Najdi forum

Kako je s plačilom

Nikoli do zdaj mi zobozdravnik ni delal kaj drugega kot plombiral ali pulil kak zob. Manjkata mi obe šestici zgoraj in ztudi sosednja dva zoba zdravim že skoraj dve leti, pa brez uspeha, tako da predvidevam, da bosza izruvana. Manjka mi tudi petica levo spodaj. Zanima me, kako je s plačili, pri mostičkih, saj se menda začne čeljust “posedati”, če ostaja prazen prostor.

Naj povem, da imam izredno majhne zobe in da sem imela med enicama zgoraj velik razmak, ki so mi ga šele v puberteti “popravili” z izrezom dlesni in z aparatom. Zdaj je razmak kak milimeter in pol, prav tako pa se najde prostor za kak milimeter med vsemi zobmi. Pri 15.letih se mi ni zdelo smiselno delati prevelek, zdaj pa bi se odločila za to, zaradi estetskih razlogov. Izgled me namreč zelo moti. Zdaj sem stara 31 let. takrat je ortodont rekel, da ker so zobje majhni, ne bi bilo problema izdelati večje-širše prevleke na enicah in dvojkah zgoraj in spodaj in s tem zapolniti vmesni prostor. Takrat bi bilo to zastonj, kako je zdaj s tem.

In še vprašanje. Oba sinova imata tudi veliuk razmak med enicama zgoraj, ker je to menda dedno. Nočem, da bi čakala tako dolgo (predolgo) kot jaz, saj sem to urejala šele v puberteti, ker so me takrat vsi odpravili s stavkom da to ni nič takega, toda kot mlado dekle sem imela kar nekaj težav z nasmehi zaradi tega. Sinovoma bi rada pomagala pravi čas, da bi lahko zapolnili prostor do konca. Kaj narediti?

Hvala za odgovore in lep dan.

Spoštovana TamaraMR,

mostički na zadnjih zobeh so samoplačniški, če vam manjkata zaporedoma le en ali dva zoba (ali drugače – zavarovanje vam krije mostiček, če vam manjkajo trije zobje skupaj).
O širini novih prevlek se boste dogovorili z zobozdravnikom, ki vam jih bo delal. Možno je tudi, da vam naredijo širše začasne prevleke, ki jih potem nekaj časa nosite. Tako boste videli, kako bo izdelek kasneje izgledal in ugotovite, če je to tisto, kar ste si želeli. Samo prevleke na sprednjih zobeh vam zavarovanje še vedno krije (so torej “zastonj”).
Fanta naj zobozdravnik čim prej napoti k ortodontu, ta pa bo presodil, kakšna terapija je za njun razmik najprimernejša.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close