kako izgleda ko se odlušči ‘čep’?
Ojla punce, spet vam težim 🙂
Dajte mi povedat kako to izgleda, ker imam občutek da se nekaj dogaja.
Odprta sem že dobre 3 centi, danes zjutraj pa opazim k rumenemu gostemu izcedku primešano tako grudico, krvave oziroma nitasto rjavkaste barve. Ampak tega je bilo za pribljižno za eno površino nohta, nič več.
A je to to?
Zanima me, kako so stvari potekale potem pri vas, kako dolgo je še trajalo?
Hvala za odgovore in lp,
ewy 36 2/7
Meni se je izluščil čep ob 11h (tak malo krvav, sluzast kupček), pa potem še ene 2x po malo. Ob 13h popadki na 5-7 min, ob 15h so se ustavili, oz se preselili v križ (CTG jih ni zaznal), po pregledu so ugotovili da sem odprta 2 cm (prejšnji dan na pregledu še nisem bila).
Ob 16.50 mi je odtekla voda, čez eno uro so se začeli popadki na 3 min, čez 3h sem prvič poljubila našo punčico:))
Kako veš kolko si odprta? Če si bila na pregledu potem bi ti gin znal povedat tudi, če se je čep že odluščil.
Jaz sem šla na pregled na rok, na CTGju nič, na pregledu 4 cm odprta, čep mi je odluščil gin. Potem sem šla na priprave (britje, klistir), dali so mi umetne popadke in čez dobri dve uri je bil naš lulček že zunaj. Vodo so mi predrli v drugi fazi poroda.
Zjutraj, ko sem vstala, sem imela majhen rjavkast flek na spodnjih hlačah – najbrž je bil to čep 🙂
Cel dan normalno funkcionirala, imela približno 1 neboleč popadek na uro, še sama vozila avto … Ok. 00.00 so se začeli popadki stopnjevati, ob 2.00 sem jih imela na 3-5 minut, ob 4.00 sem bila v porodni, ob 04.27 je bila rojena najina princeska.
Ajs
Jaz sem tudi zadnjič po vaginalnem pregledu mislila da se mi je odluščil čep, pa verjetno ni bilo nič, le malo “reakcije” sluzi po vaginalnem pregledu, mi je razložila moja gin. Ker je bilo na naslednjem pregledu vse ok.
Mi tudi ni povsem jasno kako potekajo te “stvari”?!?!??
A lahko si že4 cm odprt, pa še kar doma?
Tudi jaz že malo čakam, pdp čez 14 dni…
lp,v
Punce, čep ni sam en flek. Čep je konkretna gmota sluzi. Meni je zadeva odpadla v 36. tednu po ginekološkem pregledu, ker sem se začela ponoči odpirati in sem se odprla za 3 cm. V bistvu je konkretna količina sluzi hodila iz mene en dan. In če bi tako na uč dala vse skupaj bi bilo za eno konkretno pest sluzi, ki je bila malo rjavkaasto rozasto obarvana.
Hja, nič konkretnega se še ne dogaja. Mal me sicer špika v spodnjem delu, ampak nič posebnega.
Sem bila v nedeljo že v porodni, pa se je ena brihta od zdravnika v Kr odločil porod zaustavljat. Nekako jim je uspelo z enormno količino hormonov, naslednji dan pa sem na lastno odgovornost zapustila porodnišnico, Grem raje v Lj rodit, pa čeprav brez EA!
Hvala za odgovore, če pa se kaj razvije… 🙂
lp,
ewy
No veš kaj, sicer ne poznam kranjskih zdravnikov, ampak glede na dolžino tvoje nosečnosti jim dam pa zelo prav. Ob treh porodih zelo dobro vem, kako težko je na koncu čakati, a pri 36 tednih je otrok še vedno nedonošenček in sama ne bi prostovoljno tvegala kakšnih nepotrebnih komplikacij in forsirala porod, če se lahko še počaka. Samo maaaalo še potrpi , pa bo.
Pa lep porod, ko bo čas za to, a ne, in enega čudovitega dojenčka ti želim.
panda
Pozdrav..
Sem v 39.tednu nosečnosti in pred petimi dnevi, sem imela krvavo sluzast izcedek, ki se je vlekel do drugega jutra.. Potem pa konec.. Vse skupaj se je ustavilo. Tako, da sedaj čakam vsak dan kaj bo.
Zanimivo, da sem pri prvem otroku po takšnem izcedku rodila 14 ur kasneje… Zdaj pa VSE TIHO…
Drži se tudi ti, bomo videli, kaj se bo izcimilo iz tega..
Lep dan vsem.