem po pomoč. Namreč tudi jaz imam težave z bulimijo že 9 let. Vsako pomoč najdem samo v Ljubljani katera je meni seveda nedoseglija saj sem vsak dan najmanj do 16 ure v službi nato grem domov kjer se med dnevnimi opravili najmanj 1 x najmanj nažerem.

Hvala za odgovor katerga bomo vesele vse Mariborčanke s to težavo.

Lp

New Report

Close