Kako je pri vas? Prosim vpišite!
Punce!
Smo v fazi priprave načrta za naš ljubi domek. Veliko smo razmišljali kako bomo imeli v hiši vse praktično itd. Sedaj pa bi rada od vas nekaj odgovorov, da bom dobila še druge poglede…
1. Ali imate pri vas shrambo in če da – ali je to ločen prostor?
2. Kje shranjujete brisače – dobila sem pomislek, da kopalnica ni nujno idealen prostor.
3. Pa spodnje perilo – ga shranjujete v spalnici, kopalnici ali grderobah – kaj bi bilo vam najbolj praktično?
4. Tisti, ki imate hišo: klet da ali ne? In če da, pod celo hišo ali le za shranjevanje živil…
5. Kuhinja ločeno ali ne?
6. Starši – ločena kopalnica da ali ne? Koliko vam v resnici pride prav?
7. Otroci po dva v sobi ali nujno ločeno?
8. Še kakšen namig?
LP.
– DA, ločen prostor
2. Kje shranjujete brisače – dobila sem pomislek, da kopalnica ni nujno idealen prostor.
– zanimiva ideja, samo jaz jih nujno rabim pri roki (torej v kopalnici)
3. Pa spodnje perilo – ga shranjujete v spalnici, kopalnici ali grderobah – kaj bi bilo vam najbolj praktično?
– trenutno še v spalnici, vendar ga nameravam prestavit v kopalnico
4. Tisti, ki imate hišo: klet da ali ne? In če da, pod celo hišo ali le za shranjevanje živil…
– klet pod celo hišo
– ne
– ne
– imamo enega
8. Še kakšen namig?
– osebno imam rada zelo odprte prostore s čimmanj stenami, na kar je treba misliti že takoj v štartu (pri “kovanju” načrta)
1. Ali imate pri vas shrambo in če da – ali je to ločen prostor? Nimamo, večje količine živil so v kleti.
2. Kje shranjujete brisače – dobila sem pomislek, da kopalnica ni nujno idealen prostor. Zgoraj so v spalnici, spodaj pa v kopalnici.
3. Pa spodnje perilo – ga shranjujete v spalnici, kopalnici ali grderobah – kaj bi bilo vam najbolj praktično? V spalnici.
4. Tisti, ki imate hišo: klet da ali ne? In če da, pod celo hišo ali le za shranjevanje živil… Klet pod celo hišo.
5. Kuhinja ločeno ali ne? Ne.
6. Starši – ločena kopalnica da ali ne? Ne.
7. Otroci po dva v sobi ali nujno ločeno? Zaenkrat dva v sobi, bomo pa še videli.
8. Še kakšen namig?
Da, ločen prostor in pride zelo prav.( še posebej če imaš nenapovedan obisk in je treba na hitro “pospraviti” hi hi)
V kopalnici, ker so bolj pri roki. V prejšnjem stanovanju sem jih imela drugje, pa se je iz kopalnice nenehni slišalo: “A mi prineseš brisačo!”
Mi ga imamo kar v spalnici.
Mi imamo klet pod celo hišo, pa v bistvu toliko prostora ne potrebujemo. Notri so poleg živil še kolesa, kosilnica, delavnica in kup krame. Sem pa že živela v hiši brez kleti in ti povem da so bila tla obupno mrzla in ogromno smo dali za ogrevanje.
Naša je povezana z dnevno sobo. Mi je tako bolj všeč, vendar pa pogrešam napo.
Ko sem bila manjša smo s starši živeli v stanovanju z dvema kopalnicama in je bilo super. Zjutraj nikoli gužve, starša pa sta imela svoj raj tik ob spalnici.Vendar pa imaš tako dve kopalici za čistiti. No naša družinica ima pa le eno.
Meni je bilo všeč, da sem si kot otrok sobo delila, ko sva pa postali s sestro najstnici, sva pa dobili vsaka svojo sobo.
8. Še kakšen namig?
Po moje je kabinet obvezen, saj ti tako ni treba nenehno gledati kupa papirja, ko pa se spraviš k delu imaš pa mir. Pa tudi brez terase bi težko zdržala saj pri nas poleti zamenja pol stanovanja.
Veliko veselja v vašem novem domeku!
LP Jasna
1. Da. Ločen prostor.
2. V omari v kopalnici.
3. Predalnik v spalnici.
4. Živim v stanovanju. Pa tudi, če bom kdaj imela hišo, bi bila brez kleti. Ko sem še živela pri starših, smo jo imeli, pa ni bilo nobene koristi od nje.
5. Ja, kuhinjo bi jaz imela ločeno.
6. Zakaj le?
7. Vseeno. Ko so manjši, je kar fajn, če sta po dva skupaj, ko pa so že enkrat malo večji, je pa po mojem boljše, da imajo svojo sobo.
1. rada bi jo imela, pa je nimam – priporočam ločen prostor
2. v kopalnici
3. v spalnici
4. vsekakor da, ni nujno pod celo hišo
5. kaj pa vem, predaleč jaz nebi nosila krožnikov na mizo…
6. pri nas imamo eno, kolikor ti prostor dopušča (in snažilka…)
7. imamo šele enega, tako da ne znam svetovati, ampak najbrž je boljše ločeno, saj takrat ko pride puberteta…
8. veliko sreče, pa kakšna sedmica na lotu najbrž nebi škodila :)))
Marjana
> 1. Najnujnejše v omari v kuhinji / ozimnica v kleti
> 2. Omara v kopalcini
> 3. Perdalnik v spalnici
> 4. Klet absolutno DA – en prostor za shranjevanje zalog živil, toaletnega papirja, kozarcev domače marmelade, kislih kumaric, paprik, gob, krompirja….! Mi imamo sicer v kleti – podpritličju poleg kleti – shrambe še garažo, kurilnico, palnico in vežo.
> 5. Kuhinja ločena od dnevne sobe – že zaradi sopare in vonjav, ki nastajajo pri kuhanju
> 6. Kopalnico imamo po eno v vsakem nadstropju
> 7. Imamo enega otroka, ki je trenutno še v spalnici
> 8. Priporočam načrtovanje delovne sobe za likanje, šivanje, razno šaro…
Nataša
Shrambo za ozimnico imamo v kleti. Ostalo v kuhinji. Ampak vse sproti gre
:-)))
Brisače imamo vsak v svoji kopalnici, ta male so v omarici, ta velke pa na enem stojalu.
Spodnje perilo imam v spalnici – v komodi, vse ostale cunje pa v sobi zraven spalnice, katero imenujem garderobna. Čez celo steno imam po meri izdelano omaro, v kateri je čisto vse. Od kovčkov, slamnikov, bund, skratka vse.
Pri nas je cela hiša podkletena. Ampak se mi zdi čist brez veze. V bistvu rabimo samo kurilnico, en prostor imam za pralnico (zraven imam fiksno postavljeno mizo za likat), en prostor nam služi na bicikle, smuči in vso ostalo šaro. Tako, da se mi zdi, da so trije prostori čisto dovolj. Razen, če imaš mogoče kakšen konjiček, al pa za savno…
Kuhinjo imam v sklopu z jedilnico in z dnevno sobo. Vonj po hrani me prav nič ne moti – kje pa, moti me kvečjemu to, da v kuhinji diši po čistilih…
Kopalnico imamo pri nas vsak svojo. Midva skupno, otroka vsak svojo.
Namig? Ne vem. Če bi jaz še enkrat delala hišo, bi prav gotovo naredila še enkrat večjo dnevno. In že takoj na začetku bi si omislila prostor za zimski vrt. V sklopu z dnevno sobo, saj ni treba, da ga takoj naredite, ampak naj pa bo načrt tak, da se kasneje lahko naredi. Všeč mi je tudi ta varianta, da daš dimnik ne na sredo, ampak ob zunanjo steno in imaš potem lahko noter odprt kamin, pa še zunaj – piknik prostor. Oh, ja, moj mož bi rekel, da sem že notr padla…
Lepo načrtujte.
Mi hišo šele načrtujemo, a lahko povem, kako smo si jo zamislili:
Da, imamo shrambo načrtovano pod višjim delo dvodelnih stopnic, stpnice izhajajo v zg. nadstropje iz jedilnice, vhod v shrambo pa je iz predsobe, ki je ločena z vrati od ostalih dnevnih prostorov.
Brisače bodo v predalniku na hodniku, iz katerega peljejo vrata v kopalnico, spalnico in otroško sobo.
V spalnici, v predalniku, poleg splanice imava kotiček, ki bo garderobna sobica z drsnimi vrati ločena od spalnice. V kopalnici je večinoma bolj vlažno, tam ne maram tekstila, ki trenutno ni v uporabi.
Ne, imamo dovolj veliko parcelo, na kateri bo pomožno poslopje.
V bistvu je ločena, tako da je samostojen prostor, a nima vrat. Je kot kotiček poleg jedilnice. To, da naj se ne bi razširjale vonjave po hiši, če je kuhinja ločena – ja, če imaš neprebojna vrata 🙂
Ne.
Ena velika otroška soba, načrtovana tako (z okni itd.), da se lahko razdeli z omarami ali pa celo steno in dvema ločenima vhodoma. Za zdaj jo načrtujemo kot le eno.
8. Še kakšen namig?
Ko izdelujete in popravljate načrte pred končnim PGD se ne zadovoljjite z nečem, ker dobro zgleda, pač pa vklopite svoj način življenja v načrtovano hišo, obstoječe aparature, pohištvo (vsaj načeloma, razen, če boste imeli denar vse kupovati na novo), tudi to, kako kuhate, kdo kuha, kje imate radi svetlo, kje ne…
T.
1. Ali imate pri vas shrambo in če da – ali je to ločen prostor? Shramba DA, je ločen prostor – zelo koristno.
2. Kje shranjujete brisače – dobila sem pomislek, da kopalnica ni nujno idealen prostor. Na dveh mestih: v kopalnici v priročni omari in v garderobni sobi.
3. Pa spodnje perilo – ga shranjujete v spalnici, kopalnici ali grderobah – kaj bi bilo vam najbolj praktično? V garderobni sobi.
4. Tisti, ki imate hišo: klet da ali ne? In če da, pod celo hišo ali le za shranjevanje živil… Smo v stanovanju, klet pa je po moje nujna. Pri nas imamo 2 shrambi v skupni kleti.
5. Kuhinja ločeno ali ne? Ne. Všeč so mi odprti dnevno-bivalni prostori, v katere je vključena tudi kuhinja.
6. Starši – ločena kopalnica da ali ne? Koliko vam v resnici pride prav? Absolutno DA.
7. Otroci po dva v sobi ali nujno ločeno? Hmmm, vedno sem bila pristaš skupnih sob, ali pa velikanske otroške sobe, pa so se otroci odločili drugače: vsak svojo sobo.
8. Še kakšen namig? Čisto zlato: garderobna soba.
Pozdrav!
Nina
1. Za shrambo uporabljam kabinet poleg kuhinje
2. Brisace imamo v veliki omari v kopalnici. Res pa je, da imam v kopalnici normano veliko okno (100×120), tako kot po ostalih sobah in da je kopalnica skoraj vecja kot spalnica.
3. Spodnje perilo imam v omari v kopalnici
4. Klet pod celo hiso. Moz ima hobi, ki bi zasedel se stanovanje, ce bi mu pustila 🙂
5. Kuhinja locena z prehodom v jedilnico sirokim 1,7 metra. Vrata zaprem mogoce 1x na leto.
6. Sedaj ko so otroci vecji mi kar prav pride, da imamo dve kopalnici. Se pa spomnim, kako je bilo, ko smo imeli doma 1 kopalnico in smo istocasno odhajali v sluzbo trije (oce, mama in jaz). V dveh letih sem uspela toliko nasparati, da sem placala izdelavo svoje kopalnice. Z mozem se ze obrneva skupaj v kopalnici, oceta in matere pa ne mores gledati, kako opravljata jutranjo toaleto.
7. Otroci, ki so sedaj ze vecji imajo vsak svoje kraljestvo. Se mami ni dovoljeno prestopiti praga, ce se prej ne najavi.
8. Tudi moja zelja je, da bi imela zimski vrt.
LP
Mateja
Nimamo shrambe – če bi jo imeli, bi bil to ločen prostor blizu kuhinje.
V kopalnici, ker se v glavnem tam uporabljajo.
Nekaj v kopalnici , nekaj v spalnici.
Imamo hišo, imamo klet pod celim delom – vendar nam je ŽAL! Nikoli več ne bi delali kleti; pobere ogromno denarja (dodatna in kvalitetna izolacija,…), koristi pa ni velike. Če je možnost na parceli narediti dodaten prostor za shranjevanje ozimnice, hobi prostor ali kurilnice
Imamo ločeno, vendar brez vrat. To je stvar okusa. Če želiš stalno spremljati dogajanje, potem je boljše če je skupaj, drugače pa ločeno. Sčasoma ti gre na živce da moraš daleč nositi hrano na mizo, po drugi strani pa če pridejo obiski lahko samo zapreš vrata in pogled na umazano posodo v kuhinji :))))
DA ločena. (vsaj WC). Je pa kopalnica glede na kvadraturo eden izmed dražjih prostorov v hiši (poleg kuhinje). Tudi nikoli več ploščic v kopalnico – razen po tleh in v tuš kabini. Danes obstajajo stenski premazi za kopalnice, ki jih na vsakih nekaj let lahko menjaš (če želiš). Si predstavljaš grozo menjave ploščic na vsake tri leta??? :))))
Ni nujno ločeno. Ampak ko so starejši, še posebno če so različnega spola, pride do medsebojnih konfliktov.
8. Še kakšen namig?
Predhodno razmislite glede vodovodne napeljave (kje boste kaj imeli), da ne bodo potem “štemali majstri” cele dneve, ko bo že vse končano. Pri nas doma smo vsi veliki in smo hoteli da nam umivalnike naštimajo višje. Potem je bil pa cel križ glede sifonov in odtokov – češ zakaj nismo to že vodovodarju povedali, ko je napeljeval. (Pa smo tudi njemu trobili)
Tudi glede ogrevanja je dobro prej razmisliti. Če želiš talno ogrevanje, morajo biti talne obloge prilagojene.
Ne preveliko stopnic v hiši (ali okoli nje). Enkrat bomo vsi stari in takrat je vsaka stopnica napor.
Zunanja ureditev zahteva veliko študiranja. Kmalu se pri hiši pojavijo trije ali štirje avtomobili – pa nimaš kam z njimi.
Mogoče celo vrtna uta ali pa ribnik zraven.
LP, Ela S
1. Ali imate pri vas shrambo in če da – ali je to ločen prostor? Imamo ločen prostor, ker je v veliko korist.
Tam odložim vse kar imam vloženo.
2. Kje shranjujete brisače – dobila sem pomislek, da kopalnica ni nujno idealen prostor. Brisače imam na stojalu v kopalnici.
3. Pa spodnje perilo – ga shranjujete v spalnici, kopalnici ali grderobah – kaj bi bilo vam najbolj praktično? V spalnici in vsak svojo omarco ima, za spodnje perilo.
4. Tisti, ki imate hišo: klet da ali ne? In če da, pod celo hišo ali le za shranjevanje živil… Imamo tako veliko, da dam živila notri.
5. Kuhinja ločeno ali ne? NE ni vrat grem pa lahko iz kuhinje v spalnico, dnevno sobo in otroško sobo. Posebej prostor za likanje (likalnica).
6. Starši – ločena kopalnica da ali ne? Koliko vam v resnici pride prav? NE se mi zdi brez zveze. Saj otroci hitro rastejo.
7. Otroci po dva v sobi ali nujno ločeno? Ločeno vsak svojo sobo.
8. Še kakšen namig?
Pozdravljena!
Tudi pri nas smo v fazi načrtov za hiško in ti lahko podam naše razmišljanje.
1. Ali imate pri vas shrambo in če da – ali je to ločen prostor? Shramba bo v kotu kuhinje, cca 1,5×1,5 m za nujne stvari, ostalo v kleti. V bistvu bo to ločen prostorček.
2. Kje shranjujete brisače – dobila sem pomislek, da kopalnica ni nujno idealen prostor. Kopalnica za sproti, ostalo spalnica.
3. Pa spodnje perilo – ga shranjujete v spalnici, kopalnici ali grderobah – kaj bi bilo vam najbolj praktično? Najina spalnica bo imela garderobo zraven, prostorček, ki se bo nadaljeval iz spalnice in perilo bo tam.
4. Tisti, ki imate hišo: klet da ali ne? In če da, pod celo hišo ali le za shranjevanje živil… Da, pod polovico hiše, druga polovica bodo garaže in kurilnica. Namen – prevsem shranjevanje živil, s tem, da je potrebno upoštevati, da npr. krompir in jabolka ne smejo biti skupaj, ker jabolka zaradi vpliva krompirja zgnijejo, obratno pa postane krompir naguban.
5. Kuhinja ločeno ali ne? Ne, v sklopu jedilnice in dnevne sobe, samo delno pregrajeno.
6. Starši – ločena kopalnica da ali ne? Koliko vam v resnici pride prav? Ne!
7. Otroci po dva v sobi ali nujno ločeno? Od začetka sigurno po dva, ker ne bo niti financ, da bi vse opremili, načrtujemo pa za vsakega svojo sobico. Otroci so kaj hitro stari 15 in sploh če sta brat in sestra ponavadi to ne gre skupaj.
8. Še kakšen namig? Tudi jaz bi ga rabila…
1. Ali imate pri vas shrambo in če da – ali je to ločen prostor? ne je pa fino, trenutno je vse v malem prostoru v kleti to je shramba, ampak se mi zdi bolj priročno če je zravn kuhinje, razn hladna ni ponavadi toliko
2. Kje shranjujete brisače – dobila sem pomislek, da kopalnica ni nujno idealen prostor. – v omari na hodniku pred kopalnico, ker v kopalnici ni prostora, v novi hiši bojo pa v kopalnici
3. Pa spodnje perilo – ga shranjujete v spalnici, kopalnici ali grderobah – kaj bi bilo vam najbolj praktično? – v spalnici v predalniku
4. Tisti, ki imate hišo: klet da ali ne? In če da, pod celo hišo ali le za shranjevanje živil…-klet se meni zdi zelo priročna, recimo v kleti mojih staršev je delavnica (ker smo vsi zelo praktični in veliko delamo doma), shramba, sušilnica za perilo, lahko tudi pralnica, skrinja je bila, kurilnica, domača pisarna, prostor za športno opremo in kosilnico in take zadeve…lahko pa je v kleti tudi garaža recimo
5. Kuhinja ločeno ali ne? pri meni ni, doma pa je bila, pa smo dali vrata dol, je pa jedilnica povezana z dnevno, vmes ke bil le kamin
6. Starši – ločena kopalnica da ali ne? Koliko vam v resnici pride prav? pri nas ni bila
7. Otroci po dva v sobi ali nujno ločeno? mogoče za male vseeno, ko so pa šolarji pa vsak svojo
8. Še kakšen namig? veliko stekla in velikih oken, prostorni prostori, ne zažokani s pohištvom in stenami…čim bolj vse odprto..no to je všeč meni in taka bo moja hišica, aja pa obvezno bo enodružinska hiša, ker ko se otroci odselijo prostor samo ostaja in ostaneš sam osamljen v veliki hiši
Mi imamo shrambo pod stopnicami.
Brisače imamo v kopalnici, čeprav sem načrtovala v spalnici – je bolj praktično.
Vso obleko imamo v spalnici.
Klet smo imeli v načrtu, pa smo jo sčrtali, ker je precej večji strošek kot če dodaš še eno nadstropje – v primeru premalo prostora. Primerna je, če jo rabiš za kurilnico (pri nas imamo na plin in imamo kurilnico v pritličju), za garažo (pri nas je nimamo), za shranjevanje živil (odvisno ali nabavljaš ozimnico – zanimiva nadomestna rešitev je tudi primerno velika zabetonirana luknja v tleh pritličja).
Kuhinjo imamo povezano z jedilnico in dnevno sobo – ogromen prostor, super za igranje majhnih otrok, razna praznovanja,… res se pa vonjave širijo povsod.
Kopalnico imamo poleg spalnice v pritličju. Otroci bodo dobili sobe v nadstropju, kjer bo tudi kopalnica.
Sobe za otroke so v načrtu štiri :). V eni je skladišče vse mogoče krame, druga je spremenjena v pralnico, sušilnico, likalnico, kar nam pride zelo prav, tretja je zaenkrat prazna, četrto pa počasi dodelujemo v otroško sobo, ki jo spomladi dobi naša deklica in se ji bo kmalu pridružil še bratec ali sestrica. Ko bodo otroci zrasli, bomo sobe urejali po potrebi.
Fino je imeti iz dnevne sobe ali kuhinje izhod na vrt, teraso,…
smo še v fazi načrtovanja:
1. Ali imate pri vas shrambo in če da – ali je to ločen prostor? da imamo vgradne omare v prostoru pred WC-jem, drugače pa je shramba v kleti
2. Kje shranjujete brisače – dobila sem pomislek, da kopalnica ni nujno idealen prostor. v garderobni sobi ki je med spalnico in kopalnico
3. Pa spodnje perilo – ga shranjujete v spalnici, kopalnici ali grderobah – kaj bi bilo vam najbolj praktično? v garderobni sobi
4. Tisti, ki imate hišo: klet da ali ne? In če da, pod celo hišo ali le za shranjevanje živil…Da, pod celo hišo. V kleti kurilnica, pralnica, shramba, vhod , prostor poleg vhoda za čevlje, jakne, smučarsko opremo….
5. Kuhinja ločeno ali ne? Ločena od dnevne sobe s steklenimi drsnimi vrati
6. Starši – ločena kopalnica da ali ne? Koliko vam v resnici pride prav? DA, ker se je tam kjer živim sedaj izkazalo, da zna biti zjutraj v kopalnici gužva in ne vem kako bi se počutila da bi zjutraj v kopalnici srečala “bodočo snaho/zeta”
7. Otroci po dva v sobi ali nujno ločeno?da
8. Še kakšen namig?
Ker smo hišo gradili pred šestimi leti in sedaj ugotavljamo, kje smo ga polomili ( pa ga nismo dosti), ti predlagam nekaj idej:
– vhod v hišo smo razdelili na tri prostore : vetrolov, v katerem je samo omara za čevlje ( za sproti, nesezonske čevlje hranimo v omari v kleti) in oblazinjena klopca za preobuvanje ter veliko ogledalo čez celo steno, torej v tem prostoru se samo preobujemo; iz njega pridemo v avlo, to je malo večji prostor, iz katerega vodijo stopnice v nadstropje in vrata v vse prostore – v njej je SAMO mizica s svetilko in dva lepa stola in nad tem ogledalo z lepim okvirjem ( nobenih čevljev, nobenih oblačil!), iz avle pa desno pridemo v garderobo, v kateri so na eni strani garderobne omare do stropa za vse plašče in jakne in puhovke, na drugi steni nizka omarica, na katero odlagamo ključe, torbe, telefone, pošto in vso kramo, ki jo prinesemo domov, na steni pa še manjši stenski obešalnik za goste.
Namen te delitve je predvsem, da je prvi vtis ob prihodu – red, ker ne prenesem pogledov na stenske obešalnike, polne, da se šibijo, in čevlje po tleh.
Shrambo smo namestili v bivalno klet ( klet je pod celo hišo), namenili smo ji kar velik prostor s policami do stropa, kamor lahko spravimo res velike zaloge hrane, pijač, toaletnih potrebščin, manjšo vinoteko, gospodinjske stroje, ki niso v vsakodnevni uporabi, itd. V kuhinji mi zadošča omara za sproti.
V kleti smo uredili še garderobo za športne rekvizite, veliko telovadnico z mizo za namizni tenis, glasbeni kotiček z instrumenti, veliko pralnico – sušilnico ( to res toplo priporočam, čez noč se posušijo tudi trije stroji perila, poleg tega v kopalnici nimam prahu od perila in nikjer v hiši nobenih cunj), pa še klasično klet, kamor odložimo vse, kar bi bilo drugje napoti. Vso klet smo obložili s keramiko in jo ogrevamo in jo res veliko uporabljamo. Hčerka svoje obiske gosti kar v kleti, tam ( glasno) poslušajo muziko ali igrajo namizni tenis ali muzicirajo.
Prav tako je fino imeti vsaj dve ločeni kopalnici, hčerki smo uredili majčkeno kopalnico s tuš kabino, a je zlata vredna, da se zjutraj ne motovilimo v eni.
V pritličju imamo še WC za goste, to je tudi zelo OK.
Kuhinjo smo ločili od dnevnega prostora z drsnimi vrati, jedilnica je v dnevni sobi. A tu smo ga polomili. Če bi še kdaj gradili, bi bila kuhinja absolutno večja, načrtovali smo samo zajtrkovalni pult, boljša bi bila prava miza, ker radi jemo v kuhinji in sploh smo veliko časa v njej.
Dnevna soba pa je prevelika (42m2), kar tudi ni v redu, ker se v njej ne počutimo prijetno. Torej bi bilo boljše ta dva prostora uravnovesiti.
Zelo pomembno je, da hiša diha z vrtom, torej je s teraso treba povezati oboje, brez stopnic, direktno iz dnevne sobe. Ker to je od vsega največji čar hiše – ko vrt postane dnevna soba.
Nekaj imamo shranjeno v kuhinji, imamo pa v kleti shrambo, z veliko policami, ki je zlata vredna. pa še razmigaš se na poti 🙂
V kopalnici.
V komodi v spalnici.
Klet definitivno DA.
Midva imava sicer steno med kuhinjo in dnevno, a nimava vrat in če bi se dalo, bi podrla še to steno, saj so mi ljubši veliki prostori.
Nikakor ločeno – raje imam veliko kopalnico z banjo in tuš kabino ločeno, pa še dva umivalnika.
Zaenkrat imava enega otroka. Ko bo dobila sestrico ali bratca, bosta na začetku skupaj v sobi, potem pa vsak v svojo.
8. Še kakšen namig?
Poseben prostor za likanje, šivanje, sušenje in zlaganje perila, za kaj pospraviti notri. Zelo dobra ideja je tudi garderobna soba, če imaš le dovolj prostora.
1.da ločen, hlajen prostor, ki je direkt zraven kuhinje, vrata se v bistvu ne vidijo, ker so zakamuflirana (kot stena ali kako naj povem 🙁 )
2.v kopalnici, presežke pa v likalnici
3.v kopalnici -zelo praktično, imamo veliko predalov, kar sem si zamislila, že pred opremljanjem…
4.klet po celi hiši, shramba, kurilnica, delavnica in “biljard” prostor za žurke (edini prostor v hiši, kjer lahko kak gost tudi prižge…), en odlagalni prostor za vse živo…
5.mož je hotel imeti vse skupaj, pa sem zlobirala posebaj ogromno kuhinjo v italijanskem slogu(preveliko, ampak v njej se dogaja…) z izhodom na teraso, v njej imamo tudi zelo veliko jedilno mizo, no moževa pa je obveljala, da imamo potem še dnevni prostor z jedilnico skupaj, kjer je spet velika jedilna miza.
6.dve kopalnici in spodaj eno stranišče z umivalnikom za goste. vse pride zelo prav. Po moje kopalnic ni nikoli preveč.
7.po moje otroci nujno vsak svoj prostor (predviden), kako se pa potem odločijo je pa druga…