kako izboljšati amh in jajčeca?
Pozdravljene punce,
grem v samoplačniški postopek. Nekaj časa že jemljem rastlinske tablete omega 3 in vitex. Zanima me, kakšne izkušnje imate z izboljšanjem jajčnih celic? Kaj vse ste počele? Mislila sem tudi na svež matični mleček, pa je tako drag, da so morda kapsule cenejše in predvsem jih lahko več uporabim. Hvala! Lp
omega3 in matični mleček je šele začetek. sploh če si samoplačnica ti svetujem, da pobrskaš za starimi temami kjer je o tem že veliko napisanega (napiši kaj boljše celice, zarodke v brskalnik) – od prehrane, vaj, masaž, akupunkture, dodatkov… je pa z vsem treba začeti najmanj 3m pred postopkom, še bolje 6m. Ne vem kdaj imaš v planu postopek ampak vsekakor je bolje da si vzameš nekaj mesecev in telo (in glavo) res dobro pripraviš, kot pa da hitiš, pa tudi če si že v letih.
Pozdravljene, najlepša hvala! Omego 3 jemljem že 4 mesece, izogibam se sladkorju in beli moki, veliko zelenjave oziroma surove hrane. Tudi kortizol je bil zvišan in sem ga uspela vrniti na normalno vrednost, spim 8 ur dnevo, med 22. in 23.uro najkasneje. Vmes sem imela smrt v družini in se mi je menstrualni ciklus pomešal (M na 22., 19.,23. dan), zato se sedaj trudim, da si povrnem tudi tega v normalni cikel na vsaj 26., 27. dni.
Kako priporočate glede matičnega mlečka, ali je dovolj dober tudi v kapsulah?
Posvet, hvala ti za podporo, sem iz Lj. Kam ti pišem?
Moj AMH se je v pol leta znižal z 0,26 na 0,14 in to me je presenetilo. Hrana? Stres ob smrti? Mislila sem, da bom z dodajanjem maščob nekako izboljšala rezultate.
Posvet, morda na moj mail ali SMS? [email protected]? Ali si v Lj opravljala postopek? Niham med Voglerjem in Rešom ali Kovačevo v Mb.
Kot je meni znano nam AMH pove kakšno jajčno rezervo še imamo v jajčnikih. Rodimo se z določenim številom jajčnih celic,ki se z leti zmanjšuje…enim prej vpade to število,drugim kasneje. Lahko pa edino probamo vplivat na kvaliteto. Jaz sem tudi ena tistih z nizkim AMH,za sabo kar nekaj postopkov in poskus z doniranimi jajčeci…sem pa se že vdala v usodo,da z mojimi celicami ne bo nič. Pride v poštev donorstvo,ki me spet druga tema.
pozdravljene!
Tudi sam se ukvarjam s težavami pri zanositvi v drugo. Moj AMH je tudi komaj 0,41 lahko da že sedaj kaj manj, FSH pa 11.3 in jemljem redno klomifen….. cca eno leto sem jeamala kar Femibion 1, ki ima vse B vitamine plus dovolj folne kisline, zdaj sem si kupila kar običajen B kompleks, ki ima tudi cca 125 folne kisline.
redno jem laneno olje, nekako pa se mi ne uspe odpovedati sladkarijam. ali menite, da so zelo negativne kar se tiče vsega skupaj????
vse želim najboljše izide in čimprej kak +!
v spodbudo: jaz sem l. 2012, preden sem začela z IVF, FSH 11.7. Po 2 neuspešnih, 1x celo brez ET, je bil FSH že 12,4. AMH nisem delala, ker se mi je zdelo brezveze, saj sem že vedela, da imam slabe celice. Potem sem leto za tem zanosila (3. IVF), splavila (s plodom ni bilo nič narobe), 5.IVF lani pa je uspel in doma imam čudovitega zdravega fantka.To je bilo 2 leti po zadnjem testiranju FSH, tako da je moja zaloga vmes verjetno še padla, pa smo vseeno izbrskali eno dobro celico.
Moj nasvet je: ne obremenjujte se toliko s temi številkami. Sprejmite, da imate sicer švoh zalogo celic, zamrznjenčkov verjetno ne boste dočakale, celic ne bo veliko, a še vedno jih je toliko, da je zelo verjetno vmes tudi kakšna kvalitetna, zato raje naredite vse, da optimizirate razvoj te celice. Jaz sem počela vse mogoče – akupunktura, refleksna masaža, dodatki (na am. forumih se za slab FSH priporoča žitno travo), DHEA, joga, dieta, vendar nikakor shujševalna, čim manj stresa…. in pa seveda prava kombinacija hormonov…
JULIJKA – pojdi čim prej na IVF, ne zapravljaj časa s klomifenom. Čas ni na tvoji strani, tako da je treba kar na polno z vsemi topovi, če si seveda pripravljena.
Pa srečno!
Julijka jaz se strinjam z bumbumbum, če se že dlje časa trudita in vama ne uspe.. Kaj pa vem, čas hitro mineva… Že da prideš do prvega posveta v nepl. Ambulati, potrebuješ pol leta ( takšna je bila čakalna doba lani v septembru, mogoče je letos se daljsa) in verjemi, tu se sploh še niti ne začne.. Tako da ti jaz svetujem, če nimata z partnerjem kakšnih predsodkov do ivf, da začneta čimprej razmišljat v tej smeri. Pa srečno.
živjo!
vsem hvala za spodbudo…. jaz sem že v neplodnostni, imam res super zdravnika in s clomifenom se trudimo, da bi prišli vsaj do punkcije, ampak tu in tam kak folikel zraste, ampak ne dovolj, da bi kaj obetal, tudi menstruacij nimam, ker se cikel ne zaključi ker ni ovulacije. za gonadotropine so jajčniki prešvoh, tako da je moja edina možnost clomid. imam pa malo težavo, da partner niti ni navdušen nad epruvetkami,,,,ampak moramo do tja sploh pridet.
še vedno verjamem, da bomo uspeli in enako želim tudi vam!