Najdi forum

Zanima me kako se pravilno meditira. Sama sem to počela tako, da sem se 15 min v tišini osredotočala na izbrano misel. Kogarkoli sem vprašala mi ni vedel točno povedati kako se to počne. Me pa zanima zato, ker se mi je po taki meditaciji izboljšalo počutje. Potem sem s tem prenehala. Sedaj bi rada ponovno začela samo pravilno. Prosim, če mi lahko kako pomagate, bom zelo vesela ali če mi vsaj priporočite kakšno knjigo.

LP

navdušena

Najprej je potrebno vedeti, s kakšnim namenom bi rada “meditirala”. Prav ta beseda “meditacija” je namreč ena najpogosteje zlorabljenih, lahko pa rečemo tudi najpogosteje uporabljenih besed v ezoteriki.

Meditacija ( latinsko meditatio, razmišljanje, poglabljanje, osredotočenje) je duhovna vadba v kateri meditant svoj pozornost usmerja na določeno miselno vsebino. Meditacija izvorno izhaja iz vzhodnjaške modrosti in je imela povsem duhovno obeležje. V današnjem času se meditacija vse več predstavlja in uporablja kot sredstvo za počitek in sproščanje..

V vzhodnjaških religioznih kulturah so osnovni cilji meditacije širjenje zavesti, v kateri prihaja do spoznavanja biti stvari. Lahko jo spremljajo razne vaje dihanja, posebno v hinduizmu in budizmu. V krščanstvu se od meditacije pričakuje osvobajanje človeka od tuzemskega, kar mu omogoča, da stvari vidi s stališča večnosti (sub specie aeternitatis). Nekateri teozofi zagovarjajo tezo, da je meditacija ena od oblik molitve. V tem smislu se pot do Boga običajno začenja z branjem Svetega pisma (lectio) in glasno molitvijo (oratio),ali z notranjim proučevanjem. Naslednja stopnja, do katere pripelje meditacija, je kontemplacija.

V jogijski znanosti prav tako poznamo več oblik meditacije, ki lahko sprošča telo, um in duha, vzpostavlja povezave med njimi, ustvarja možnosti notranjega dialoga ter končno tudi, v kontemplaciji, združitev s svojim Sebstvom in stanje samadhija. Vendar pot do tam ni lahka, ni kratka in zahteva ogromno resnosti, vztrajnosti in volje.

Prav lahko bi rekli, da je prof.dr. Schulzev Avtogeni trening pravzaprav meditacija in tudi je meditacija, saj neposredno izhaja iz, nekaj tisoč let stare jogijske meditacije, ki ji pravimo NIDRA JOGA. Tudi pri čiščenju čaker in njihovem aktiviranju poznamo vrsto meditacij, ki nam to omogočajo. Dviganje Kundalini energije, je v bistvu meditacija s kontemplacijo. Pa vendar….

Lahko se usedemo, zapremo oči, v temnem prostoru, ob zvokih glasbe, naravnih zvokih, nekje v naravi, ob reki ali potoku, ob morju, v popolni tišini in umirjamo svoj um ( ali ego ) ter pri tem sproščamo svoje telo. Tudi to lahko imenujemo meditacija in takšno početje definitivno vodi k umirjanju in sproščanju. A mnogočutni človek ne bo ločeval meditacije od vseh ostalih stopenj usklajevanja delovanja uma, duha in telesa. Ker šele vzpostavljeno popolno notranje ravnotežje med zdravim telesom ( corpore sanum ), uravnoteženim umom, ki se je odvezal tuzemske navezanosti na stvari, ljudi in čustva in prebujenim duhom ( mens sano ) lahko vodi v pravo meditacijo in kontemplacijo. Takšnemu stanju je še najbolj blizu stanje Transcendentalne meditacije, ki spet izvira iz vzhoda in je poznana pri nas, na zahodu, šele dobrih 50 let ( čeprav je stara že nekaj tisočletij ).

Vprašanje, ki se samo ponuja je torej, ali želimo doseči kratkotrajno sprostitev in umiritev, ali pa želimo vzpostaviti dolgotrajen notranji mir in Enost s samim seboj. Poti so dokaj različne in zahtevajo zelo različen pristop. Recepta, ki bi bil univerzalno uporaben, ni. Vsakdo išče svojo pot in vsakdo vam bo povedal drugačen način meditiranja, medtem ko niti eden od njih ne bo uporaben za vas. Ustvariti si boste morali svoj koncept, način in pomagala ( glazba, tišina, mantranje itd. ). Najboljši je vedno tisti način, ki deluje. DA pa deluje, boste vedeli pa le vi…..

Za dosego višjega stanja zavesti ali celo za stik s svojo nadzavestjo, pa bo potrebnega veliko več garanja, vstrajnosti in motivacije. Jaz pri tem še vedno zagovarjam redno vadbo joge.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Tole je sicer že stara tema, ampak verjetno še marsikdno, ki ga zanima meditacija, naleti nanjo. Zato bi želela povedati naslednje in sicer na kar se da enostaven način:

Meditiramo tako, da v mislih ponavljamo mantro (beseda brez pomena oziroma dva zloga). Po letih prakse bi rekla, da zlog ni pomemben, izmislite si kar nekaj, kar vas ne asocira na nič.

Začnemo tako, da za minuto zapremo oči in se umirimo. Nato začnemo s ponavljanjem mantre v mislih. Po nekaj minutah boste začutili globok mir, dihanje postane plitvo. To je prijetno stanje (alfa stanje).

Tako ponavljamo mantro 20 minut. Nato prenehamo in tako ostanemo še dve minuti z zaprtimi očmi, da počasi pridemo spet v popolnoma budno stanje.

Evo, izi kot pasulj. Večji problem je samodisciplina, da to res počnemo vsak dan zjuraj in zvečer.

Če koga zanima še kaj več me lahko pokliče: 041 xxx xxx.

Lep dan,

No, tako “izi kot pasulj” ravno ni in mantra tudi ni neka “brezvezna” beseda, ampak točno določeni zlogi, ki vzbujajo vibracije v določenih energetskih centrih.

Pri svoji razlagi ne upoštevate vloge uma, torej misli, ki v meditaciji neprestano prihajajo. Kako jih spregledati ali ceo, kako jih zaustaviti? Za nadaljevanje v kontemplacijo je to nujno, zato vse aktivne meditacije skušajo najprej izključiti um. Ko utihne um namreč spregovori srce ( duh – duša ). Če je namen meditacije samo umirirev, tudi potrebujete izključitev uma ( glej Nidra jogo ali Avtogeni trening ali sodobnejšo metodo z uporabo “brain light” – Svilena pot, ki jo je razvil prof.dr. Cvetko ).

To je meditacija. Vse ostalo ima drugo ime, je “simpl kot pasulj” in v glavnem veliko stane, učinka pa ne daje nobenega. Če boste res želeli, da objavim vašo tel.št., se boste pa morali identificirati in pokazati bolj strokoven pristop.

Pozdravljeni,

hvala za vaše mnenje oziroma komentar na moje mnenje. Govorim na podlagi lastnih izkušenj, kot verjetno tudi vi. Resnic pa je toliko kot ljudi.

Mantra je pač le sredstvo, ki te popelje v alfa stanje, zato ji jaz ne pripisujem večjega pomena.Po mojih izkušnjah, in meditiram že več kot 20 let, misli polagoma same izginjajo. Na silo jih ni mogoče utišati. Meditacija, ki jo jaz izvajam ni aktivna – če to pomeni, da aktivno delaš na tem, da utišaš um.

Jaz imam do teh stvari bolj znanstven pristop in kar nekaj časa sem potrebovala, da sem iz vsega čiračara, ki se plete okrog enostavne stvari, izluščila bistvo. Zato sem tudi želela objaviti kontakt, ker bi želela pomagati še komu, ki to išče. Pri meni deluje – ne čutim potrebe, da bo dokazovala kakšen strokoven pristop. Identificiram pa se brez problema.

Lep dan, Klaudi

Tole jesensko vreme, hitra ohladitev, mokrota po mesecih suše, v mnogo ljudi vnese neko intenzivno potrebo po polemiziranju, če ne celo kreganju. Enostavno se morajo znesti na nekoga, ker pač ne znajo meditirati in izprazniti ali očititi svojih misli skozi grleno čakro. Potem nastajajo takšna in podobna sporočila.

– najprej gospodična ( ali gospa, kaj pa vem, ko pa meditira “že 20 tel”… ) trdi, da je njena metoda meditacije empirična, torej izhaja iz njenih izkušenj, ki so unikatne, kot naj bi bila unikatna resnica vsakogar, čeprav resnice sploh ne omenjam;
– potem spoštovana gospodična ne razlikuje med pasivno in aktivno meditacijo, kjer seveda nikakor ne gre za “odganjanje” misli – aktivna meditacija je meditacija ob plesu in drugem početju, ob glasbi ipd., n.pr. po Oshoju in Deuterjevi glasbi;
– nakar spoštovana gospodična “useka” s t.zv. ZNANSTVENIM pristopom, kar me vrže na spodnji del hrbta, ker v njenem pisanju ne uspem zaslediti nič “znanstvenega”, ne v metodi in ne v praksi;
– in potem seveda, spoštovana gospodična še pove, da je doživela “spoznanje” ( izluščila je bistvo ???? ), s katerim bi rada pomagala ljudem, ne “izda” pa svojega unikatnega recepta.

Ves ta trud, kot maščevanje, ker nisem objavil njene tel.št.

Spoštovana gospodična, gospa ali kar koli že ste, Klaudi! Nikogar ne oviramo, da dela reklamo za svoje usluge ali storitve. Z nikomer ne polemiziramo o njegovih ali njenij metodah, ker najboljša je vedno tista metoda, ki deluje. Vedno pa skušamo odgovoriti na vprašanja ljudi z vso strokovnostjo, ki je premoremo ( ne glede na vaše mnenje o njej ), reklame pa prepuščamo našemu oglesnemu oddelku, ki je kvalificiran, viosoko usposobljen in zelo kvaliteten, da vam bo pomagal prodreti na tržišče.

Pa še o “identifikaciji”. Nekega dne me pokliče moj urednik in me vpraša, zakaj pošiljam ljudi, da kažejo v uredništvu osebne izkaznice, ker naj bi se s tem idetificirali. Nesporazum, semantične težave….. Ne gre za to, da hočemo vedeti kdo ste, želimo pa, da so metode, o katerih pišemo in usmerjamo ljudi nanje, verificirane. Če spremljate naš forum, boste opazili, da v teh kriznih časih vsakdo išče svojo srečo, pa četudi na račun drugega. Lep slovenski pregovor pravi, da “vsak berač svojo malho hvali!” Zdravje in zadovoljstvo ljudi pa ni v malhah. Če že pišemo o nečem, torej priporočamo ali odsvetujemo, moramo metodo tudi poznati. Moram priznati, da me vaše pisanje ni prepričalo v ničemer drugem, kot v tem, da ste užaljeni, ker nismo objavili vaše tel.št. In tu pa jaz izhajam iz empiričnih spoznanj – poznam namreč vrsto ljudi, ki so vse svoje prihranke, pa še kaj zraven, porabili, da bi ozdraveli, bili srečni, se dvignili v svoji zavesti itd. Tudi na tem forumu smo nekakjkrat ugotovili nasprotne učinke.

Nikakor ne želim enečiti vas s temi ljudmi. Pa vendar, če ste avtor nekega epohalnega odktitja, ” U meditaciju bez muke” ( takšni so bili včasih naslovi del, ki so , v glavnem, prihajala izpod peres z one strani Atlantika ali pa kar iz področij bivše Jugoslavije, potem objavite svoje odkritje in ga zaščitite po Zakonu o intelektualni lastnini. Knjižnjice so polne knjig, od Bhagavad Gite in Tečaja čudežev, do HATMARA MERKAVA METODE, Djotiša, PET metode, karmične diagnostike, šamanstva, bioenergije itd., itd. Mi amaterji, ki nimamo znanstvenega pristopa ( znanstveni pristop na tem področju je edini ta, da za dokaz uporabite dvojno slepo metodo ), se skušamo najprej prepričati o uporabnosti, izvirnosti in delovanju neke metode, preden o njej pišemo. Pa še takrat pišemo dokaj pazljivo.

Torej, gdč. Klaudi, na dan z epohalnim odkritjem. Tudi Galileo je preživel, pa Kolumb in še marsikdo, ki je rušil ustaljene kalupe miselnosti. Zemlja ni ploščata in ne vrti se Sonce okrog nje. Pišite in dokažite svojo dobronamernost!

Spoštovani,
tudi mene bi zanimalo nekaj in sicer, jaz se tudi sproščam po svoje tako, da ko grem zvečer spat, se uležem, roke imam ob sebi, se popolnoma umirim, izklopim misli ( to mi že kar dobro gre ), ponavljam si “sproščena sem “, ob tem se mi dihanje popolnoma umiri in postane plitko in počasno, jaz pa čutim kot da lebdim. Ne potrebujem več veliko časa da pridem v to stanje, včasih pa se mi zgodi da čutim da se vrtim v smeri urinega kazaca.Občutki so prijetni. Ker sem iz gole radovednosti obiskala tudi bioenergetičarko, sem ji povedala za to moje sproščanje, pa mi je dejala, da naj bi takrat kadar čutim da se vrtim padla v določeno frekvenco in da to ni dobro in da se moram kadar se zvečer tako sproščam iz tega tudi zbudit v smislu, da se zopet popolnoma zavem okolja okoli sebe in šele nato zaspat, saj lahko nase kaj neprijetnega “navlečem”. Pa nekaj stvari o astralnem svetu je omenila, ki jih pa že ne vem več. Zanima me, zakaj se morem iz tega stanja zbudit?

Hvala.

Odgovora na to vprašanje pa res ne bi vedel. Če po takšni meditaciji zaspiš, spiš dobro, se zbudiš spočit in tudi sicer nimaš nekih posebnih teżav, to ne more biti nič slabega. Če pa imaš nočne more, se težko prebujaš in čutiš preko dneva nemir itd., potem bi bilo potrebno izvesti nekaj korekcij pri vstopu v meditativno stanje. Delaš pa v principu en del avtogenega treninga, ki ne bi smel biti škodljiv. Za več informacij bo pa potrebno spet stopiti k bioenergetiku, kjer si dobil to informacijo.

Oj

Jaz poizkušam meditirati vsak dan in to po metodi Samuela Sagana, z namenom odpiranje tretjega očesa. Zakaj ta metoda odpiranja tretjega očesa?… pač ta me je pritegnila oz. sem se ob tej metodi počutil najbolj o.k. Po mojem mnenju pa sama metoda niti ni toliko važna. Važno po mojem je to v kateri metodi se počutiš o.k, – se najdeš v njej, še bolj od tega pa po moje sam namen, ki je vsaj pri meni (tako se mi zdi) v megli. Vem, da se sliši čudno pa vseeno. Mogoče je to posledica moje versko katoliške vzgoje? Kakorkoli… Pogosteje sem začel meditirat zadnje leto, ko me je neka sila enostavno k temu potegnila – enostavno močno čutenje, da moram oz. bolje rečeno si želim tega.
Zakaj pa bi rad dosegel odprtje tretjega očesa pa resnično niti sam ne vem. Mogoče je ostalo kot nek ostanek prejšnjega življenja? Duhovna sreča? Razširjenja zavesti v druge svetove? Občutenje resničnega miru? Spoznanje resnice? Mogoče je to želja, nagon, ki je pri meni enostavno prisoten že od ranih otroških nog? Mogoče vsega po malem? Ali pa občasni močni intuitivni prebliski predvsem v obliki vedenj vnaprejšnjih dogodkov?

Ne vem in se s tem niti ne poizkušam obremenjevat, kot niti ne s tem kaj bom, če slučajno pridem do spoznanj že v tem življenju (vse ob svojem času). Ali sem ob vsem tem na pravi poti ali ne… hmm… ne vem in ne občutim nobenega strahu, dokler mi energija oz. želja po tem početju, vsaj mislim tako, prihaja iz srca. Zanimivo in vsaj zamene obenem tudi na nek način resnično zabavno.

lp

laki

Meditacija na 3. oko pomeni močno koncentracijo tudi na 5. čakro, imenovano AJNA. Le ta ima dokaj pomembno vlogo med vsemi čakrami, vendar meditacija nanjo nima nobenega smisla, če nismo očistili, aktivirali in usposobili vseh ostalih čaker. Kot bi pri simfoničnem orkestru poslušal samo violine.

Spoštovani g. Moderator,

nikoli nisem bila stalni gost na forumu, tem ali katerekoli drugem. Sem zaidem ko iščem določeno informacijo in medover je običajno prvi zadetek na googlu. Tako včeraj kot danes sem naletela na temo, katero moderirate vi.

Čeprav iščem informacijo, katero vi verjetno imate, pa je iz vaših odgovorov (če jih sploh lahko imenujem tako) razvidno, da priznavate samo en pravilen odgovor in to je vaš. Katerokoli drugo mnenje, pa naj bo zapleteno ali poenstavljeno vam gre na živce. Morda bi bilo bolje za vas, pa zagotovo bi to pripomoglo tudi k vašemu duhovnemu miru, da naredite lastno spletno stran, kjer boste delili informacije, hkrati pa bo komentiranje onemogočeno. Le na ta način se boste namreč izognili debati oz. polemiziranju, kot vi sami to imenujete.

Sprašujem se kaj sploh je namen tega foruma, če vsako debato poskušate zatreti že v kali. In prav ponosna sem, da vidim toliko potrpežljivih ljudi, ki kljub vašim osornim ogdovorom ter poniževanjem posameznikov ter njihovih mnenj še vedno posušajo pomagati nekomu, ki išče odgovor.

Mene osebno je vaše ravnanje zbodlo do te mere, da vam pišem.

Prosim vas ne odpišite mi, čeprav sem se predstavila s polnim imenom in priimkom (sem opazila, da vas tudi psevdonimi motijo). Prepričana sem, da bi mi želeli povedati le kako je moj tekst poln slovničnih napak, pa brez repa in glave ter osnovan na neutemeljenih dejstvih. Kako imate vi prav in jaz narobe. Če pa si slučajno premislite, vsakega konstruktivnega komentarja bom vesela.

Lep pozdrav,

Nataša Ban

Spoštovana anonimka!

Anonimka, ker vas je toliko v hlačah, kot vseh ostalih anonimnežev, ki se repenčijo tukaj z nekonstruktivno kritiko. Napišite svoje pravo ime, vpišite se z elektronskim naslovom, kamor bom lahko odgovoril na vaše obtožbe.

Pa da ne boste mislili, da odgovarjam vam, ker je odgovor namenjen vsem, ki si predtsvljajo, da je tole še en forum, kjer je dovoljeno psovanje, zabavljanje, sovražno govorjenje in polemiziranje brez sposobnosti kritičnega pogleda in konstruktivne debate. Za te namene imate na razpolago na stotine forumov ( t.zv. “hate” strani ), kjer lahko praznite svoje frustracije – od MMC, TWITTER, TWO, do vseh tujih forumov, ki sprejemajo takšne vsebine.

Ta forum je namenjen pomoči ljudem v stiski. Ne s strani nekvalificiranih nergačev in neidentificiranih tercialk, ampak s strani ljudi, ki je je uredništvo izbralo, da kvalificirano lahko odgovarjajo na zastavljena vprašanja. Ko bo uredništvo smatralo, da je kdo od večnih nergačev in iskalcev polemik bolj kvalificiran za dajanje odgovorov, ga bo zagotovo angažiralo.

Sicer pa sem v Duhu popolnoma miren, da vas ne bo preveč skrbelo in ne čutim nobene potrebe po ustanavljanju kakšnega zasebnega foruma, kjer bi lahko polemiziral z ljudmi, ki drugje ne najdejo medija za sproščanje svojih frustracij.

Razlika med menoj in nekaj vami, ki skušate minimizirati naše ( ali moje ) delo, mnenje, razumevanja in spoznanja, je ta, da jaz nastopam z imenom, priimkom in vsemi generalijami, vi pa s ponarejenim imenom. In jaz s svojim imenom in priimkom stojim za odgovori, ki jih dajem, med tem, ko se vi skrivate.

Svetujem vam poizkus z Avtogenim treningom. Če ne bo pomagalo pa ima nekaj kolegov s tega portala gotovo pravi nasvet za vaše stanje in vaše potrebe…….

Spoštovana Nataša,

mislim, da se prav vsak, ki pomotoma zaide na to stran (namenoma se je verjetno marsikdo ogiba na daleč) popolnoma strinja z vami. Hvala, ker ste vnesli vsaj malo kulture v komunikacijo.

Težko je verjeti, da lahko forum nekdo moderira na tako primitiven način.

Lp,K

Domnevam, klaudiyy, da je kar nekaj strani na internetu, ki se jih morate izogibati, ker ne povzemajo vaših razlag resnice in polemiziranja o dokaj preciznih vedah, kot sta to duhovnost in joga. Namen foruma je dokaj jasen in vsekakor ni dopuščanje polemike o posameznih odgovorih, s katerimi skušamo pomagati ljudem. Zakaj ne polemizirate z ostalimi od mojih vsaj 100 kolego, ki pišejo odgovore iz področja medicine, ki je celo manj definirana znanost, kot podroje duhovnosti in joge?

Ker se vsakdo “spozna” na duhovnst, kali. Odnos ni demokratičen, s tem se strinjam. Demokracijaje na Twiterju in tam sproščajte svoje skrite potenciale, tu p preberite odgovor na vpršanje o problemu, ki ga imete, kot šreberete, kaj morate grgrati, če vas boli grlo. Če pa je to primitiven način kmunikacije, ker pač ne dopuščamo, da bi vsakdo posiljeval ljudi s svojo resnico, naj bo pa primitiven. Za neprimitivno komunikacijo, kot rečeno, pa kar na Twitter.

Moram pa priznati, kapo dol, da sem bil presenečen, da ste se identificirali in takšno potezo zelo cenim, zato vas tudi objavljam in vam odgovarjam in z veseljem bi še kdaj pokramljal z vami o različnih načinih komuniciranja na različnih forumih, ki imajo različne namene. Tudi besedice “moderirati” niste čisto dobro razumeli, kajne?

Ta način pregled dneva v rikverc pred spanjem…. 😀 Hvala Igor!

Tudi to je način, ja.

Prvic prebiram vase zapiske. Vseh vas skupaj… rad bi se naucil meditirati. Stisk mam prav toliko kot vsi ostali, sodec po tem kar pisete. V glavnem, dobronamerno… tole vase prepisavanje nima veze z umiritvijo se manj z meditacijo. Predlagam da vsi vec meditirate in se v mislih poskusite znebiti “slovenskega” vzorca, potem boste ugotovili da je ta vzorec cloveski in ne slovenski, in ko se boste pocutili dovolj samozavestne boste ugotovili tudi, da sploh ni pomembno kdo ima prav.

Baanani3,

hvala za tvoje mnenje.

Pozdrav svetlobe,
Mojca

Veliko je zapisanega o meditaciji, vsega žal nisem prebral, si bom pa kasneje vzel čas za to. Navedenih je veliko koristnih informacij, z nekaj le-temi, pa se ni za strinjati. Pri pravi meditaciji se ne razmišlja, uporabljati se sme samo mantra, pa še ta mora biti prava in tako močna, da se dotakne duše. Slednja bi se morala na izrečene besede takoj odzvati in (za)svetiti, učinki pri mantri, pa bi morali biti tako uspešni, kot je samo meditiranje. Če je mantra prava, bomo doživeli uspeh tudi med gibanjem, na primer med hojo, in ne samo v mirujočem stanju, kadar meditiramo. Rečeno je, da se meditira samo takrat, kadar smo v brez gibnem stanju, ampak, da , s pravo mantro lahko dosežemo meditacijo tudi z gibanjem, pa čeprav jo to težko verjeti.

Še več, kdor je duhovno dvignjen, bo znal osvojiti temelje meditacije tudi z gibanjem in športnimi dejavnosti, val energije “nevidnega” sveta, pa bo osvojil tudi s pomočjo sončne svetlobe, katera bo pripomogla, da bo notranje sonce, duša, zavibrirala in oddala svoje žarke. Zakomplicirano, a ne. A kdor je prekosil stanje navadne meditacije, katere se oklepa toliko in toliko ljudi in katera le s težavo, da prave rezultate, bo že bolje razumel, kaj sem želel povedati. Priporočeno je meditirati v temi oziroma ponoči, še bolje, pa podnevi ob sončnih dnevih, kajti sonce nas bo ogrelo, ne samo na zunaj, ampak tudi od znotraj. Meditiranja ob glasbi in izvajanje takih ter drugačnih obredov, vam pa ne bo prineslo konkretnih rezultatov. Vladati mora mir tako v umu kot v vas. Če tega ni, boste s težavo prestopili prag, ki v vaše telo prinaša svetlobo. Obstaja način, kako prestopiti mejo starih vzorcev, katerih se drži večina ljudi. Človek zapre oči in poskuša meditirati, pri tem pa mu po umu šviga na tisoče misli in miselnih vzorcev. Dlje kot se meditira, manj je misli in bolj se začne duša svetiti. Pravilno, a dolgotrajno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close