Kako je to mogoče?
Lep pozdrav vsem.
Poznate tisti občutek, ko vam čeljust pade dol, ko zazevate in gledate začudeno? No to sem jaz doživela danes, ko mi je 82 letna moževa teta povedala, da so ji leta 1955 leta odstranili ščitnico in da NIKOLI NI JEMALA NOBENIH ZDRAVIL OZIROMA NADOMESTKOV HORMONA. Seveda sem najprej rekla: “Ahh teta no a si sigurna, da so ti odstranili ščitnico?” Ker nekako mi ni bilo še ćisto jasno, da bi bilo to možno. Da bi ženska 60 let živela brez ščitnice, brez dodajanja ščitniškega hormona, da bi normalno funkcionirala itd…Nakar mi postreže še z priimkom kirurga, ki ji je odstranil ščitnico, to naj bi bil neki dr.Baumajer. (No upam, da sem si vsaj jaz prav zapolnila priimek), ker me je vsa ta debata okoli tega resnično spravila v razmišljanje. Sama že 15 let jemljem Euthyrox 150 mikrogramov na dan. Zdaj pa zvem te podatke od nekoga, ki živi več kot normalno življenje, saj pri svojih 82 letih razmišlja le o tem kakšno eksotično potovanje si bo letos privoščila. Zmedena sem saj po vsem kar sem prebrala, kar sem vedela o ščitnici ne zdrži več tople vode..Kako je to mogoče?
Forum je zaprt za komentiranje.