Najdi forum

Joga ni tećaj! Joga je żivljenje. In nič, prav nič ni pomembno, kdaj se nam priključite.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Res je g. Igor.
Joga je življenje.Pa ne vem, če se motim, ampak občutek imam, da te joga nekako tudi sama pokliče k sebi.

Ne samo joga, veliko stvari te “samih pokliče k sebi”, kot praviš. Ko je učenec pripravljen, pride učitelj – ta stavek je zapisan pred tisočletji……..

Jaz se nečem z nikomer pregovarjat bi pa rada povedala zebrici da jaz za knjige nimam police,to pa zato ker take police,ki bi držala vse te knjige še niso nardil… Jst sm tud bla že marsi kje pa ne morem rečt da obvladam vse njihove “zadeve”,prebrala marsikaj,pa še vedno ne znam čarat… Sicer pa vse knjige opisujejo na podoben način in kolikor vem si vsi duhovni mojstri ki so prišli do določene stopnje v meditaciji zato tudi nekaj žrtvovali… in z vsako očiščeno čakro nekaj pustili za seboj (jeza, sovraštvo, ljubosumje…)… se pravi da, če bi bla zebrica taka mojtrica kot pravi da je, se kaj takega v njenih besedah nebi smelo čutiti glede na to da naj bi na določeni stopnji prekinila frekvenco negativne energije… glede na njene članke je verjetno še vedno na začetku in je škoda vsega cajta ,ki ga je prebila med knjigami iz katerih ni potegnila niti osnove kaj šele da bi pršla do svojega vnebovzetja… kot vsi vemo je jezus delal čudeže ampak so tudi njemu manjkale še 3 stopničke… tko da zebrica bo mogla še nekaj časa meditirat, da bo prišla do tega da v meditaciji ni sovraštva,jeze in podobnih negativnih čustev…

Res da sm laik kar se tega tiče ampak tolk pa vem da moreš na določeni stopnji prekint frekvence določenih negativnih energij… zato mi je prav žal za vse zebrice v tem našem svetu ki tega niso sposobne pa se kljub temu mečejo vn na negativni način ki ga pač poznajo kot pozitivnega… Zebrica preber Igorjeve članke pa ti bo jasn kaj ti hočem povedat (z niti eno besedo te ni užalu al pa karkoli podobnega kar si ti počela v svojih)… vsak ima svoje prepričanje ampak to še ne pomeni da ga lahko vsiljuje nekomu, ki se pač na to ne spozna.. Še posebej če je napačno in polno predsodkov ker to ni bistvo meditacije… mogoče bi mogla prebrat še kako knjigo oz. učbenik JAZ SEM… Se boš mogoče naučila potegnt iz sebe najboljše kar si, brez obsojanj in samohvale…

Objavljam prispevek Monike V., ki ga pravzaprav, gledena moja stališča, ne bi smel objaviti, ker hoče polemizirati. Pa vendar je tako karakterističen, da ga le pazljivo preberite. Hvala Moniki sicer, čeprav bom v nadaljevanju kritičen do nje.

Zelo pogosto se dogaja, da mislimo, kako daleč smo že prispeli in potem skušamo to dokazati s pričujočim pismom. Vendar je v pismu toliko nasprotij, toliko je še ostankov slabe volje, kriticizma, ocenjevanja, sojenja in obsojanja, ki jasno kaže, da ima oseba pred sabo še dolgo pot. Še vedno močno prevladujoči ego verjame, da je prispel daleč, vendar ni čutiti prisotnosti duše. Racionalizem v vsakem stavku in, kot posledica, vsak stavek brez Ljubezni.

Pomembno se je zavedati, da smo naredili korak naprej, ko drugi to opazijo, ne ko sami tako mislimo…… Pa brez zamere Monika, samo nadaljuj, morda si pa že blizu……

igor se strinjam s tabo ker jaz sploh še nisem prišla do tega da bi meditirala in nisem niti na začetku kaj šele kje vmes… jaz pač rada berem takšne stvari brez da bi se z njimi tudi fizično ali psihično ukvarjala… in s tem člankom sm hotla sam zebrici dopovedat da, če si načitan to še ne pomeni da obvladaš zadevo… če bi blo to tako lahko bi se pač vsak usedu in začel meditirat,ker pa temu ni tako pa vsi ki se tega zavedajo poiščejo pomoč pri raznih mojstrih in tako naprej…

Halo Monika!

Mislim, da kar veliko veš. Sedaj bi bil pravi čas, vse to znanje spremeniti v realnost in temu pridati še malček usklajevanje med umom in duhom ( ego in duša ). Spomnim se besed Swamija Maheshwaranande:

” Intelektualna znanja nam na duhovni poti ne pomagajo. Besede in knjiga nas lahko navdihujejo, vendar nam ne dajo nikakršnega duhovnega vodstva. Vodi nas lahko le nekdo, ki pot pozna in jo je že sam prehodil pred nami. Če se želimo povzpeti na vrh gore, izberemo vodiča, ki pozna goro ne samo iz zemljevida, ampak iz lastnih izkušenj. Vodič, ki pozna poti samo iz knjige in zemljevidov, nam ne more vpisati vspona, e ve, katere težave bomo morali premagati in katera pot nas bo najbolje pripeljala do cilja.

Popolnega zaupanja je vreden le BRAHMANIŠTHA ŠROTRIJA SATGURU, ki je sam prehodil pot in dosegel cilj. Le on pozna smer in ve, kako si lahko pomagamo v različnih okoliščinah. Bog je povsod. Kljub temu moramo v svoji zavesti najti pot do Njega in se pri tem istočasno držati za vrv, ki nas vodi naprej. V sanskrtu imenujemo to “vodečo vrv” GURU. Yz Njegovo pomočjo pride učenec končno do cilja….. “

mislim da sm to ime že nekje prebrala sam si še nisem vzela dovolj časa da bi to mal počekirala… hvala za nasvet, bom mal počekirala o njem ampak še prej bom do konca prebrala knjigo dr. Michaela Newtona… kar se pa meditacije tiče bi pa z veseljem probala vendar mi 2 otroka in dojenčica žal zaenkrat tega ne dopuščajo (žal ne znam meditirat ob pomivanju posode), mogoče čez kako leto… zaenkrat si komaj izborim tistih 15 min za cigaret in par listov v knjigi,hehehe…. lp

No, pa za internet si tudi vzameš nekaj časa, da nam ponagajaš…….

ne da ponagajam ampak internet je moj glavni vir za iskanje raznega čtiva za keterega pač ni reklame na vsakem koraku in tako sm prišla na ta forum in ko sm ga prebrala si nisem mogla kaj da nebi povedala svoje mnenje… igor se ti iskreno opravičujem če sem ti delovala nagajivo ampak če maš pa še kako fajn idejo za kako knjigo ali osebo pa tud nebom mela nč proti,hehe…

Draga Monika, preberi še enkrat Swamijeve besede! Laako mi tzudipišeš na ZS.

ja če nebi tega zastopla pol tud zebrici nebi pisala in bi se vrjetn strinjala z njo,hehehe
ok zj pa oblubm bom nehala težit… in se posvetila tejle zlo zanimivi kjigi o potovanju duš dok še otroc spijo.hehehe pa lep pozdrav

Pridi še kaj naokoli!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close